reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Joliczku, to niech przychodzi w weekendy na kilka godzinek lub popołudniami. Ja z Oskarem tak zrobiłam (no i on był już starszy jak zatrudnialiśmy opiekunkę więc bardziej nieufny)

reklama
Witajcie!

morning.gif

Witam.
Joliku nie martw się , może nie będzie aż tak żle , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Pamiętaj, nie ma co się stresować na zapas , bo i po co.
U mnie nocki wyglądają coraz lepiej , chociaż wieczory koszmarne (wczorajszy wybitnie dał mi się we znaki , 3 godziny wrzasków i noszenia Weroniki). Do małych sukcesów należy zaliczyć przestawienie małej  na spanie w nocy i czuwanie w dzień. A nocki wyglądają u nas mniej więcej tak: ostatnie wieczorne karmienie ok 20 - 21 potem Weronika łapie między 6 a 7,5 godziny snu , nastepne karmienie między 2 a 4 , potem dopiero około 6-8. W dzień je co 2-3,5 godziny i śpi między 12 a 14 , oczywiście ma też drzemki takie po 10-15 minut. Moge powiedzieć , że oprócz wieczornych krzyków (wtedy jest zwykle już tak zmęczona , że sama nie wie czego chce) to mam naprawdę złote dziecko.

Magda, u mnie podobnie. Nie ma tylko wieczornych krzyków, ufffff. Tego bym z moją cierpliwością nie zniosła ;) Za to w sklepach i samochodzie...lepiej nie mówić. Moje dziecko uczy mnie oszczędności :( nie pozwala za długo szperać po sklepowych półkach

czesc laski i bobaski... :)

Doxa, ale zaroslas, nie poznalabym Cie...
ide sniadanie robic bom glodna jak.........
......moj syn o 4 w nocy... ::)

Witajcie!!! Przez tą awarię kompa miałam troche do nadrabiania ( rozpisałyście sie kobietki aż miło było czytać).Cieszę się żę z dysku dało sie wszystkie dane odzyskać bo miałam na nim większość zdjęć mojej niuni i chyba bym oszalała jakby wszystkie przepadły.
Moja Julcia od kilku dni jest grzeczna jak aniołek(nie zapeszając),sama potrafi się sobą zająć w łóżeczku,próbuje złapać wiszącą nad łóżeczkiem karuzelkę, wydając przy tym śmieszne odgłosy.
Joliku ja też niedawno wprowadziłam mojej córce raz dziennie mleko modyfikowane i przyjęła je z radością.Nie ma problemów z opróżnianiem piersi i również z wielkim apetytem pije butlę.

Syla niewsypana, niewyspana ;)

Hiper-mamo Teddy qrcze zapomniałam się ogolić :laugh:

Patka zgadzam się, dopóki z dzieckiem OK to nie ma co się przejmować, ale Oli mniej przybiera na wadze, no i ta hemoglobina mu spadła, być może m.in. dlatego że ulewa i wydala w ten sposób witaminki i żelazo które mu podaję :(

Jolik tak jak radzi Syla, niech sąsiadka przychodzi po pracy do Tymka i w weekendy.

reklama
Cześć,
Średnio przytomna dziś jestem... Natalia budziła się co 2 godziny i chyba nawet nie tyle jadła co piła... chyba za bardzo odkręcone kaloryfery były.
Ale już luz, zaraz sobie zrobię kawę... Jak widzę rano jej uśmiechnięty ryjek to mi zmęczenie przechodzi :)
Jolik - Syla ma rację, spróbuj w weekendy i po południu, Ty będziesz spokojniejsza, Tymek też,a i sąsiadce się przyda.
Doxa - ale mam nadzieję, że tych jajek nie masz na twarzy ;)

Idziemy dziś z Natalią na USG bioderek i do ortopedy, niech ją zbada i zobaczy czy jest krzywa czy nie. A wcześniej wpadnę do pracy, bo już piszczą, żeby ją zobaczyć na żywo. Trochę się stęskniłam za znajomymi...

Do góry