reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

duralex dla ciebie (ale nie wkręcaj sobie filmów że nicole to ma!!! bardzo cie proszę ;) )
ZESPÓŁ ZŁEGO WCHŁANIANIA
Niektórzy błędnie utożsamiają go z alergią pokarmową. Tymczasem o tym zespole mówimy wtedy, gdy mimo jedzenia nawet wystarczających ilości pokarmu, dziecko nie rozwija się prawidłowo. Dzieje się tak dlatego, że składniki pokarmowe nie są wchłaniane w przewodzie pokarmowym, tylko niemal w całości wydalane. Stąd - charakterystyczne w takim przypadku - cuchnące i tłuszczowe stolce. Chyba najszerzej znanym przykładem zespołu złego wchłaniania jest celiakia, czyli zespół nietolerancji glutenu. Chociaż ta choroba w postaci pełnoobjawowej występuje coraz rzadziej, bo gluten wprowadzany jest do diety później niż kiedyś, jednak nadal może się zdarzyć. Klasyczne jej objawy pojawiają się mniej więcej po sześciu miesiącach podawania glutenu. Dziecko traci apetyt, przestaje przybierać na wadze (czasem nawet chudnie), robi się słabsze, rozdrażnione, marudne, ma duży brzuch i oddaje cuchnące stolce. Dzieci chore na celiakię mają też anemię. Jeśli dziecko ma wymienione wyżej objawy, to trzeba zrobić specjalistyczne badania.

i tu jeszcze znajdziesz http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54938,1396349.html

A SWOJĄ DROGĄ TO WIECIE, ZE TA BABA ZASUGEROWAŁA MI WŁAŚNIE CELIAKIĘ???? i jak ja miałam być spokojna? :mad: :mad:

reklama
efuniu, ja tez masowalam cala dlonia. trzeba bedzie przecwiczyc to szczypanie ;)
jasne, jasne... celiaklia... a moze gradobicie i koklusz tez ;) glupie babsko! to ze raz Tymus mniej przybral na wadze to nic jeszcze nie znaczy! nawet kilka miesiecy powolniejszego przybierania sie dziecko obserwuje, a nie diagnozuje nie wiadomo co! a poza tym nie chudnie i to jest wazne!

efuniu, a to szczypanie to ma wygladac tak, ze cala dlonia robi sie 'kaczuszki'??? ;) miejsca do szczypania wybiera sie losowo czy jakas regula na to jest?

TAK VERTIGO! masz rację właśnie jak "kaczuszki" :laugh: nie wiedziałam jak to opisać ::) cały brzunio tak masować żeby wypychać te gazy...

Witam!!! Jak tam u was nocne karmienia?Moja dziecko ma różnie, czasem jak zje o 23.oo to potem dopiero ok 5.oo, a czasem ( tak miało miejsce dzisiaj) już o 1.oo domaga sie jedzenia.Dzisiaj cały dzień prawie przespała z małymi przerwami na jedzenie i zabawę, ciekawa jestem co ona ma zamiar robić w nocy?? Zastanawiam się nad podawaniem butli przed spaniem, może będzie wtedy robiła dłuższe przewy.Czy któraś z was drogie mamusie tak robi?

hej kasiu twoja mała robi tak jak i mój tymson... raz śpi 7 godzin innym razem już po 3 domaga się jedzenia.
ale nie dawałabym butli... ona jest jeszcze malutka i nauczy się tych przerw nocnych sama... takie jest moje zdanie...

Efunia a skąd wiedziałaś, że zacznę to podejrzewać u Nicole ?? ;D hihihi... Mówiłam, że wszystko będzie w porządku.. do jakiejś głupiej baby żeś poszła. Nicole też była bardzo spokojna po szczepieniu
Shady fajnie że się wyjaśniło z Alanem.. może teraz się w końcu odstresujesz

I ja również przyłączam się do życzeń świątecznych dla wszystkich kobiałek, ich maluszków i rodzin... hmm ... ale ja mam jeszcze zamiar tu zaglądać do świąt ;D ;D

czesc to ja tutaj po raz ostatni przed swietami kochane :)
Ina, malgosia, Doxa, bardzo dziekuje za zyczenia :),a i ja bez zyczen nie zostawilabym Was na pewno

Kochane
Najgoretsze zyczenia zeby swieta byly cieplutkie spokojne smaczne radosne i przede wszystkim zdrowe dla Was i Waszych rodzinek.
W nowy rok 2006 wskoczcie hucznie i zostancie w nim z perfekcyjnymi nastrojami.
Niech Wam dzieciaczki rosna zdrowe na pocieche Wasza i nasza tutaj ;)
niech zdrowka nie zabraknie a wizyty u lekarzy tylko do kontroli.
Niech tesciowe beda fajne i brzuszki niech szybko spadaja ;)
Niech wszystko uklada sie zgodnie z Wszym zyczeniem a klopoty, ktore i tak sie pojawia ;) nie daja sie latwo rozwiazywac :)

Dosiego Roku!!! :)

Doxa, Jolik bedziemy jechac ostroznie -dziekuje :laugh:
Kurcze, ale Wy jestescie kochane!!!
Stesknie sie za Wami strasznie ;)

reklama
DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK I TATUŚKÓW , DLA MAŁYCH TUPTUSIÓW , DLA TYCH KTÓRZY WYJEŻDŻAJĄ BY SPĘDZIĆ TE NAJWSPANIALSZE ŚWIĘTA - BO Z WYMARZONYM BOBASKIEM - ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT . NIECH RADOŚĆ I CIEPŁO OGNISKA DOMOWEGO ZOSTANĄ W WASZYCH SERCACH NA CAŁY PRZYSZŁY ROK. ORZESZKU I RESZTA PRALINEK OD KUBUSIA I RODZICÓW DLA WAS RÓWNIEŻ TE ZYCZONKA
mikolaj74he.gif

Do góry