reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
Witam kobietki!!!
Dzisiaj mój termin! Ale w zasadzie nic się nie dzieje, oprócz typowych objawów zbliżającego się porodu :laugh:
Spotakałam się dziś z moja koleżanką na poranną( 8.00) kawkę i była zachwycona jak pięknie wyglądam w dniu, w którym mam urodzić.No ciekawe...
Ale przede wszystkim Serdeczne gratulacje dla Lucky!!!

Ja jutro jadę do szpitala na 8.15, najpierw badania a potem...poród! Trochę się boję ale myślę że będzie szybko i dobrze.Zabieram się za porządki.
Efunia a ty sobie daj spokój z myciem okien, bo jeszcze urodzisz ;)

Patka,
Pierwszego dnia zaraz po porodzie, po porządnym prysznicu, myciu głowy, ułożyłam sobie włosy, zrobiłam mały make up, założyłam sexowna koszulkę z koroneczką i czułam sie o wiele lepiej. Grunt to dobre samopoczucie. Od rana już od 6.00 staram sie wygladać dobrze, dzięki temu nie przespane noce i masa pracy mnie nie dołują, jak sie widzę w lustrze. Spróbuj to pomaga, od razu lepiej Ci bedzie.
Do tego proponuję zrobic light kolacyjkę dla męża i mały szampanik, będzie git. Siły vitalne powrócą..
1000% KOBIETY TO PODSTAWA ;D

No tak się z moją ginką umówiłam( jutro ma akurat dyżur). Dzisiaj kończy mi się L4, od jutra macierzyński.Lekarka powiedziała że mam się nastawić że mnie zostawi( pod kroplówką) jeśli będą "warunki" to oceni podczas badania.Ale jestem zdecydowana.

Mam pytanie do rozwojonych... Na jakiej podstawie mozna dopisac dziecko do ksiazeczki ubezpieczeniowej rodzica? Bo i na akt urodzenia i PESEL strasznie dlugo sie czeka - a co jesli bede musiala isc z Mala do lekarza wczesniej??? I drugie: czy takie male dziecko tez trzeba meldowac czy urzad robi to automatycznie?

Małgosiu popieram!
Mam tylko pytanie- jak malowałaś się w szpitalu- też tak zamierzam zrobić to jaka była reakcja innych babek na sali. Bo ja pamiętam z pierwszą dzidzią to wywołałam straszne oburzenie malując rzęsy!

reklama
Do góry