reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nie widzę zdjecia...

A ja mam pytanie do Leiki o chusty. Cały czas sie tak zastanawiam nad chustą. W domu mam tylko torbę po Janku, ale tak w cichości ducha wolałabym wiazaną. tylko, że to pieśń przyszłosci, najpierw chciałabym wiedziec czy moje 2 dziecko wogóle zaakceptuje ten sposób noszenia, dlatego myslę o chuscie kieszonce, bo jest znacznie tańsza. No i mam pytanie, czy mozesz cos mi powiedziec o niej?

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie o odciągacz pokarmu ze zdjęcia poniżej

Co o nim myślicie??? Spełni swoje zadanie??? Moje koleżanki odradzały zbędnego wywalania grubszej kasy na jakiś ekstra sprzęt więc znalazłam taki jak na fotce. Co wy na to???

Kasiu ja nie znam tej firmy ale koleżanka mi mówiła, że jesli nie chcę wydawać dużo kasy na laktator to dobre są ręczne z Canpol Baby, a kosztuja niewiele.

ja też się zastanawiam czy jest sens wydawania kasy na laktator - niby wszyscy praktycznie aventa polecają, ale ciekawa jestem jak te tańsze się sprawdzają :sorry:

póki co, wczoraj mamuśka moja kupiła pościel dla wnusi :tak: nawet nie nastawiałam się na konkretną firmę, jakoś samo wyszło, że kupiliśmy glucka - o dziwo, nie sądziłam, że w mojej mieścinie takowa będzie :-D kupiłam panorama donald - bardzo miła w dotyku bawełna, jakby satynowa albo cuś:tak:
a najlepsze jest to, że nie chciałam baldachimu, ale tylko ta nam się podobała z tych, które w sklepie były, a ta tylko była sprzedawana z baldachimem, tak więc jednak będziemy mieć baldachim - najwyżej jak będzie mnie denerwował to zlikwidujemy ;-)

W ofercie pościel niemowlęca i pościel dziecięca oraz mebelki dla dzieci, łóżeczko i łóżeczka dziecięce.

My ostatecznie kupiliśmy laktator Avent ISIS VIA ( z systemam przechowywania pokarmu). Ja uważam ,że laktator akurat mi się przyda. Gdybym musiała, czy chciała gdzieś wyjść i zostawić męża z dzidziusiem, to odciągnę pokarm i jestem free, a mężus nakarmi malutką :)

jestem zdania identycznego jak Marylion.
o ile będę karmiła piersią, to zamierzam korzystać z laktatora.
będę przechowywać mleko i od czasu do czasu Młodzik będzie jadł z butli - właśnie dlatego żebym mogła go zostawić na cztery godziny z ojcem i urwać się pooddychać w towarzystwie kogoś dorosłego.

Ja juz mam swoj laktator w domku. Dzisiaj wlasnie sie meczylam nad jego zlozeniem i opanowaniem jak sie ten pokarm sciąga ;-) Wyprawke "kosmetykową" juz mam praktycznie całą. Brakuje mi jeszcze pieluch i nawilzanych chusteczek. Ubranka poprane, poprasowane. Czas brac sie za zakupy dla siebie....
Jak duza torba jest potrzebna do szpitala????

Jak duza torba jest potrzebna do szpitala????

Celinka - ja jak przeczytałam co ma się tam zmieścić dla mnie to mi włosy dęba stanęły, bo uświadomiłam sobie, że to musi być jakaś mega walizka.
sam szlafrok to niezły kawałek miejsca zajmuje. do tego koszule, mega podpaski, ręczniki, kosmetyki ................
a rzeczy dla Dzidziucha ? chyba w drugiej torbie :baffled:

kurcze .... jak czytam, że Ty taka zorganizowana i masz wszystko wyprane i uszykowane to zazdroszczę.
mi się wciąż wydaje, że jeszcze jest tyle czasu .........
ale to błędne założenie raczej :zawstydzona/y:

ja ciuszki też już mam wyprane i wyprasowane, mam też część rzeczy dla siebie już kupione - brakuje mi w sumie kosmetyków właśnie - ale to początkiem grudnia zacznę kupować ;-)
a ten kombinezon w rozmiarze 62 to na pewno będzie dobry ? do końca zimy starczy?

reklama
Oj Aga-q - ja też jestem "daleko za murzynami" :sorry2:jeżeli chodzi o organizację torby i mamusiowej wyprawki:-pbierzmy przykład z Celinki perfekcjonostki!!!:tak:a najbardziej to mnie to prasowanie przeraża...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry