reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Porodowy

Sawka - to bardzo prawdopodobne, że jak już z tobą będzie, to zostanie do końca i myślę, że nie będzie żałował. Mnie się wydaje, że najważniejsze, żeby facet nie czuł na sobie presji, że się coś na nim wymusza, oczekuje, stawia pod ścianą, że to jest jakiś sprawdzian dla niego. Ja mojemu mężowi mówiłam jak jechaliśmy na porodówkę, że w każdej chwili może wyjść, jeśli uzna, ze to ponad jego siły i nie będę miała do niego żalu. I to mu chyba dawało poczucie bezpieczeństwa i oczywiście nawet przez myśl mu nie przeszło, żeby faktycznie w którymś momencie wyjść.

A filmik - jak dla mnie lajtowy :) Spokojny, naturalny poród bez dzikich wrzasków i bez nacinania. :tak:
Ale myślę, że jak się rodzi pierwszy raz to im mniej się ogląda porodów i czyta o nich, tym lepiej :-)

reklama
Masz rację sawka ja też zastanawiam się nad obecnością przy porodzie starszej siostry lub mamy, właśnie dlatego, aby mieć przy sobie kogoś bliskiego :)

Nie bardzo wiedziałam na którym watku mam o to zapytać:zawstydzona/y:

chodzi mi o majtki jednorazowe??zamierzacie je kupować i brać ze sobą do szpitala....:sorry2:jeśli tak to jakie, u nas w szkole rodzenia położne odradzały, że podobno w nich goraco itp.....
ale jeśli nie takie to jakie???:blink::dry:

po moim pierwszym porodzie niestety ni ewolno było nosić majtek :-( więc pomykałyłśmy jak gejsze po korytarzu...z wielkimi podkładami...ni ewiedzieć po co...?? druga córke rodziłam juz w innym miejscu i tym razem mogłam nosic majtki...o dziwo nic mi sie nie stało a oile wygodniej było się poruszać...:-)widziałm tez że neiktóre mamy noszą takie jednorazowe majtki z siateczki z dużymi oczkami te powinny byc dośc wygodne i przewiewne...

są dwa rodzaje majtek....siateczkowe,które można przeprać i z fizeliny które odparzaj tyłek ale które jak ubrudzisz to wyrzucasz do kosza i masz spokój....a pomimo tego że będzie to grudzień to przeważnie w szpitalach jest tak gorąco że masakra...przynajmniej u mnie...i babki bardziej narzekają niż w lato...;-)

są dwa rodzaje majtek....siateczkowe,które można przeprać i z fizeliny które odparzaj tyłek ale które jak ubrudzisz to wyrzucasz do kosza i masz spokój....a pomimo tego że będzie to grudzień to przeważnie w szpitalach jest tak gorąco że masakra...przynajmniej u mnie...i babki bardziej narzekają niż w lato...;-)

U nas położna powiedziała to samo, że na porodowce jest bardzo ciepło a niechciałabym mieć dodatkowo odparzeń:sorry2::dry:

to jak kupować??jakie??
Znalazlam takie WIELORAZOWE majtki POPORODOWE ___SIATKOWE___ 2 SZT (447416856) - Aukcje internetowe Allegro
albo takie tańsze-promocja!!!!!:tak::-D
ORYGINALNE WIELORAZOWE MAJTKI POPORODOWE HARTMANN (447510825) - Aukcje internetowe Allegro
Ja ich nie bede prała wyrzucę od razu, mimo że piszą że są wielorazowe:baffled:

Te chyba muszą odparzać ????Poporodowe majtki jednorazowe BabyOno -5szt rozm.L (455397041) - Aukcje internetowe Allegro

Ja sobie zakupiłam te wielorazowe i też będę je używać jako jednorazowych. Z Miśką je miałąm i bardzo chwaliłam, nic mi się nie odparzało, a nie wyobrażam sobie łażenia bez gatek z podpaską jak stąd do zachodu słońca!!

reklama
Ja sobie zakupiłam te wielorazowe i też będę je używać jako jednorazowych. Z Miśką je miałąm i bardzo chwaliłam, nic mi się nie odparzało, a nie wyobrażam sobie łażenia bez gatek z podpaską jak stąd do zachodu słońca!!

Misiówka czyli kupiłaś te siatkowe???:tak:

Ja chyba tez tak zrobię....na szkole położne mówiły że damy radę bez majtek ale jakoś nie wyobrażam sobie tego:-D

Do góry