reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

Ionka:
Olcia zdrowiutka, wyjeli jej igle z raczki i juz nie musi byc na antybiotyku :D dala mi popalic w nocy,ale i tak jestem z niej taka dumna!Az mi sie plakac chce ze szczescia,jak na nia patrze.Moze jutro wyjdziemy.Jak reszta brzuszkow?:)

Napisalam o Myszencji i Owlrene :-D

Odpowiedz:
Wow, ale tempo maja nasze marcowe bobasy ;)

reklama
Sms od Izy:
"Hej. Tu Izulqa z BB :) Zostawili mnie w szpitalu. Nadal mam skurcze. Na ktg pokazało ich dośc sporo, raz mniejsze raz większe i nadal nieregularne. brzuch i kręgosłup boli bardzo. Ujście zamknięte, ale szyjka skrócona. Dzidziuś bardzo nisko. Podpieli mnie pod kroplówkę z magnezem i dają no-spę, i czekają czy przejdzie, bo jak lekarz określił: "jeżeli ma rodzic to urodzi i nawet magnez ani no-spa nie pomoże." Jest 50 na 50 procent na to, że zostanę do końca tutaj.. Przesyłam pozdrowienia dla marcówko-lutówek;) A co tam slychac na forum? Rozpakowała się dziś któraś?

Kamikaa

Hej jestem w szpitalu i zostaje na noc. mialam skurcze dochodzilo do 90 i byly juz co minute, ale nie wywolaly rozwarcia i seduszko malej bilo za wolno. Dostalam kroplowke, skurcze sa ale nie takie okrutne jak popoludniu. O 21 bedzie kolejne CTG i jak sie nie nasila skurcze to ok. Im sie bardziej nie podoba to bicie serca malej i w dzien byla gadka o cesarce ale po kroplowce sie polepszylo. Cyekamz, wszystko mnie boli i nie mam silz. Buziaki. Kamikaa

Sms od Madzia84:
"Hejka Mamuśki. U nas dobrze, daje malemu cyca, ładnie ciągnie, ale i zasypia przy cycu. W inkubatorku leży bez tlenu i ładnie sobie radzi. Jeszcze nie wiadomo ile tu bedziemy lezec, to zalezy jak synuś będzie sie zachowywał. Normalnie jest do całowania i rozpieszczania. Pozdrawiamy wszystkie mamuśki rozpakowane i w dwupaku!! Przyślę Wam ładniutkie zdjęcie."

Sms od Izy:
"Hej. Jestem po obchodzie i ordynator powiedział że jak zacznie się akcja porodowa to już nie będa zatrzymywac. Wczoraj dostalam zastrzyk a rano znów miałam skurcze, więc stwierdził, że nie ma sensu nic powstrzymywac, bo już bezpieczny tydzień. jak coś by sie bardziej rozkręciło to dam znac. A co tam u Was? Dalej w dwupakach?:)"

Kamikaa

Hej. Ctg było już 2 razy i teraz im sie nie podoba ze mala taka aktywna i serduszko jej mocno bije, wczoraj za słabo, dzisiaj za mocno. Kolejne CTG o 12 i osądzą co dalej. Ja chce do domu, skurcze do 100 ale ja ich nie czuje:-( :(. jedno co czuje to uciask jakby mala sie pchała ale nie może:-(. Trzymajcie sie
kamikaa

Iza:
"Męczą mnie skurcze caly czas, tyle, że nieregularne... Dopóki się nie ureguluja to nic nie będzie.. Zła jestem bo brzuch boli a się nic nie rozkręca. Do południa plamiłam na różowo ale to niewiele i ustało. Przesypiam ile mogę bo jestem wyczerpana. Nie wiem ile godzin lub nawet dni kobieta może się męczyc ze skurczami zanim się uregulują, ale ja to chyba mam pecha. Pozdrawiam ciężarówki:* "

Kamikaa

Hej ja nadal w szpitalu, skurcze są ale ja nie czuje nic. i to im sie nie podoba. Jutro bedzie profesor mnie badał i zapadnie decyzja czy wszystko ok i do domu czy cesarka. Co mi na nerwy dziala to to ze jak mała śpi to ją budzą , szarpią brzuch, a jak skacze i kopie to ze za aktywna i weź tu badz mądry. Buzka

Kamikaa

Hej zbadał mnie głowny lekarz i idziemy do domu. Mała jeszcze zostaje w brzuchu. Co im sie nie podoba to często twardniejący brzuch i wysoki skurcze, ktorych nie czuje. Jak cos to przyjde spowrotem. Pozdrawiam.

reklama
Do góry