reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama

rety normalnie szalu dostaje, moj Alanek za choelre nie chce spac w nocy....po pierwszym nocnym karmieniu wlacza syrene i za cholere nie chce spac.....dopiero jak moj maz wezmie go do lozka i polozy go sobie na klacie dopiero zasypiaja obaj ;)
wogole to moj maz wkurzyl mnie dzis w nocy....stwierdzil ze nie radze sobie z dzieckiem bo nie lubilam nigdy dzieci i nadal nie lubie........ :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: tak mnie obrazil ze nie odezwe sie do niego przez tydzien....swinia normalnie....jak on mogl tak powiedziec???

co robicie jak dziecko nie chce spac? czytacie mu cos, bawicie sie jakos? bo za cholere nie wiem co robic  z niespiacym miesiecznym dzieciaczkiem

Shady nie przejmuj się "facet to świnia" ;D

Jak Natka nie spała w nocy a za to w dzień spała to ja ją w dzień co chwila budziłam i zabawiałam, a szczególnie od 18 do 20 nie dawałam jej spać potem kąpiel cyc i ... po kilku dniach się nauczyła że po kąpieli idziemy spać. Ale każde dziecko jest inne więc nie wiem, spróbuj może się uda

Frezja, takie prace to owszem ;D

Shady, postaraj się go zabawić w ciągu dnia, tak, żeby nie usnął to może w nocy pośpi. A mężem się nie przejmuj, głupoty gada i tyle.

Frezja super to narysowalas, wiec jednak nie mialam racji dziecko powinno lezec na brzuszku i te nozki powinny byc tak czeroko rozchylane?? napisz jeszcze raz - prosze ;)

Syla witaj :) ja tez o 19-tej jestem juz kompletnie zmeczona, chyba powinnam spac godzinke w ciagu dnia. na szczescie okolo 18-tej kapiemy mala i o 19-tej ona juz zwykle spi....no i na szczescie spi tak do okolo polnocy a potem znowu do okolo 5 6-tej rano. Wysypiam sie w nocy i dlatego nie czuje potrzeby spania w dzien a trzeba by bylo.....

shady a moze go wlasnie po jedzeniu zaczyna bolec brzuszek i przechodzi mu jak lezy na tatusiu bo
- lezy wlasnie na brzuszku i wtedy on sie masuje i
- lezy na cieplym to rozluznia brzuszek.

Hej babeczki i dzieciaczki :)
Widzę że dyskusja o pieluchowaniu i stawach biodrowych się rozwinęła. Ja narazie zaprzestałam pieluchowania żeby pupa się dobrze zagoiła (potem na pewno do tego wrócę ::)). Ale nam jeszcze oprócz kładzenia na brzuszku ortopeda zalecił takie branie na ręce Małego żeby nóżki też mu się układały w żabkę.
A w ogóle Shady nie wiem co Ci poradzić, może właśnie jak radzą dziewczyny rozbudzaj dziecię w dzień, to przestawią mu się godziny. Mój w nocy śpi ale w dzień daje nam czadu. Gdyby był taki marudny nocą to bym sie załamała (już kiedyś był - porażka, ja niewyspana i kompletnie zniechęcona, brrrr nie polecam)

Doxa, bo ja pracowalam i zaczelam studia doktoranckie i dostawalam stypendium, ktore musialbym zwrocic, gdybym zrezygnowala pozniej niz do konca wrzesnia (za rok to ponad 12000, wiec zdecydowalismy odpuscic urlop - z profesorem nie udalo sie dogadac, zeby pozwolil mi zrezygnowac tylko ze studiow, a nie tez z pracy - a chcialam po macierzynskim albo nawet po wychowawczym).

a ja wyladowalam wczoraj w szpitalu i chcieli mnie zatrzymac. okropnie bolal mnie brzuch i pani stwierdzila, ze na pewno infekcja w macicy, itp... powiedzialam,ze nie chce, bo male dziecko, a ona mi na to,ze moge z dzieckiem! jak dopiero w poniedzialek wrocilysmy z Toska do domu!
rano zrobilam morfologie i badanie moczu, a tesciu zalatwil mi wizyte u lekarza na oddziale- po 5min usg okazalo sie, ze wszystko ok i najpewniej mialam kolke jelitowa (tak by wynikalo z faktu, po ktorym mi przeszla ;) ) i mam na to brac nospe...
i, kurde, lezalabym bez sensu! a w szpitali mrowy! skandal!

odpadl nam dzisiaj kikutek ;D a zajmowalam sie nim tylko 4dni - upieklo mi sie ;)

Tola spi - czas na relaks :) milego popoludnia :)

reklama
nam też kazali na boczkach, ale Jaś sam się przekręca, potrafi już nawet na druga stronę się przewiercić.
Bioderka ma ok.
Co dziecko, to inna szkoła.

Shady
,
Gdy Jaś pomylił nockę z dniem, to pediatra kazał wybudzaać Go w dzień co 1,5 - 2 godziny. Po dwóch dobach znowu się przestawił. Trochę się męczyliśmy, ale warto było.

Do góry