reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

info od mag349:

"Przekręciłam cyferki w wadze mojego kluska - jakoś źle widziałam wczoraj. Waży 3570g. Dostaję kroplówki na wzmocnienie, potem będę wstawać. Próbować przynajmniej. Mały dostał 10 punktów!"

"Jak wszystko będzie dobrze to może w poniedziałek nas wypuszczą. Ale na wszelki wypadek wolę się nie nastawiać. Pozdrów wszystkich"

A poniżej foteczka kluska :)

Załączniki

• Klusek mag349.jpg
    Klusek mag349.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 107
reklama
Pytałam Agniesiak co u niej i jak tam skurcze. Napisała:

Wczoraj:

Lekarz mówi, że powoli się rozkręca. Więc czekamy. Ja jak na razie nie odczuwam jakoś boleśnie tych małych skurczy. Cesarkę mi zrobią jak się rozkręci, więc czekamy. Pozdrawiam!

Dzisiaj:

Cesarka w przyszłym tygodniu :) Hi hi ciekawe kiedy dokładnie :) Małe skurcze mam. Ale jeszcze pociągne do marca :)

Wiadomość od Agniesiak85:

Hej! Mam skurcze mocniejsze.. Na obchodzie był mój gin i mówił, że nawet dzis mi zrobią CC i żebym mało jadła bo nie wiadomo jak to się rozkręci. Tylko boję się bo przyjęli babke na CC i leży teraz pod okso.. A jak mnie złapią jeszcze mocniejsze skurcze i ją, to ciekawe którą najpierw otworzą..Brzuszek napięty i pobolewa. Także nie wiem czy do jutra wytrzymam..

PisaŁam dziś do Efyy co tam u niej jak samopoczucie czy bolało itp., a ona odpisała:

Hej! Oj ciężko to mało powiedziane! Czujemy się dobrze prócz mojego podwozia, które jest poszyte gdzie tylko możliwe i wyczerpania. Miałam zajebistą położną biedulka też prawie padła ze zmęczenia. po 1h szycia poprosiła o pomoc:-) a Majusia, moja córusia leżała na moim brzuchy ponad 2 godziny. Pozdrów Marcóweczki!

Wiadomośc od Agniesiak:

Kochane, wzieli mnie wczoraj na cięcie koło 20:30 i mamy Synka! Nie pisałam wcześniej bo miałam znieczulenie ogólne. Tomasz waży 3350 i mierzy 53 cm :)

Pytałam o której przyszedł na świat:

20:55 :)

Załączniki

• 100301_073224..jpg
    100301_073224..jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 116
Ostatnia edycja:
Wiadomośc od Effy:
hej, hej! jak samopoczucie. Moja 2-dniowa dziecinka robi się grzeczna! daje mi nawet spać trochę w nocy:)Ktoś się rozpakował? tytaj 26. był prawdziwy BabyBoom!!! Ja musiałam czekać w kolejce! Serio! Czekali z przebiciem mi pęcherza az jakaś urodzi i zwolni mi salę porodową:) Ściskam. Effa

Odpisałam jej, że 26. urodziły też mag i igi, a 27 tuttobene i ze na razie cisza przed burza bo na IP pojechały Moniskabe i Patinka więc czekamy na pierwsza marcówkę:)
OOOO, nie doczytałam ze Agniesiak już po cc:) Jednak lutówka:)

Kolejny sms od Effy:

Oj tuttoben! biedulka! ( napisałam jej o wadze synka tuttobene:)) Choc moja nie była duża jak przewidywano, to załatwiła mnie nieżle. jeszcze dzisiaj ledwo chodzę. jadę NA PRZECIWBÓLOWYCH. W każdym razie ściagnęłam na siebie wszytskie najgorsze bóle Marcóweczek i teraz Wszystkim ma iść gładko!
Gratulacje dla nowych Mam! Cierpliwości przyszłym Mamom! Effa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry