reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

Witamy, i zapraszamy na inne watki u nas Listopadowek :)
Napisz na kiedy masz termin itd.
7kg, to ladny wynik:tak::-D
Mam termin według OM na 28 listopada ale wg USG na 17 listopada, tak więc jakoś pewnie wypadnie w drugiej połowie miesiąca. Jeśli chodzi o te moje kilogramy to dopiero dopadł mnie apetyt i nie wiem czy ten mój dobry wynik długo się utrzyma :tak:

reklama
no dzięki dziewczynki, teraz to aż chce mi się ryczeć ... nie dośc że wygladam jak słoń to jeszcze czuje się jak słoń, a wszystko prawdopodobnie przez mleko ... buuu.. oby się okazało ze 10 kg mam w brzuchu i wyjdzie 15 listopada, a kolejne 10 w mleczarniach ...
nie martw się nie jesteś sama , też czuję się jak słoń :tak: właśnie oglądałam swoje zdjęcia z wczorajszych urodzin bratanicy męża i doszłam do wniosku że jestem wieeeeeelka :szok: normalnie chyba w domu mam jakieś magiczne lustra bo aż tak straszna w nich nie jestem :-)
ale jak już dzidzia się pojawi to wtedy się okaże ile tak naprawdę będzie trzeba zrzucić :tak: a póki co to głowa do góry , my grubaski damy rade :-)

MARY, to widzę że i skłonność do przegięć jest naszą cechą wspólną... Ja mam 170cm i moja rekordowa waga to 90kg w trzeciej klasie liceum, najniższa 42kg w 1 i 2 klasie liceum... A teraz przez całe studia ważyłam 60-62kg. Tak że dam radę, wiem to na pewno:cool2::cool2::cool2:

nie martw się nie jesteś sama , też czuję się jak słoń :tak: właśnie oglądałam swoje zdjęcia z wczorajszych urodzin bratanicy męża i doszłam do wniosku że jestem wieeeeeelka :szok: normalnie chyba w domu mam jakieś magiczne lustra bo aż tak straszna w nich nie jestem :-) QUOTE]

wczoraj bylam w gorach ze znajomymi, pochodzilismy pare godzin, kawka z termosu pod wodospadem, bylo eztra. a potem zobaczylam zdjecia :szok: wygladam jak slon! vczemu tego nie widac w lustrze? lustro klamie czy zdjecia? :confused2:

Ostatnia edycja:
wczoraj bylam w gorach ze znajomymi, pochodzilismy pare godzin, kawka z termozu pod wodospadem, bylo eztra. a potem zobaczylam zdjecia :szok: wygladam jak slon! vczemu tego nie widac w lustrez? lustro klamie czy zdjecia? :confused2:
ja myśle że zdjęcia bo kolega jak mnie wczorj zobaczył to powiedział "ale jesteś duża :tak: może to będą bliźniaki ?? " :-) uśmiałam się z tego jak nie wiem ale mówi się trudno , dobrze że jak słonica nie muszę nosić ciąży 2 lata bo nie dałabym rady :-)
może to samolubne z mojej strony ale cieszę się że nie jestem samotna w moich odczuciach :-)

a ja tak nic nic, dietka cukrzycowa niby, a w ciągu tygodnia teraz podskoczyłam.. no i ważę 82. Czyli 7+.:szok:
82 kg ostatnio ważyłam przed pierwszym porodem, po przybraniu 25 kg.. Czyli teraz niby mało przybrałam na razie, a i tak pobiję wszystkie własne rekordy ciążowe, i wagowo i w obwodzie ..

Wczoraj weszlam na nasza wage lazienkowa i pokazalo mi, ze w ciagu 3tyg nabralam 2,5kg!!! Czyli ok 13kg na plus...

Kurcze, za tydzien mam wizyte i tam mi pokaza cala prawde wagowa....bo ta nasza lazienkowa waga nie jest taka dokladna.

Ale najfajniejsze jest to, ze moj M tez nie zgubil tych wakacyjnych kg ktore nabyl ze mna w lipcu, a dodatkowo jeszcze kilka nabral! To naprawde dobra wiadomosc! Bo przy jego wzroscie 191 pokazalo mu 78.5kg :) a przed wakacjami bylo 72-73 :). On tez sie ucieszyl, ze jeszcze wazy wiecej odemnie!!! Bo w pierwszej ciazy bylo na odwrot ;) Tylko, ze ja bede wszystko robic aby zgubic kg, a on aby je zatrzymac ;)

reklama
Witam dziewczyny to ja też może się do was dołączę myślałam że już może trochę za późno ale widzę że nie jestem w tym osamotniona. muszę przyznać że podczytuję was regularnie a szczególnie wątek wózkowy. Ja mam termin na 15.11. pozdrawiam:)

Do góry