renia200
mama Victorki :)
Ja wezme wszystko co mi zaproponują, a tak poważnie to tutaj standartem jest znieczulenie więc napewno skorzystam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Położna, którą będę brała do porodu, mówiła mi ze zdarza sie że pierworódki rodzą bez nacinania, i ze ostatnio dziewczyna urodziła pierwsze dziecko 3800 g bez nacięcia. Ale powiedziała też, ze jak widzi ze krocze zaczyna bieleć, a głowka sie cofa, to jest ryzyko pęknięcia i wtedy woli sma naciąc i je ukierunkować. Cieszy mnie jej podejście, bo jak mam pęknąc, to już wolę zeby nacięła, tym bardziej, ze jest to tylko kawałeczek. Myślę, ze jest doświadczona i zdaję sie na jej doświadczenie, co ma byc to będzie, staram sie nie martwić na zapas.
Agatkas - ja rodziłam bez znieczulenia i powiem ci, że dało się wytrzymać, a przy partych to faktyczanie zapytałam "O ile bardziej będzie jeszcze boleć?", bo już ostro bolało, ale jak usłyszłąm, że już nie będzie mocniej, bo rodzimy, to w zaskoczeniu krzyknęłam "Jak to mocniej nie będzie?!?" Byłam w szoku, że to koniec bólu zaraz! Także - aby do partych!!
Ja wezme wszystko co mi zaproponują, a tak poważnie to tutaj standartem jest znieczulenie więc napewno skorzystam.
Na temat znieczulenia zewnątrzoponowego rozmawiałam ze znajomymi, które mają porównanie, bo raz raz rodziły z a raz bez. I powiedziały, że w ogóle nie ma porównania. Pewnie, że poród bez znieczulenia da się przerzyć, ale jest to ogromny ból, a przy znieczuleniu praktycznie nic się nie czuje, tzn czuje się skurcze, ale nie bolą. Bardzo mi polecaly i powiedzialy, że gdyby mialy jeszcze raz rodzić to tylko z. A co do igły w kręgosłupie to twierdzą, że w ogóle tego kłucia nie czuły ...