reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

Witam.
Ja mam takie pytanie... bo ze mną to jest tak miałam miesiączke dwa razy w życiu i teraz jej nie mam... rok temu brałam tabletki na wzrost piersi i po dwóch miesiącach dostałam okres... czy to możliwe, że przez te tabletki dostałam??
A i czy pjest szansa, że jak zacznę brać hormony to zajdę w ciąże ??

Pozdrawiam

Per aspera ad astra

a można wiedziec jakie tabletki brałaś i czy zadziałały :sorry:
ile masz lat, kiedy dostałaś pierwszą miesiączkę
troszkę sprecyzuj swoją wypowiedź

reklama
Byłam u ginekologa kazał mi zrobić badania hormonalne... a jak zapytałam czy będę mogła mieć dzieci to powiedział..."..to wszystko zależy od Boga...". Załamałam się... :-(Byłam już w przychodni i pytałam się o te badania... we wtorek idę je zrobić ...

Brałam puerarie mirifice... przyznam, że jeśli chodzi o to czy moje piersi się powiększyły to ppowiem, że nie... ale tak jak pisałam dostałam okres... a co do pierwszego okresu to dostałam go jak miałam 12 lat na wakacje a teraz mam 20

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Byłam u ginekologa kazał mi zrobić badania hormonalne... a jak zapytałam czy będę mogła mieć dzieci to powiedział..."..to wszystko zależy od Boga...". Załamałam się... :-(Byłam już w przychodni i pytałam się o te badania... we wtorek idę je zrobić ...

Brałam puerarie mirifice... przyznam, że jeśli chodzi o to czy moje piersi się powiększyły to ppowiem, że nie... ale tak jak pisałam dostałam okres... a co do pierwszego okresu to dostałam go jak miałam 12 lat na wakacje a teraz mam 20

hm... no lekarz bez badań nie jest w stanie powiedzieć czy bedziesz miała dzieci czy nie. skoro miesiączke miałaś, znaczy ze jajniki jakoś tam pracują
a te tabletki brałaś na swoją rękę czy z zalecenia lekarza? i przez ile czasu brałaś te tabletki?drugą miesiączkę dostałaś po odstawieniu tych tabletek?
no i gdzie byłaś przez te 8 lat? nie zastaawiało cię gdzie twój okres? nie byłaś u lekarza?
zrób badania hormonalne, usg dopochwowe.
aha - jakie badania zostały ci zlecone?

ja wlasnie po wizycie.

oto relacja: Ginka nie stwierdzila odbycia sie owu po pobraniu krwi w 22dc ( bo bylo przed nia) natomiast stwierdzila odbycie owu na usg i to uwaga z lewego jajnika!!! ostatnie 2 lata byl to spiacy krolewicz :-D a teraz sie obudzil. Endo piekne, duze, ginka oczy wielkie zrobila, ze takie duze, bo normalnie po clo takiego nie ma. Pobrali mi krew, zeby sprawdzic cialko zolte
No i plan jest taki
1. jesli @ nie pojawi sie przez kolejne 14 dni ( od dzisiaj, bo nie mogla stwierdzic kiedy dokladnie owu byla..) to mam przyjsc na usg
2. jesli @ sie pojawi, to 2-5 dc przyjsc na pobranie krwi
3. i wtedy od 5-9dc Clo
4. pozniej od 12-14 dc usg

Kochana, już na 28 dni Ci dobrych wieści gratulowałam. Mam nadzieję, że ten cykl będzie trafionym a jak nie, to wspaniale, że porobią Ci badanka :)

tabletki brałam rok temu na swoją rękę... brałam je przez miesiąc- półtora... tak drugą miesiączkę dostałam po odstawieniu ich... przez te osiem lat byłam pewna, że nie chce mieć dzieci ktoś bardzo mocno mnie zranił i nienawidziłam facetów... u lekarza byłam dwa lata temu jak mnie piguła zmusiła w szkole... zrobił mi usg dopochwowe pomierzył tam wszystko i zalecił badania hormonalne... miałam już wtedy zrobić te badania ale nie miałam pieniędzy moja mama mnie w tej sprawie w ogóle nie wspierała nikt mnie nie wspierał więc odpuściłam sobie... ale teraz gdy z narzeczonym już zaczęliśmy myśleć o wspólnej przyszłości to zaczęło mi czegoś brakować... wiem, że nie mam prawa obarczać winą nikogo tylko samą siebie...

Per aspera ad astra

Ostatnia edycja:
U mnie zawsze jakieś dziwne górki są :)
Ja już odpuszczam jak pisałam, mam dość starań i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie, tym bardziej, że tego listu z kliniki nie mam :)

reklama
Do góry