reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

Iza:
"Hej:) wczoraj się nie odzywałam bo miałam cięzki dzień.. Skurcze, ból a w dodatku ciągle chodzili i mierzyli tętno malutkiej bo nie czułam ruchów.. Dopiero pod ktg jak mnie podpieli na dłużej to wyszły drobne ruchy. Lekarze i pielęgniarki chodzili i mnie uspokajali mówiąc że czasami tak jest że maluszek ma gorszy dzień i jest leniwy. Dziś mam przez cały dzień liczyc ruchy i wieczorem powiedziec ile było. Martwię się..:( Pozdrowienia dla wszystkich!"

reklama
mirosia

Dzisiaj o 8:50 przyszedł na świat mój synek Aleksander. Waży 3320. Poród SN. Od naprawdę bolesnych skurczy do porodu minęło niecałe 3 godz.

SMS od naszej kozy :-D:-D:-D:-D:-D:

Okociłam się! Hanka urodziła sie o 14.50 SN, 3150 g. I 51 cm - taka malizna:-) 10pkt. Ur. w 39t1d, ale usg nie kłamało, ciąża była młodsza o tydzień.

Też od Kozy:

Jest szansa, że wypiszą mnie na przepustkę w środę. choć przyznam, że teraz obrona mi się nie uśmiecha;-). Gardło mnie boli jak diabli, bo sobie pokrzyczałam:-). trzymajcie się wszystkie, w czwartek powinnam się pojawić na bb.

mirosia

Dzięki Kochane! Jak będzie wszystko w porządku to w środę wyjdziemy. Olek od 12 ciągle śpi.smsa wysłała mi o godz. 18) Mały leniwiec ;) po za tym wszystko zaczęło się o 12 w nocy, a wcześniej nic nie wskazywało na to, że urodzę przed czasem. Wszyscy są zaskoczeni, ja też. Jestem zmęczona ale szczęśliwa. Pozdrowienia dla Marcóweczek :*

Iza:
"No hej:) Ja chyba rodzę.. Miałam skurcze co 3 minuty na 100%, rozwarcie na razie na opuszek palca. Wymiotuje i mam rozwolnienie. Skurcze na razie zwolniły do co 9 minut, ale za to są silniejsze..Na razie mam nie jesc i czekac co dalej.."

Po dwóch godzinkach taki sms:
"Chyba nie urodzę jeszcze... Skurcze co 10minut.. wymiotuje cały czas.. Już mam dośc:( a tu żadnego postępu.."

Iza:
"Hej. Nadal nie urodziłam. Boli mnie kręgosłup i pachwiny tak jakby mnie ktoś młotkiem tłukł:( skurcze miałam całą noc, bolesne.. Już nie mogę wytrzymac:( Zapis ktg pokazał tylko skurcze na 80-90% a bolą gorzej niz wczoraj co miałam na 100%.. Od wczoraj od południa nic nie jadłam. Umieram:( Biegunkę mam nadal ale na szczęście przestałam wymiotowac. Pozdrawiam brzuchatki:)"

Zapytałam czy nie zrobią jej cesarki skoro tak bardzo się męczy..
kolejny sms:
"Nie zrobią.. będe się tak męczyc kilka dni.. Aż urodzę. Zaraz mam badanie to się okaże czy się coś ruszyło choc trochę.."

Iza:
"Ja już po badaniu. Rozwarcie na 2 cm. Czyli coś się ruszyło. Jak do jutra nie będe miała regularnych skurczy lub nie odejda mi wody, to puszczą mnie do domu i tam będę musiała czekac na dalszy rozwój wydarzeń. Pozdrawiam"

Madzia84:
"Hej Kochane. od dzisiaj dostaje Bartusia do pokoju, musze go trochę podtuczyc i wychodzimy. Pozdrawiamy i ślemy buziaki:*"

reklama
Mam wiadomość od Adki696!!! Napisała mi dziś sms-a
"Jestem na izbie przyjęć. Mam skurcze i zatrzymują mnie na patologi. Czekam na lekarke ma zrobić mi badanie i sprawdzić rozwarcie. ;)"
Drugi sms:
"Ujście zamknięte. Zostaje na patologi na obserwacji na kilka dni"

Do góry