reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Orzech mój Mikołaj wypluwa smoczek, bo przecież z niego nic nie leci i się przy tym baaaardzo denerwuje.
Jolik ja już wiem, że cyc to nie najlepsze rozwiązanie, muszę go nauczyć zasypiać samemu.

reklama
Anna to Mikolaj madry chlopak jest :) ja czasami podtrzymuje tego smoka jakies 2 sekundy a Anula wypluwa go zwykle zaraz jak zasnie spokojnym snem, czasami po minutce czasami ma go godzine.

Anulka to przynajmniej się uspokoi oszukanym cycem, a mój chłop to nie ma, czym, jak sztucznego nie chce.
Pa! Miłe panie - dzidzia wzywa. Pozdrowionka

A my sie organizujemy... Dziecko wraca do formy po antybiotykach i fototerapii. Je i spi. Budzi sie +/- co 2 godziny, a w nocy zasypia ok 12 i budzi sie tylko raz w okolicach 3, pozniej dopiero o 6! Poza tym uwielbia sie kapac. :) Ja przeszlam przez problemy z karmieniem - caly oddzial nie potrafil jej przystawic i nawal. Karmie tylko dzieki pomocy babeczki z poradni laktacyjnej, a mleka mam pelno. Mala chwyta juz niezle, ale musze czasem rozmasowywac piersi, bo nie sciaga do konca.

Wczoraj przeszlam boj z durna polozna, ktora miala fochy, ze za daleko musi jezdzic... No to zmienilismy szybciutko przychodnie :)

Ja mam okrutnego dola :( Chociaz jest juz duuuuuuuzo lepiej odkad poprawily sie Toskowe wyniki i zabralismy ja do domu. Niestety moj stan jest malo stabilny i taki np. wczorajszy babsztyl wyprowadza mnie natychmiast z rownowagi i to na ldnych pare godzin.

Troche lipa, bo maz bez urlopu - wezmie dopiero pod koniec roku, bo teraz pracuje przy duzym projekcie i nie bardzo moze to zostawic... Coz: c'est la vie ::)

Porod opisze wkrotce...

vertigo jakbym czytała siebie... :) na początku. mój mały też był bardzo regurlarny, a ja miałam doła... jak dół minął to tymek zaczyna osttawiać szopki... życie, zycie...
teraz śpi już 3 godziny... nie wiem czy go budzić na karmienie... chyba dam se spokój może zaraz sam się obudzi...
dziś wraca jego stary ;D już mu mówiłam, ze dziś w nocy może szaleć, bo tatulek go będzie pielęgnował ;)

Efunia - no coś Ty nie budż Tymcia bo się rozzłości. Jeżeli tyle snu potrzebuje daj mu go :-) A Ty dzisiaj w nocy spróbuj się wyspać. Tatulkowi zostaw karmienie :-) Zbierz siły bo się wykończysz ... Zobaczysz jak wszystko sobie poukładasz z Tymuśkiem to wtedy poczujesz prawdziwą radość z macierzyństwa :-D

Witam kochane!!!
Nareszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć.
Jolik ja Ci na prawdę zazdroszczę że poradziłaś sobie z nauczeniem samodzielnego zasypianiania swego synusia.
My walczyliśmy przez weekend i było tylko gorzej. Dlatego zrezygnowałam, jak nabiorę sił to spróbuję jeszcze za jakiś czas.
A póki co to w nocy Mały długo śpi i tylko w dzień chce częściej jeść, ale żeby nie za często jadł to go zabawiam jak umiem. Mam teraz pomoc bo znowu jest moja mama to mi łatwiej.
Za to nabawił sie krostek na pupie. Już raz miał i wyleczyłam go alantanem, ale teraz alantan nie działa. Już nie wiem czym mam smarować tą małą pupkę. Przewjam już go po prawie każdym bąku (lekarz mi polecił maść z tranem - zobaczę czy pomoże)

czesc babeczki...

ja sie dzis czuje, jakbym dopiero urodzila... w ogole nie wiem co mam ze soba i z dzieckiem zrobic...
wzielam malego rano do wyrka, dalam mu cycka i od tamtej pory mam calkiwicie rozpieprzony klimat... :(
po kiego grzyba ja to robilam... jestem na siebie wsciekla...
chcialam sprawic synkowi przyjemnosc, a sprawilam sobie horror...

kochane musze sie wam pochwalic....wygralam walke z kolka...nareszcie....zamowilam super kropelki na kolke Sab Simplex.....sa super...po 2 dniach uzywania kolka odeszla w sina dal...jesli sie zdarzy to trwa chwilke i nie laczy sie z rykiem jak zarzynany dzik ;)
polecam

reklama
Trochę puzno ale WITAM!!

Natalka jak wczoraj zjadła o 20:15 to następne karmienie było o 2:45 a kolejne o 6:45 ::)

Dziewczyny które używają pieluch jednorazowych- mam pytanie:
Czy na pampersa zakładacie jeszcze pieluchę tetrową?? chodzi mi o bioderka.

Zaczynam się martwić bo 18-stego idziemy na USG bioderek, a chciałabym żeby wszystko było oki.

Do góry