reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa - zrehabilitowałas się :) Fajne zdjecia :) Kurcze, musze poprosić Kamila, zeby zrzucił z aparatu i z kamery do komputera, bo mam sporo i co z tego. A zrzucamy do komputera Kamila, żeby było w jednym miejscu.

reklama
Doxa pozwalam, bo widze, ze nie ssie ich dlugo, a to przeciez jeden z podstawowych elementow poznawania.
pozwalam jej tez na smoczek ( swiadomie, po przepracowaniu paru miesiecy na ortodoncji ;))
na razei nie ma problemu z jedzieniem, bo widze, ze ona rozroznia te rozne rzeczy ktore ssie :laugh:

Doxa dzieki za komplement w sprawie nozek - wlasnie tez to niedawno zauwazylam, ze na szczegolnie dlugie podudzia :laugh:i palce u raczek - tez bardzo dlugie - to po tacie ;)

Dzięki dziewczyny ;) Oj tak, duży to on się zrobił, aż wczoraj się popłakałam że tak szybko rośnie, za szybko ... niedługo się wyprowadzi i co ja zrobię!!! ::) ;)

Orzech wracając do kciuków, co zrobisz jak Anulka za bardzo przyzwyczai się do ssania właśnie kciuków, jak ją oduczysz? Smoczek łatwiej, można go schować ... Moja siostra ssała swoje palce i robiła to do IV klasy szkoły podstawowej!!! Udało się ją odzwyczaić tylko dzięki specjalnemu czepkowi, który musiała zakładać na noc aby cofnąć dolną szczękę wyciągniętą przez ssanie tych palców!
Mój Oli już półtora tygodnia po porodzie ssał kciuka! Za wszelką cenę chcę tego uniknąć ... wydawało mi się że dobrze robię, a tu czytam, że Ty pozwalasz Anuli ... Nic nie rozumiem ... ::)

Doxa, moja Natalka czasem jak chce się uspokoić też ssie łapkę ( o ile ją odnajdzie). Kamil dwa dni temu dał jej smoczek i nie wiem czy to z tego powodu czy coś innego sie nałożyło, ale ciamka mi przy jedzeniu i nie chwyta tak ładnie jak wcześniej. Więc mimo, że chciałam kupić jej smoczek (ten, który dał Kamil był w jakiejś gazecie - akurat spokajający 0-3) to póki co nie kupię. Poczekam jeszcze trochę, ona naprawdę ładnie jadła, a teraz coś za płytko łapie. Niech jej się ustabilizuje. Więc ja np. wolę, żeby póki co uspokajała się za pomoca łapki, tym bardziej, że to trwa chwilkę ;)

Cześć - moje drogie - przeglądam, co napisałyście od wczoraj - efunia - u mnie atak kolki zawsze od 17 do kąpieli, i w ciągu dnia też się zdarza. Dr powiedziała, że mogę dawać mu, espumisan, ale nie działa i daję infacol - generalnie mam wyrzuty sumienia, że mu daję jakieś farmaceutyki, ale przynajmniej tak nie krzyczy z bólu.
Poza tym wczoraj miałam dołka - pokłóciłam się z mężem, a wszystko ze zmęczenia. :( :( :(

padl nam dysk i wszystkie zdjecia szlag trafil :(:(:(:(:(

my dajemy smoczek - lepiej niech Tosia ssie smoka niz ma mi cycki ciamkac - jak chce tylko posac to odsuwa lepek i strasznie mi brodawki wyciaga, a poza tym gryzie ::) a z jedzeniem nie ma z tego tytulu problemow.

depresja poporodowa siegnela zenitu - wkurza mnie wlasne dziecko i mam tylko wyrzuty sumienia, ze tak sie dzieje :(:(:(: wyc mi sie chce!

Vertigo, nasza Natalia po smoczku zaczęła ciamkać, póki nie dostała smoczka nie ciamkała, teraz mam nadzieję, że to ciamkanie jej przejdzie, bo ja na nie nie pozwalam, jak widzę, że ciamka to odbieram pierś i przytulam ją mocno.
A co do depresji, może spróbuj zostawić Tosię z kimś i wyjść samej? Mnie pomogło jak miałam chwilę, w której poczułam, że jeszcze chwila i oszaleję, że jestem w domu non stop z Małą i nie wiem za bardzo co dalej. Kamil pilnuje, żebym chociaż w jeden dzień weekendu wyszła na trochę sama i poczuła inne życie. Pomaga, naprawdę. Wracam wyluzowana, stęskniona za malutką, z nowymi siłami. Nawet godzina coś daje, ja w sobotę wyszłam na ponad cztery godizny i wróciłam jak nowo narodzona. A Natalia siedziała przewinięta, umyta, nakarmiona ze swoim tatą.

magdusiek masz fajnie, że tak możesz sobie wyjść - ja piersi nie odczepię. A mój Mikołaj to nic innego ani smoczka nie weźmie ani butelki. A teraz ma taki okres, że ciągle by jadł, więc nie mogę go z nikim zostawić - między innymi o to też pokłóciłam się z mężem, bo trudno mi tak siedzieć w domu - wcześniej prowadziłam dość intensywne życie.

reklama
orzech odbijamy i to czekamy żeby kilka razy się odbiło...
anna symeticon zawarty w infacolu espumisanie lefaxie czy sab simplex i innych lekach nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie szkodzi... ale u nas nie działa!!!! kaszu mówiła, ze oni dają już laurce luminal i u nas pewnie do tego dojdzie jak się jnie poprawi :( :(

Do góry