reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Patka - a może Dawidek jest jeszcze za mały na te nauki usypiania? Myśmy zaczęli gdy Tymek miał juz prawie 2 -m-ce? Nie pamiętam od kiedy można dziecko przyuczać ...Ale to nic łatwego. Co do pupci to Tymek też non stop ma zaczerwienione okolice odbytu. Bepanthen, linomag, sudocrem - już nic nie pomagało. Dlatego jak byliśmy na usg poprosiłam o jakiś dobry specyfik. Dał mi receptę na robioną maść podobno super rewelacyjną. Chwalił się, że pacjenci wracają do niego tylko po ta maść :-) Stosujemy ją od wczoraj południa i muszę przyznać, że coś w tym jest. Dzisiaj pupcia wygląda o niebo lepiej ... Postaram się zeskanować tę recepturę i prześlę Ci ją. Oczywiście o ile chcesz?

reklama
cześć dziewczyny!!
moja mała dalej w szpitalu musi być :( wczorajsze wyniki troche się polepszyły...jak ja przywieźli do Ligoty miała 40tys.leukocytów ,wczoraj już 20tys.ale to też dużo...mam pytanie,bo jak dobrze kojarze....któryś dzidziuś z naszego forum miał podobny problem z leukocytami...jak to jest z tym leukocytami???

Patrycja, moja corcia miala 23000. Dostawala amikin i augmentin przez 7dob. Leukocyty spadly do 10000 (u noworodkow norma to 16000). U Toski byl yez problem z CRP - startowalismy z pulapu 10 (norma 1), po antybiotykach spadlo do 1,4. Za niecale 2tyg idziemy na kontrole do poradni patologii noworodka, ale po zachowaniu Malej widze, ze OK.
U nas udalo sie w miare szybko wyleczyc, bo na szczescie okazalo sie, ze to infekcja ogolna, a nie uklad moczowy. A z Toska lezalam w szpitalu juz po swoim wypisie - karmiaca ma do tego prawo! Czemu Twoja corunia zostala sama ???

Ojeju! Snieg! Pierwszy Toskowy snieg :) Szkoda, ze nie moze go zobaczyc ::)

Witam!!

Jolik dziękujemy za życzenia :-*
Natalka też dzisiaj jakaś marudna i to nawet bardzo :p

Ja pokazałam Natalci śnieg ale ona ma go gdzieś.
My mimo pogody na pewno pujdziemy na spacerek.
Patrycja wspułczuję ci że twoja Mała jeszcze w szptalu ale też się zastanawiam dlaczego nie jesteś z nią?

Witajcie, witajcie!!
Dawno minie tu nie było, muszę poczytać co u Was ...

Z Olim już jako tako, chociaż przez 1,5 tygodnia hemoglobina stoi w miejscu na poziomie 10,5. W poniedziałek miał ostatni zastrzyk (jak na razie), za tydzień w piątek jedziemy na kontrlolną morfologię i zobaczymy co dalej. Mam nadziję, że organizm sam już będzie sobie dawał radę!
A poza tym prosto ze szpitala pojechałam na "business lunch" (razem z Olim oczywiście) i tak od poniedziałku mam zlecenie: formatowanie w Wordzie materiałów na szkolenie! Będzie w sam raz na świąteczne prezenty ;D No i przede wszystkim jeśli się wszystko powiedzie i firma będzie organizować kolejne szkolenia to będę miała u nich pracę, a przy dziecku to idealne rozwiązanie - pracuję w domu, wtedy kiedy to ja mam czas i synio pozwala :) :) :)  Strasznie się cieszę!!

Doxa, swietnie, ze Maluszek lepszy :D To najwazniejsze - wiem cos o tym, niestety...
Fajnie, ze masz zlecenie :) Ja we wrzesniu zlozylam wypowiedzenie = koniec pracy na UWM (troche mnie to cieszy, troche smuci, ale w obecnej sytuacji dojezdzac do pracy 200km i wracac do domu na weekend to chyba srednio wykonalne ;) )

Doxa- "kopę lat" Cię nie było. Fajnie, że masz to zlecenie... to naprawdę doskonałe rozwiązanie przy dzidziusiu :-) Ja jestem na etapie poszukiwania opiekunki. Nie wyobrażam sobie w lutym powrotu do pracy :-(

Frezja a ile mniej więcej spacerujesz w taką wietrzną i padającą pogodę? Ja się obawiam, że Tymkowi do buźki tego śniegu z deszczem naleci ... Dzisiaj chyba bedziemy się werandowali

Cześć Kobietki,

Zima nadchodzi. Cudnie bedzie wstawiać zdjęcia naszych Maluchów w świątecznej aurze. Cudownie. Może czas na świąteczne przepisy i dekoracje, że nie wspomnę o prezentach. ;)

reklama
Ja już się nie potrafię doczekać świąt i tej atmosfery. A fakt, że Tymuś będzie w tym wszystkim uczestniczył cieszy mnie podwójnie. Fotki będą cudowne. Choinka, światełka, prezenty, Mikołaj ... :-)

Do góry