reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama
kur**.... zjadl, pospal pol godziny i juz steka....
biedne dziecko, matka z niego wariata zrobila....  :(

Frezja, ja nic wiecej mu miedzy nogi nie pakuje...
podobno lepiej jak sobie dziecko swobodnie macha, a dopiero jak cos okaze sie nie tak, to wtedy lekarz niech zaleci jak dalej postepowac, bo u kazdego dziecka wada moze byc inna...

acha... i jeszcze co do nozek...
czy zdarza sie Wam, ze maluchy nierowno machaja noznami???
znaczy... raz jedna kopia, a druga lezy spokojnie, albo odwrotnie...
bo mi sie zawsze wydawalo, ze nozkami to dzieci rownomiernie machaja, lub chociaz na przemian, ale w jednym czasie...

Frezja pisze:
Dziewczyny które używają pieluch jednorazowych- mam pytanie:
Czy na pampersa zakładacie jeszcze pieluchę tetrową?? chodzi mi o bioderka.

Zaczynam się martwić bo 18-stego idziemy na USG bioderek, a chciałabym żeby wszystko było oki.
Frezyjko my od 2 dni tak, tzn zakładamy dodatkową pieluchę która mi się nie podoba ale cóż - zalecenie ortopedy (tzn podobno jest ok ale przez 6 tyg mamy zakładać dodatkową pieluchę). Po 6 tyg będzie usg i wtedy dowiemy się co dalej.

Teddy, Natalcia dziękuje za życzenia :-*
Ten jeden dzień to jeszcze wytrzymiemy, a po USG zobaczymy co powiedzą.

Patka 6tyg z dodatkową pieluchą? trochę długo. Też by mi się nie podobało, ale..... jak trzeba to trzeba ;)

Frezja, nam pediatra w trakcie SzR mówiła, że dodatkową pieluchę trzeba wkładac dopiero jak na USG się okaże, że coś jest nie w porządku do końca, więc ja wkładam Natalii tylko pampersa.
Najlepsze życzenia dla Twojej Natalki :)

Shady, super, że Ci się udało. Ja chyba zacznę notować te Wasze sposoby w zeszycie, tak na wszelki wypadek, żeby w razie draki mieć pod ręką ;)

Dzięki Magdusiek ;) ja panikara jestem i po relacji Patki oczywiście stwierdziłam że moja Natusia też ma coś nie tak ;D
Głupia jestem no ale cóż... ::)

a u mnie kryzys na calego. spalam dzis 3 godzinki, bo Młody chyba zaliczył kolkę. pisze chyba bo zaczelam spekulowac czy to na pewno to, bo dodatkowo dostał takiej chropowatej wysypki na brzuszku i pleckach no i zaczelam sie zastanawiac czy to nie jakas nietolerancja pokarmowa. ja nigdy nie mogłam jesc jajek, a teraz sobie czasem zjem..
juz pisalam wczesniej, ze my pieluchujemy i wlasciwie wszyscy nam kazali pieluchowac, a po usg to juz koniecznie mimo, ze wszystko jest ok. zakladamy pieluche flanelowa. Mały wyglada jak mała mrowka z duzą dupka ;D
Teddy dzieci mogą wierzgać nożynami nierownomiernie. To są odrychy Moro i mogą być przeróżne, rowniez takowe.

Frezyjko na pewno wszystko jest z Twoją córcią w jak najlepszym porządku :)
A z tym pieluchowaniem moja mamcia ma teorię, że pan doktor za te parę minut wizyty i skasowaniu 60 zeta musiał po prostu coś zalecić tak pro forma  ;) ;D
No ale teraz męczymy Dawidka tymi pieluchami, chociaż on wydaje się być całkiem zadowolony. To rodzicom nie odpowiada zakładanie kolejnej warstwy szmatek.  :(

reklama
Hej,
Natalko spóżnione ale .... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :-)

Myśmy Tymka pieluchowali przez pierwsze 4 tygodnie. Po wizycie pediatry skończyliśmy bo podobno pampers wystarczy.
Przedwczoraj byliśmy na USG i wszystko jest OK.

Qrcze coś wisi w powietrzu Tymek marudny jak nie wiem co :-( Chyba zapowiada się "wspaniały" dzionek. I na dodatek ta paskudna pogoda :-( nawet na spacer nie pójdziemy bo pada... super !

Do góry