reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Wróciliśmy ze spacerku, super rześkie powietrze :-)

Orzeszku - butelka była przeznaczona na ewentualne uciszenie Tymusia podczas Mszy. Nie przydała się jednak bo Tymuś był rewelacyjnie grzeczniutki. Żeby melczko sie jednak nie zmarnowało to podaliśmy mu je na obiadek. Kolejne karmienia były prosto z piersi tyle tylko, że odbywały się w rogu sali tyłem do gości :-)

Magdusiek - ja kupiłam na Allegro za 47,90 na szczęście koszt wysyłki GRATIS

Syla - ja się Tobie nie dziwię, że nie masz czasu na forum  ;)

reklama
cześć dziewczyny!!
Wczorajsze wyniki badań poprawiły się ,leukocyty z 20tys. spadły do 16 tys....we wtorek Wikusia wychodzi,bo od jutra jest na trzydniowej obserwacji....we wtorek będzie miała 2 tygodnie..chciałam jej zrobić zdjęcia w pierwszych dobach życia,a nie miałam szansy,bo niedojrze,że po znieczuleniu nie mogłam sie ruszać,to na drugi dzień już mi ja zabrano do Ligoty a tam nie można robić zdjęć po tej aferze :(a ona juz się zmieniła bardzo :( wszyscy mówią,że ona jest do tatusia podobna,mi by wystarczyło aby byla wysoka po nim  ;D pozdrawiam

kurcze moja Wikusia już nie wejdzie do tych ubranek malutkich 56cm :( jak ona urodziła się 61cm :laugh: i ciągle w tym szpitalu śpi ;D bo podobno dzieci rosną jak śpią ;) i co ja zrobie ;D trzeba się jutro wybrać na zakupy ;D ;D ;D

*syla* pisze:
Czy Wam też kręgosłup daje o sobie znać? Nie wiem czy się wygina do pierwotnego stanu czy co ale schylić to ja za bardzo się nie mogę. W ciąży wogóle mi nie dokuczał a teraz ::)
taaaak!!!! moj kręgosłup bolał mnie i wciąży (bo i brzucho miałam olbrzymie) ale teraz też boli... może się wygina w drugą stronę :)

ja o 20 kładę się do łóżka :D i natychmiast zasypiam. bo mały budzi się w nocy co 3 godziny średnio...

O kręgosłupie to ja nawet nie chcę mówić ... chciałam zacząć ćwiczyć brzuszki, żeby pozbyć się go co nieco... spróbowałam i szybko stanęłam na nogi. Muszę zapomnieć o ćwiczeniach bo ból na to nie pozwala :-) Zauważyłam, że jak noszę Tymka na rękach to nienaturalnie wypinam brzuch do przodu, żeby zrobić dla niego "siedzonko" w tym czasie cierpi kręgosłup :-(

Lindsay nasza Natalka też ma taka wysypkę na brzuszku i na buzi - pediatra powiedziała ze to potówki. Zaleciła kapać dalej w nadmanganianie zeby przysuszyć i smarować sudokremem. Tam gdzie nie ma wysypki mamy smarować parafina zeby skóra sie za bardzo nie wysuszyła. Poza tym na czole ma taką chropowatą skórkę - tego nie widać ale jak sie dotyka to mozna wyczuć. Kika pisała coś na ten temat kilka postów wczesniej ze mozna kapać z dodatkiem jakiegoś płynu. My dolewaliśmy Oilatum do kąpieli - tez ma za zadanie natłuszczać.
Nie wiem czy to dobrze ale Natalci nie odpadł jeszcze kikutek pępka. A wczoraj skonczyła 4 tygodnie. Co prawda położna mówiła ze ma prawo być do miesiąca ale jak słyszę że niektórym dzieciom odpadają po kilku dniach, no góra po 2 tygodniach to trochę się martwię....

Witajcie,

Magdusiek, jak na 2 tygodniowe dziecko, to nieźle Ci Natalka sypia :)

Dziewczyny widzę, że nie tylko ja cierpię z powodu bólu kręgosłupa!! Przed ciążą mnie bolał, w ciąży jak ręką odjął - zmienił się środek ciężkości - a od porodu ... aż szkoda gadać!

reklama
Doxa, ja właśnie w szoku jestem, zwykle budzi się koło 3 i później koło 6, czasem któres z tych budzeń jest bardziej intensywne i co tu dużo kryć - trochę upierdliwe bo np. nie śpi tylko zajada, póxniej stęka i znowu zajada, ale generalnie ona faktycznie daje się wyspać :) Od początku tak było. Oby tylko to spanie się nie skończyło ;)

Do góry