reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Proszę wybaczyć głupie pytanie, ale to będzie mój pierwszy raz ;-)
Jak kupujecie pieluszki tetrowe w ramach ściereczek i podkładek to też je wcześniej pierzecie i prasujecie przed użyciem?

Melu ja piorę obowiązkowo ... wszystko z wyjatkiem kombinezonu i zimowej czapki..no i kocka który jest nowy..Przy julce nie prałam tez rozków.. a teraz je tytlko odświeże..
z praniem czekam do połowy listopada..

Proszę wybaczyć głupie pytanie, ale to będzie mój pierwszy raz ;-)
Jak kupujecie pieluszki tetrowe w ramach ściereczek i podkładek to też je wcześniej pierzecie i prasujecie przed użyciem?

Tak, obowiązkowo pranie z prasowaniem. Prasowanie dodatkowo dezynfekuje a jednocześnie zmiękcza tetrę.

Melulu - ja też kupuję tetrę w celach różnych i z pewnością wypiorę.
dla mnie wszystkie rzeczy fabrycznie nowe nie są czyste - maszyny, kurz, ludzie itp, itd.
tylko nie wiem w jakiej temperaturze puścić te pieluszki ?
proszę o radę bardziej doświadczone praczki: 60 stopni, czy lepiej 95?

Tetrę piorę zwykle w 70 stopniach. Im wyżej, tym lepiej, bo dopiero od 65 stopni giną bakterie.

Aga ja piore na 60 stopni a potem jak prasujesz to dodatkowo dezynfekujesz..
Białe bawełniane mozna pokusić sie o pranie na wyzszych temp.. albo bardzo zabrudzone.. ale kolorowe piore na nizszych zeby nie puściły farby i sie niezdefasonowały...

reklama
Madzia - tak czułam, że jak puściłabym flanelę powyżej 60 stopni, to mogłoby być pierwsze i ostatnie pranie, ale wolałam się upewnić i teraz już będę leciała:
flanela 60;
tertra 70;
ubranka 40;

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry