reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

info od mag349:

"Przekręciłam cyferki w wadze mojego kluska - jakoś źle widziałam wczoraj. Waży 3570g. Dostaję kroplówki na wzmocnienie, potem będę wstawać. Próbować przynajmniej. Mały dostał 10 punktów!"

"Jak wszystko będzie dobrze to może w poniedziałek nas wypuszczą. Ale na wszelki wypadek wolę się nie nastawiać. Pozdrów wszystkich"

A poniżej foteczka kluska :)

Załączniki

• Klusek mag349.jpg
    Klusek mag349.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Pytałam Agniesiak co u niej i jak tam skurcze. Napisała:

Wczoraj:

Lekarz mówi, że powoli się rozkręca. Więc czekamy. Ja jak na razie nie odczuwam jakoś boleśnie tych małych skurczy. Cesarkę mi zrobią jak się rozkręci, więc czekamy. Pozdrawiam!

Dzisiaj:

Cesarka w przyszłym tygodniu :) Hi hi ciekawe kiedy dokładnie :) Małe skurcze mam. Ale jeszcze pociągne do marca :)

Wiadomość od Agniesiak85:

Hej! Mam skurcze mocniejsze.. Na obchodzie był mój gin i mówił, że nawet dzis mi zrobią CC i żebym mało jadła bo nie wiadomo jak to się rozkręci. Tylko boję się bo przyjęli babke na CC i leży teraz pod okso.. A jak mnie złapią jeszcze mocniejsze skurcze i ją, to ciekawe którą najpierw otworzą..Brzuszek napięty i pobolewa. Także nie wiem czy do jutra wytrzymam..

PisaŁam dziś do Efyy co tam u niej jak samopoczucie czy bolało itp., a ona odpisała:

Hej! Oj ciężko to mało powiedziane! Czujemy się dobrze prócz mojego podwozia, które jest poszyte gdzie tylko możliwe i wyczerpania. Miałam zajebistą położną biedulka też prawie padła ze zmęczenia. po 1h szycia poprosiła o pomoc:-) a Majusia, moja córusia leżała na moim brzuchy ponad 2 godziny. Pozdrów Marcóweczki!

Wiadomośc od Agniesiak:

Kochane, wzieli mnie wczoraj na cięcie koło 20:30 i mamy Synka! Nie pisałam wcześniej bo miałam znieczulenie ogólne. Tomasz waży 3350 i mierzy 53 cm :)

Pytałam o której przyszedł na świat:

20:55 :)

Załączniki

• 100301_073224..jpg
    100301_073224..jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 118
Ostatnia edycja:
Wiadomośc od Effy:
hej, hej! jak samopoczucie. Moja 2-dniowa dziecinka robi się grzeczna! daje mi nawet spać trochę w nocy:)Ktoś się rozpakował? tytaj 26. był prawdziwy BabyBoom!!! Ja musiałam czekać w kolejce! Serio! Czekali z przebiciem mi pęcherza az jakaś urodzi i zwolni mi salę porodową:) Ściskam. Effa

Odpisałam jej, że 26. urodziły też mag i igi, a 27 tuttobene i ze na razie cisza przed burza bo na IP pojechały Moniskabe i Patinka więc czekamy na pierwsza marcówkę:)
OOOO, nie doczytałam ze Agniesiak już po cc:) Jednak lutówka:)

Kolejny sms od Effy:

Oj tuttoben! biedulka! ( napisałam jej o wadze synka tuttobene:)) Choc moja nie była duża jak przewidywano, to załatwiła mnie nieżle. jeszcze dzisiaj ledwo chodzę. jadę NA PRZECIWBÓLOWYCH. W każdym razie ściagnęłam na siebie wszytskie najgorsze bóle Marcóweczek i teraz Wszystkim ma iść gładko!
Gratulacje dla nowych Mam! Cierpliwości przyszłym Mamom! Effa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry