reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześc,
U nas dziś noc tez cudna, może dlatego, że od 18:30 Natalia jadła non stop i po póxnej kąpieli i kolejnym jedzeniu usnęła po 23:00 i spała do 4:00. Kolejna pobudka o 7:30. Super! Tak to ja mogę. Chociaż i tak nie mam prawa narzekać, tylko raz obudziła mnie w nocy trzy razy.

Jolik, ja też skorzystałam z pomysłu Małgosi i wczoraj kupiłam książeczkę :)
Małgosiu, super, że Jaś tyle zjada. Ja chyba w niedzielę wybiorę się na chwilę z domu, ciekawe ile mi się uda odciągnąć....

reklama
Jolik, kupiłam w internetowym sklepie Calineczka, tym samym, do którego jeździ Małgosia. Ja na razie nie jeżdżę, ode mnie to kawał drogi, więc weszłam do internetowego www.calineczka.pl Ta książeczka kosztuje tam 49,50. Sporo...

Witam!!

My już po USG bioderek i wszystko oki  :)

Ale wiecie co nam pani doktor powiedziała ?? ?? ??

Profilaktycznie zakładać na pampersa tetrę, ćwiczyć żabkę-200-300 dziennie, jak najczęściej na brzuszek kłaść i ....
UWAGA!!!

NIE KŁAŚĆ NA BOCZKI  :o - powód ten sam co u Patki.

Mnie też pediatra mówił, że nie kłaść na boczki, ale jak nie kłaść na boczki jak dziecko ulewa?
Frezja, to super, że OK :)

Aaaa i powiedziała mi że powinnam już zmienić pampersy na większe a używamy 2 i wedłóg mnie są dobre  :(

Magdusiek na właśnie moja Natka też sporo ulewała i bałabym się zostawić ją na pleckach. A dziś w nocy spała na pleckach bo sama się przekręciła tylko głłówkę odwróciła sobie na bok ;). A spała też fajnie bo o 20:30 poszła spać, obudziła się o 1:30 a potem przed 6-tą. Moje cycki protestują jak tak żadko je optóżnia ::)

No własnie, ja mam nadzieję, że moja Natalia też niedługo przestanie ulewać. Póki co uczymy się odbijać, ale rzadko wychodzi ;)
A co do pieluszek, chyba czas przejść na 2. Jakoś słabo się już w 1 mieści... i powolutku z ubranek wyrasta. Część już odłożyłam, Kamil pytał czy dla kogoś i śmiał sie jak mu powiedziałam, że liczę na to, że jednak uda mi sie go namówić na drugie dziecko :)

Witam ,
My dzis znow do lekarza. Młody dostał wysypki na brzuszku gdyby nie byla chropowata to powiedzialabym ze to potowki, a tak cholera wie. :(
Moj synek tez ulewa. Czasami duzo, ale dopoki przybiera na wadze to ok. Na pleckach tez nie klade bez dozoru "ocznego", bo mam stracha.
Frezja zabke cwiczyc ? To znaczy rozkladac nozki i skladac ?

czesc :)
My wlasnie wrocilismy z pierwszej wizyty u naszego pediatry...boski facet ;)tzn boski pediatra :laugh:
Wlasne a propos bioderek i higiehy
jedno bioderko jest troszke mniej rozwiniete niz drugie, ale powiedzial, ze to normalne i zeby zrobic jeszcze raz wizyte u ortopedy za 4 tygodnie....a na pytanie czy zakladac mozliwie szerokie pieluchy odpowiedzial, ze to nie ma znaczenia....no coz ja mu wierze,jest polecony przez pare osob i wydaje sie byc dobrym specjalista.

Zapytalam o hihgiene pipuni i powiedzial, ze trzeba dokladnie czyscic zarowno u dziewczynek jak i u chlopakow, wiec upewnilam sie, ze dobrze robie zmagajac sie codziennie ;)
ruchowe i miesniowo jest rozwinieta ponad swoj wiek co mnie oczywiscie cieszy...zaczarowala chyba pana doktora bo gleboko patrzyla mu w oczy i wodzila za nim, ze nie mogl jej zgubic ;)

magdusiek Natalka nie chce odbic bo moze wcal nie ma do odbicia, jak nie nalyka sie powietrzy to nie ma sie co odbijac, zobacz czy pije spokojnie czy lapczywie. Ja tez zwracam uwage na odbijanie i przestalam jesc drzem jablkowy i od razu popoludniowe bole brzunia zniknely.

witaj Lindsay :)- zabke to tak przygiete nozki bo brzunia oprzyciagac i prostowac

reklama
w galeryjce super zdjecia przybyly i super dzieciaczki Tosia Julcia :)

Frezja, po kim Natalcia ma takie piekne wloski u naszej Anuli to juz nawet zakoli nie ma :laugh:

Jolik ale elegancko wygladacie ::).....powiedz przewodzialas jedzonko Tymka z butki po to, zeby nie krepowac sie przy godciach z karmieniem?? Ja to nie moge sie jakos odwazyc na odciaganie pokarmu i probe karmienia z butli....

Do góry