reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

No i od godziny nie śpię i na dodatek po raz pierwszy jestem pierwsza na forum, mężuś na nocce więc do niego zadzwoniłam(postraszyć go) mówił że sercu mu stanęło że był pewien że to już.Ostatnio boli mnie podbrzusze i podobnie do bólu w czasie miesiączki ale nic w związku z tym a już myślałam że zacznie się w tą noc ból był dosyć mocny.Udało mi się wczoraj ściągnąć pierścionki miałam chwilę kiedy sklęsłam ;D a dzisiaj już się obudziłam z balonami...wczoraj miałam takie palce że nie mogłam ich wyprostować, czerwone, gorące i bolące stopy też mi zaczęly okropnie puchnąć i pocić się :-[ coraz bardziej mi to doskwiera.

reklama
Witajcie w ten zimny i zamglony poranek :-)

Orzech - już odpowiadam :-) sorki, ale czasami z doskoku czytam to co napisałyście i nie zawsze widzę to co jest skierowane do mnie :-)
Komplecik, który ma Tymek (Cocco Drillo) jest w rozmiarze 62. Obecnie mój synio mierzy całe 58 cm !!! i prawie 4 kg - chociaż co do wagi to 100% pewności nie mam.
Imprezę chrzcinową na 99% zrobimy w restauracji. Myślę tylko czy będzie to tylko obiad i powieczorek czy robić też kolację, na której niestety z Tymkiem już raczej nie będziemy mogli być bo kończy się mniej więcej o 21:00.

Doxa - oj tak, ja już myślę o chrzcinach. Odbędą się dokładnie za miesiąc tj. 13 listopada.

Magdusiek - nie podobają mi się te typowo chrzcinowe ubranka. Odpadają każde lamówki i dodatki satyny brrrrrrrrr. Będzie to ubranko białe ale z tych "normalnych". Problem tkwi jednak w tym czy kupić kombinezon czy raczej kurteczkę + spodnie. Czy ma być ocieplane czy nie ? U nas jest taka tradycja, że dodatkowo dziecko leży w beciku lub rożku. W Kościele jest straszny zaduch i obawiam się, że jak ubiorę synia w ocieplane ciuszki to się zgrzeje. Z drugiej jednak strony to już listopad .... zimno brrrr

witam :)
melduję się jako druga...
widzę, ze powoli wszystkie zaczynacie doświadczać tego co ja przeżywam od połowy czerwca  :( współczuję bo wiem jak bardzo dokucza opuchlizna. a pierścionki zdejmujcie laski, bo one tylko hamują krążenie... a nigdy nie wiadomo kiedy spuchnie się trzy razy bardziej... albo dziesięć razy bardziej jak ja :)
do bóli a`la miesiączka już przywykłam... a boli coraz częściej i mocniej, więc mam nadzieję, ze powoli moja szyjka się zmiękcza, dojrzewa i otwiera :)
dziś idę prywatnie do tego innego gina, ale to dopiero o 16 :( zwariuję z niepokoju...

a więc melduję się jako trzecia :)
jolik a wiesz, że ja też mam plan chrzcić moje dziecko 13 listopada... oby się urodziło do tego czasu :laugh:
nawet nieźle byłoby gdyby wyszło ze trzy tygodnie wcześniej ;D

Efunia - no to fajnie byłoby jakby nasze TYMKI były chrzczone jednego dnia :-) Dobrze zrobiłaś decydując się na zmianę lekarza ...

Kaszu - do czasu powtórzenia badań moczu nie przejmuj się. Tak jak napisałaś mocz mógł zostać troszkę zanieczyszczony kupcią i wyniki od razu są podejrzane. Głowa do góry ! Całuski dla Laury :-)

Dziewczyny jeszcze nie rozdwojone - ŁĄCZĘ SIĘ Z WAMI W BÓLU PODBRZUSZA I OPUCHLIŹNIE !!! "TO" JUŻ NIEDŁUGO :-D

MELDUJE SIĘ JAKO CZWARTA WŁASNIE WCINAM BUŁKE Z SEKIEM WIEJSKIM...I DO TEGO KAWA ZBOZOWA Z DUZO ILOSCIA MLEKO
NOC MINELA CALKIEM CALKIEM...CHOC WIECZOR BYŁ BOLESNY

witam i pozdrawiam
NIO  to dzis odbieram COBE ze  szpitala wraz z maleństwem jupiiiiiiii :D :D :D
Ciekawe czy wszystko zrobiłem ?????
Pokuj posprzątałem ,łużeczko złożyłem ,zakupy zrobione humm co mi jeszcze zostało oprócz prasowania???
jestem chyba troszke  podenerwowany hihih

reklama
Mężu Coby - nie zapomnij o wyjściowym ubraniu dla żonki :-D
Qrcze, pamietam jak mój mąż odbierał mnie i maleństwo ze szpitala. Był tak podekscytowany :-) Podobnie jak Ty wszystko przygotował na nasz powrót, nawet plakaty powitalne z balonikami były. Cudownie jest to wspominać !!!

Do góry