reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

dziewczyny od wczoraj nie moge wyjsc w szoku...bylismy u pediatry i wszystko jest ok ale....maly majac niecale 4 tygodnie (bedzie mial jutro) przytyl ponad 1 kg (4400) i urosl.......ponad 5 cm, bo prawdziwy wymiar bede znala jak pojde do ortopedy, bopediatra nie do konca go wyprostowala.....szok prawda???? 5 cm w 4 tygodnie???? jezuuu to ile on bedzie mial jak dorosnie, 2 metry???? w sumie to wiem ze bedzie wysoki bo ja mam 173 cm a moj maz 189......no ale w takim tempie??? powiedzice mi ile wazyly wasze dzieci w tym okresie czasu i ile urosly????

reklama
Teddy - Ty to jesteś zahartowana :-) ja dzisiaj miałam na sobie koszulkę, wełniany golf i puchową kurtkę i jeszcze boję się, że mogłam przewiać jadłodajnię Tymusia :-( Straszny u nas ziąb mimo, że słoneczko pieknie świeci :-)

Kika - ja podobnie jak Teddy nigdy nie wkropiłabym dziecku do noska mleczka ! Zastanów się zanim spróbujesz ...

Dawno nie było tutaj Doxy. Ciekawe czy Oli ma się już lepiej ?

Shady - mój przytył wtedy 570 g, a urósł 3 cm :-)

Jolik, u nas jest 8 stopni na termometrze, sloneczko swieci, a powietrze nie jest wcale takie przejmujace jak juz bywalo... za to w domu mi sie wyziebilo, bo jak jest wiatr, to mi przez komin zimno leci, bo mieszkam na ostatnim pietrze... ;)

Shady, Krasnak w 6 tygodni przytyl rowno 2 kilo... wiec sie nie martw... ;)

Witaj Małgosiu,

To super, że masz takie cudne dziecko :)
A jak karmienie sondą? Poszło jakoś?

Moj wczorajszy dół jakby mijał, choć jeszcze troszkę go zostało. Dziś w nocy będziemy z Natalią same... trochę się boję, pewniej się czuję gdy wiem, że obok jest Kamil, którewgo w razie draki mogę obudzić albo ktory obudzi się sam. Ale jakoś to będzie...

Czesć Kobietki.
Dziś Natalka dała nam pospać. Jak sie najadła o 1 to później dopiero o 7. Zresztą ja ją obudziłam bo szliśmy do lekarza.
Co do pogody to u nas trochę wiało ale słoneczko ładnie świeciło. Na spacerku bylismy krótko około 30 minut bo mała zaczęła płakać. Mam nadzieje że pogoda kilka dni bedzie dopisywać. Poza dzisiejszym dniem Natalka zawsze ładnie przesypia cały spacer.
Kochane maleństwo. :)
Pozdrawiam Wszystkich :)

lomatko... ale mnie zakrecilo... ::)

o 15 nakarmilam dziecie, polozylam go na sobie i tak oboje zasnelismy... obudzilam sie ze 20 minut temu... ciemno, ksiezyc swieci mi prosto w gebe... i pierwsze co mi przyszlo do glowy, to ze przespalam koniec swiata...
.... zrobilam sobie kawe... moze zaraz dojde do siebie.... ::)

Teddy ja sie waga az tak nie martwie chociaz teraz mlodego oszukuje i zamiast zarcia daje mu pic, bo tak to by jadl non stop, tylko wzrostem......5 cm w niecale 4 tygodnie???? az boje sie pomyslec ile bedzie mial wzrostu jak dorosnie hihi

tym wzrostem to ja bym sie nie przejmowala... nie da sie takiego maluch dokladnie zmierzyc, moze to nie byc wcale 5 cm tylko 3...
moje dziecie juz sie nie miesci w kilka ubranek, a po urodzeniu byly na niego za duze i musialam nakladac skarpety na spiochy, zeby nie wkladal obu nog w jedna nogawke...
taki klocek sie z niego zrobil, ze az mnie kregoslup boli jak go z wyrka wyciagam... ;)

reklama
Natalia właśnie wyrosła ze swojego pierwszegu ubranka.... widzę, że dwa kolejne też są już ciut mniejsze. Ciekawa jestem ile waży :)

Do góry