reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

Iza:
"Hej:) wczoraj się nie odzywałam bo miałam cięzki dzień.. Skurcze, ból a w dodatku ciągle chodzili i mierzyli tętno malutkiej bo nie czułam ruchów.. Dopiero pod ktg jak mnie podpieli na dłużej to wyszły drobne ruchy. Lekarze i pielęgniarki chodzili i mnie uspokajali mówiąc że czasami tak jest że maluszek ma gorszy dzień i jest leniwy. Dziś mam przez cały dzień liczyc ruchy i wieczorem powiedziec ile było. Martwię się..:( Pozdrowienia dla wszystkich!"

reklama
mirosia

Dzisiaj o 8:50 przyszedł na świat mój synek Aleksander. Waży 3320. Poród SN. Od naprawdę bolesnych skurczy do porodu minęło niecałe 3 godz.

SMS od naszej kozy :-D:-D:-D:-D:-D:

Okociłam się! Hanka urodziła sie o 14.50 SN, 3150 g. I 51 cm - taka malizna:-) 10pkt. Ur. w 39t1d, ale usg nie kłamało, ciąża była młodsza o tydzień.

Też od Kozy:

Jest szansa, że wypiszą mnie na przepustkę w środę. choć przyznam, że teraz obrona mi się nie uśmiecha;-). Gardło mnie boli jak diabli, bo sobie pokrzyczałam:-). trzymajcie się wszystkie, w czwartek powinnam się pojawić na bb.

mirosia

Dzięki Kochane! Jak będzie wszystko w porządku to w środę wyjdziemy. Olek od 12 ciągle śpi.smsa wysłała mi o godz. 18) Mały leniwiec ;) po za tym wszystko zaczęło się o 12 w nocy, a wcześniej nic nie wskazywało na to, że urodzę przed czasem. Wszyscy są zaskoczeni, ja też. Jestem zmęczona ale szczęśliwa. Pozdrowienia dla Marcóweczek :*

Iza:
"No hej:) Ja chyba rodzę.. Miałam skurcze co 3 minuty na 100%, rozwarcie na razie na opuszek palca. Wymiotuje i mam rozwolnienie. Skurcze na razie zwolniły do co 9 minut, ale za to są silniejsze..Na razie mam nie jesc i czekac co dalej.."

Po dwóch godzinkach taki sms:
"Chyba nie urodzę jeszcze... Skurcze co 10minut.. wymiotuje cały czas.. Już mam dośc:( a tu żadnego postępu.."

Iza:
"Hej. Nadal nie urodziłam. Boli mnie kręgosłup i pachwiny tak jakby mnie ktoś młotkiem tłukł:( skurcze miałam całą noc, bolesne.. Już nie mogę wytrzymac:( Zapis ktg pokazał tylko skurcze na 80-90% a bolą gorzej niz wczoraj co miałam na 100%.. Od wczoraj od południa nic nie jadłam. Umieram:( Biegunkę mam nadal ale na szczęście przestałam wymiotowac. Pozdrawiam brzuchatki:)"

Zapytałam czy nie zrobią jej cesarki skoro tak bardzo się męczy..
kolejny sms:
"Nie zrobią.. będe się tak męczyc kilka dni.. Aż urodzę. Zaraz mam badanie to się okaże czy się coś ruszyło choc trochę.."

Iza:
"Ja już po badaniu. Rozwarcie na 2 cm. Czyli coś się ruszyło. Jak do jutra nie będe miała regularnych skurczy lub nie odejda mi wody, to puszczą mnie do domu i tam będę musiała czekac na dalszy rozwój wydarzeń. Pozdrawiam"

Madzia84:
"Hej Kochane. od dzisiaj dostaje Bartusia do pokoju, musze go trochę podtuczyc i wychodzimy. Pozdrawiamy i ślemy buziaki:*"

reklama
Mam wiadomość od Adki696!!! Napisała mi dziś sms-a
"Jestem na izbie przyjęć. Mam skurcze i zatrzymują mnie na patologi. Czekam na lekarke ma zrobić mi badanie i sprawdzić rozwarcie. ;)"
Drugi sms:
"Ujście zamknięte. Zostaje na patologi na obserwacji na kilka dni"

Do góry