reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

hehe, Shady... Antonina jest zaprawiona w bojach ;) Jak sie urodzila i tydzien gnilysmy w szpitalu to akurat okna wymieniali... Chyba jej sie stare czasy przypomnialy, bo swietnie jej sie spi - teraz to juz z wygodnictwa jej nieodkladam: jeszcze sie obudzi i co? a tak to w internecie moge posiedziec... :)

reklama
Witajcie Kobietki i Bobaski :)

Dziś jestem od 6 na nogach. Od kilku dni nastawiam sobie budzik żeby było max 5 godzin po ostatnim karmieniu bo jak nie wstawałam to Natalka potrafiła przespać nawet 10 godzin bez jedzenia. Poźniej wreszcie wybrałam sie do przychodni zrobić morfologię - bo skierowanie było wypisane ponad miesiac temu - ale mnie nie odesłali; na szczęscie. W przyszłym tygodniu wizyta u gina.

Orzeszku Super pomysł miałas z tymi wykresami. :) Od dziś zaczęłam je rysować. No i bedę wreszcie wiedziała o której było ostatnie karmienie ;)

Syla Ze mną dokładnie tak samo. Jeszcze w ciaży zaplanowałam sobie że we wrzesniu przyszłego roku wrócę do pracy bo myślałam że będzie mi brakować dzieciaków z grupy i koleżanek a teraz wiem ze cieżko mi bedzie zostawić Natalke w złobku... Poza tym też mam takie momenty ze chciałabym być znów w ciaży i mieć kolejną dzidzię ;)

Magda 25, Jolik Ja też planuje za 2 lata mieć kolejne bobo .... ;)

Jolik fakt tamta kobieta okropnie sie zachowała, ale teraz Twoja niania bedzie mieć super pracodawczynię :)

Taki dziś mróz ze nie wiem czy sie wybierzemy na spacerek. Chociaż świeci słoneczko więc moze jest cieplej niż o 8 rano. Poza tym walczę z zatkanym noskiem Natalki. Zakraplam sterimarem, kładę często na brzuszku i ściągam fridą. Niby nic nie ma w nosku ale cały czas słysze że ciężko oddycha tak jakby było głębiej zatkane. Boje się że spaceriek może jej zaszkodzić.

Pozdrawiam wszystkich

Luszka ja tez zaczelam rysowac orzeszkowe wykresy, z tym ze omijam kwestie ejdzenia, bo Alanek wsuwa rowno co 4 godziny o stalych porach z 8-godzinna przerwa nocna :).....ale to naprawde super pomysl....ja dodalam tylko punkt ilosc jedzenia, bo nigdy nie pamietam ile zjadl....:)

aaaa powiedzcie mi co dajecie dzieciom do picia? bo moj pije herbatke koperkowa, w 2 godziny po kazdym jedzeniu, ale chyba az tyle tej herbatki to nie jest dobrze, wiec co mozna dwac??? oczywiscie woda z glukoza odpada

Shady Ja karmie wyłącznie piersią i nie daję dodatkowo nic do picia. Lekarz mi powiedział żeby nie dopajać więc nie dopajam. Z drugiej strony podejrzewam że ten zatkany nosek może być przez przez suche powietrze jakie mamy w mieszkaniu, więc sama nie wiem czy nie byłoby dobrze dać jej czasem czegoś do picia.

Luszka na suche powietrze najlepsze jest nawilżanie, możesz też zakraplać Małej sól fizjologiczną do noska.

sek w tym ze ja nie karmie piersia tylko modyfikowanym mlekiem......i nie wiem czy duza ilosc herbatki koeprkowej nie zaszkodzi....poza tym maly juz 3 dzien kupy nie robi :( co zrobic,,,,co prawda nie widze zeby cierpial z tego powodu ale ja sie martwie.....moze dlatego ze je mniej niz powinien )

czesc kochane :)

fajnie Joliku ze wyjasnmilo sie z niania...i pamietaj ze to nie jest zadna nowa mama tylko niania ;)

a ja kurka od rana wydzwaniam po sklepach i szukam wiekszej wanienki.............chyba znalazlam, musze tylko po nia jechac...ale ile musialam sie naszukac obdzwonilam 16 sklepow i tylko w jednym powiedziani mi, ze maja taka wieksza...kurcze a w Gliwicach byly takie fajowe wanienki tylko my nie chcielismy jej taszczyc z tamtad.....a trzeba bylo :(

fajnie, ze Monique Strauss jest znowu

witam
od 3 w nocy kłuje mnie e klatce piersiowej, nie mogę złapać większego oddechu i gardełko boli przy połykaniu, oj coś mnie łapie. miałam iść dzisiaj na szczepienie ale chyba się wykuruję w łóżeczku zanim znowu mi się pogorszy. sęk w tym że trzeba coś łykać a nie wszystko wolno :p

reklama
Orzeszku, a my zaczęliśmy Olika już kąpać w brodziku - mamy głęboki, nie możecie w wannie? Bo co potem robić z tymi wanienkami i gdzie je trzymać??

Kika a Ty lepiej idź do lekarza!

Do góry