reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześć,
Jolik, nie martw się szmerami! Mnie wyszły szmery jak byłam mała, latali ze mną do lekarzy, lekarze zabraniali mi biegać itd, non stop miałam zapalenia płuc i oskrzeli aż w końcu trafili na normalną lekarkę, która nakazała wyjechać w góry...i skończyło sie jak ręką odjął....

Natalia daje pospać, zwykle budzi się dwa razy na jedzenie i zwykle jeden z tych dwóch razów jest dłuższy (trwa 2 godziny z karmieniem), bo męczą ją gazy, ale dzisiaj zrobiła mi prezent i ten dłuższy raz zrobiła o 6:00... od 8:00 spałyśmy dalej aż do teraz. Wyczuła, że mam stracha przed nocą bez Kamila obok :)

reklama
Witajcie!!! Noc mineła bardzo przyjemnie tylko 2 razy wstawałam z mleczarnią, a to dlatego ,że wieczorkiem dałam Julce 60 ml.sztucznego mleka.Musiałam tak zrobić gdyż wypompowała obydwie piersi i dalej była głodna.Mam nadzieję,że sytuacja sie unormuje bo nie chcę jej karmić sztucznie, będe się starała ze wszystkich sił aby karmic piersia.Wczoraj była u nas ostatni raz położna i stwierdziła że wszystko jest oki, dzidiza rośnie ale dokładnie ile przytyła dowiemy się dopiero w środę na wizycie u pediatry.Również wczoraj odpadł jej kikutek od pępuszka , nareszcie mamy spokój. Musze mykać bo syrena wzywa, zajrzę do was póżniej.

Brrrrr ... wróciliśmy ze spaceru. Dzisiaj przynajmniej nie jest tak wietrznie jak było wczoraj.
Qrcze a tu nadal pustki :-(
Mamkuśki !

Odebrałam w aptece jakąś cudowną maść na odparzoną pupcię, zobaczymy co jest warta :-)

Vertigo - Tosia słodka ! A imię wybraliście superowe !

Kasia74 - gratulacje dla Julci za pozbycie się kikutka !

Magdusiek - mam nadzieję, że te szmery to nic poważnego. Lekarz powiedział, że nie mamy się czym martwić bo u dzieci częśto słyszane są takie szmery. Czasami jednak zdarza się, że jest to coś poważnego ... dlatego szukam nadal kardiologa, który wykjonałby EKG.

jestem wykonczona. najchetniej ucieklabym na koniec swiata!!!
jolik napisz mi BŁAGAM CIĘ jak to zrobiłaś, ze tymuś je co 2-3 godziny?
moj nadal odmawia... oszukuje go w nocy mieszanka... tzn po pół godzinie cyca daje mi 20 ml mieszanki jak nadal marudzi, ze chce jesc... i jakos brniemy... w dzien staram sie go zabawiac... ale powoli mi rece opadaja...

cześć dziewczyny - zaglądam po dłuższej przerwie, już rozumiem mamy które nie mają na nicczasu. Mój Maluszek cały czas chciał by być przy cycu, ostatnio polubił spanie na rekach a nie w łóżeczku.
Mam pytanko jak ubieracie dzieci- w sensie chodzi mi o to co zakładacie body i coś jeszcze czy tylko body?
Ja mam problem bo mój maluszek już wyrasta z ubranek i teraz muszę kupić coś doroślejszego i zastanawiam się co?

Efunia - jak już kiedyś pisałam Tymuś w dzień nie potrafił spać. Każde jego mlaśnięcie języczkiem + płacz traktowałam jako głód. Odkąd zaczęliśmy te "nauki ze spaniem" - Tymek po każdym najedzonku, odbijanku i  przewijanku kładziony jest do łóżeczka gdzie zasypia na min. 1 godz. Czyli prawie póltorej godziny jest już zajęty. Reszta czasu to zabawianie go. Chodzimy po domu i opowiadam mu co gdzie się znajduje oczywiście od czasu do czasu zmieniając jego pozycję. Jego ulubiona to lotnik :-)  
Ostatnio jednak w ciągu dnia śpi po dwie godziny więc nie ma problemu :-)

Efuniu - naucz swoje dziecko zasypiać po jedzeniu. Jak go odbijesz i przewiniesz poprzytulaj go, rozmawiaj z nim i obserwuj go. Jak zacznie ziewać to połóż go do łóżeczka i spróbuj metody usypiania z książeczki "Uśnij wreszcie" - to naprawdę pomaga :-)

Tak więc moim sekretem karmienia co 2-3 godziny jest SEN !!!

Anna - na body zakładam albo pajacyk albo kaftanik ze śpioszkami. Oczywiście bawełniane. Welurkowe są piękne, ale niezdrowe i za ciepłe na nasze mieszkanie!

dzieki jolik :)
jak moj maz wroci nareszcie na dluzej nie tylko na likend, no i moze dostanie urlop, to w koncu przeczytam usnij wreszcie i placz niemowlat... taki mam plan...

reklama
Do góry