reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści ze szpitala (smsy i inne takie;) )

Mam zaszczyt donieść

napisałam do Liny:
Lina jakie wasz wieści ? poszło!
juz mozna gratulować?

i odpowiedz Liny:

TAK!! Zuza urodziła sie o 13.15!!
jesteśmy prze-szczęśliwi
Mała Wazy 3930 i ma wzrostu 58 cm..
meczyła mnie 14h ale w końcu sie udało!!!

......................

reklama
zapytałam Pinule jak się czują:)
odpowiedź:
"Dobrze:) maluszek też! Nic nie boli, tylko jestem zdrętwiała bo to tej pory miałam zakaz wstawania po tym jak w nocy wstałam za szybko, zemdlałam i walnęłam głową w próg! Robili rtg głowy, a teraz badał mnie neurolog - wszystko jest w porządku więc mogę powoli wstawać! Poza tym to nawet szycie krocza nie boli tylko moje ciążowe hemoroidy pieką :( ale z tym się liczyłam bo duże wyhodowałam"

jest juz na świecie
nasza cini mini!!!!!!!!!!!

od Mini:
Hey o 14.20 urodziła sie Dusia
ma 2,5 kg 52 cm
udało sie naturalnie no prawie co zel wystarczył

........................
tego nie kapie co z tym zelem ale luzikk:)

Sms od moniki:

"Byłam u lekarza 4,5 cm mam rozwarcie czekam na taxi i do szpitala jade, trzymajcie kciuki"

To ja tylko szybko napisze ze urodzilam mala o 13.14 3250g,54cm.10pkt. Wszystko Ok, tylko drugie cc mega bolesne bo mialam duzo zrostOw po piewszym i ciachali mnie dlugo.

Sms od moniki:

"Hej Mateusz jest juz z nami 4130g 57 cm i wlasnie spozywa swoj pierwszy posilek
:-) porod sn. POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH CIOTEK Z BB:-)"

od Mini z wczoraj (nie miała jak siasc wieczorkiem)
Pytałam sie co to za zel i czy z Dusia wszystko dobrze

Taki zel na wywołanie. Zmiekcza i rozwiera szyjke.Pripidol chyba sie nazywa.
Z Dusia puki co oki, jest ze mna cały czas od porodu, dostała 9 ptk.
pobrali jej wymaz z uszka bo nie miała jeszcze wynikow na paciorkowca.

Mam zaszczyt ogłosić, że kolejne Marcowiątko jest już na świecie :)

SMS od Aadki:

"My rozpakowane dziś po 6 rano niestety cięciem, Mała ma 3290g, 56 cm, 10 apgar, urodzona dokładnie w skończonym 38 tyg, no i jutro ma dzień kobiet:) "

Wielkie gratulacje!

Juz w szpitalu, leze zaobraczkowana pod ktg, jak skoncza sprawdzac baby to badanie I jak porodowka bedzie wolna przebije mi wody . Mamy nadzieje ze obrazie sie bez dragow. Trzymajcie kciukasy

reklama
Sms od maty:

"Ja juz na sali porodowej pod ktg.Rozwarcie na 3cm maluch nisko i napiera szyjka podatna skurcze coraz mocniejsze, zaraz mnie maja wziasc na usg jeszcze. Akurat jest jeszcze moj lekarz wiec opieka super. niestety m musial wracac do domu bo to moze jeszcze potrwac a jego i tak nie wpuszcza przez ten kaszel"

Do góry