reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześć dziewczyny, jestem na tym wątku odkąd urodził się mój synek Staś (04.10) codziennie, czytam go z wielką przyjemnością i często znajduję tutaj odpowiedzi na moje wątpliwości :), dzisiaj postanowiłam napisać ponieważ mam jakieś rozwiązanie na problemy Shady z płaczącym maluchem. Nasz też ma takie ataki ( na szczęście rzadko) że po prostu ryczy i nic nie pomaga, my kupiliśmy czopki które nazywają się Viburcol N - jest to lek homeopatyczny na stany niepokoju u niemowląt i dzieci a polecił nam go dziadek Stasia, kóry jest pediatrą. Może on poskutkuje i będziesz miała trochę spokoju.

reklama
Witaj Justyn serdecznie fajnie że się w końcu ujawniłaś i mam nadzieję że będziesz częściej do nas zaglądała , a raczej pisała ;) buziaki dla Stasia :-*

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLIVIERKA !!!
DUUUŻA BUŹKA CMOK! CMOK! CMOK! :-*

Justyn i Staś Witajcie w gronie październikowych mamusiek i dzieciaczków. :D

Magda25 Nasza Natalka ma chrzest już w niedzielę. Jeszcze nie panikuje ale znajac życie jutor bedzie można współczuć mojej połowce. Zawsze się robię nerwowa jak czeka mnie jakaś uroczystość - stresuję się czy ze wszystkim zdążę. Na szczęście mogę liczyć na moją mamę część jedzenia przygotuje w domu i po prostu do nas przywiezie.
Mam jeszcze nadzieję że Natalka nie będzie śpiewać swoich arii w kościele. ;D . W razie czego wezmę smoka... ;)

Witam mamuśki :)

Justyn miło że się odezwałaś.. jest nas co raz więcej :D

Olivier duży rośnij ... coby mama miała co dźwigać hihihi

Małgosiu dziekujemy za pamięć!

U nas wczoraj srednio, dzieki radom pani z poradni laktacyjnej dziecko nam sie rozregulowalo i piszczalo pol dnia...a od tego wrzasku to nawet ochrypla, a pomimo mojej diety jest cala w kropki

A ja z kolejnym pytaniem .. czy Wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku i podnosić głowę.. Małgosiu Ciebie nie pytam bo zaglądając do galerii bez trudu znalazłam odpowiedź.. Jasiu tak ładnie trzyma się na rączkach, jakby inna pozycja nie wchodziła w rachubę ;)

Duralex - Tymek nie lubi, ale i tak go codziennie na brzuszku kładę. Zazwyczaj po kilku minutach zaczyna płakać :-( Głowę podnosi, potrafi ją utrzymać w górze . Nie potrafi jeszcze podnosić sie na rękach.

Cześć!

Wszystkiego najlepszego dla Olivierka!!

Justyn - miło Cię widzieć :)

Duralex - Natalia rzadko kiedy jest zadowolona, że ją kładziemy na brzuszku, chyba, ze ją gazy męczą albo że na klacie u taty - wtedy lubi. Ale ćwiczyć czasem musi, więc co jakiś czas ją kładę mimo awantury, czekam, żeby kilka razy spróbowała się podnieśc i zabieram znowu.

Shady - wyjdź na spacer mimo pogody. Lepiej Ci się zrobi.

Nasza córeczka ma dwie stałe pory w ciągu dnia - sen od 1:00 w nocy i sen od  około 10:30. A dzisiaj jak usnęła o 1:00 to obudziła się o 7:00, kolejny raz przed 10:00, jedna pierś mało mi nie eksplodowała, ale Natalia jest twardziel i dała sobie radę ;) W szoku jestem, że takie przerwy nocne sobie robi, ale z drugiej strony jak zajada tyle wieczorem to raczej jej starcza. U mnie humor lepszy, śniegu napadało, idę zaraz na spacer z małym śpiochem, tym bardziej, że resztka pieluch w domu. Po południu do gina, a jutro przyjeżdżają rodzice Kamila poznać osobiście wnuczkę :)

Doxa pisze:
luszka pisze:
Z tego samego wydawnictwa jest też książka "W co sie bawić z dziećmi" też Marty Bogdanowicz. Jest tam masa zabaw i piosenek z opisem i na 3 płytkach. Część wypróbowałam już w pracy i polecam jak dzieciaczki podrosną.

Ja już mam tę książeczkę z CD-kami ;D Całkiem fajna ;)

Doxa, Luszka - głupie pytanie, ale musze je zadać - na tych cd sa melodie? Bo ja męczę Natalię jednym refrenem kołysanki, a niedługo przejdę na kolędy, tyle tylko, że przy niektórych płaczę, nie chcę jej łzami zalewać ;)

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nicole ostatnio też nie lubi leżeć na brzuszku.. ale staram się kłaść ją kilka razy dziennie choćby na chwilę

Do góry