Dobrze by było przytyć mało w 3 trymestrze.Ja przytyłam w całej ciąży 13 kg. (63 do 76). Nie pamiętam dokładnie, ile miałam na tym etapie, co Ty, ale na pewno ja wbrew wszelkim regułom najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, nie w trzecim. W drugim najlepiej się czułam, więc miałam apetyt teraz mam wagę oscylującą wokół 64 i czuję się z tym ok.
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Dobrze by było przytyć mało w 3 trymestrze.
Jakby to powiedzieć, nie trzeba być chorym żeby stosować dietę z niskim IG - jest to bardzo zdrowa dieta dla każdego
Tak ale ciężko wytrzymać. Myślę, że jak masz świadomość choroby to ja stosujesz bo nie masz wyboru a tak to cóż, różnie z tym bywa.Jakby to powiedzieć, nie trzeba być chorym żeby stosować dietę z niskim IG - jest to bardzo zdrowa dieta dla każdego
bleucoco
Z synem w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, z córką w drugiej 9 kg. Córka była cięższa niż syn jak się urodziłaWitam. Jestem obecnie dokładnie w 24 tc 3 dn ciąży. Obecnie przytyłam 5 kg. Ostatnio waga leci jak szalona a ja mam niepohamowaną ochotę na czekoladę. Martwi mnie to bo kruszynka nie byłam. Przy 168 cm ważylam 66 kg. Założyłam sobie, że chciałabym przytyć około 10 kg maksymalnie w całej ciąży ale chyba się to nie uda. Jak to było u Was?
Koniczynka1
Nie pamiętam dokładnie, ale na tym etapie jeszcze waga prawie stała i może przytyłam 2kg albo mniej. W całej ciąży przytyłam 10kg.
Wszystko to kwestia dyscypliny i priorytetów. Ja znam siebie i wiem, że mogłabym zejść do 59/60 przy niewielkim wysiłku włożonym w zmianę diety, gdybym chciała się wyszmulić ale no po prostu mi się nie chce. Ogólnie nie widzę powodu, dla którego miałabyś przytyć "z powietrza", jeśli nie będziesz sobie folgować. Oczywiście mówię o dłuższej perspektywie, bo ciąża rządzi się swoimi prawami. Ja aż do porodu nie miałam problemu ze zbieraniem wody, a dwa dni po napompowało mi nogi tak, że aż bolało przy chodzeniu. Wszystko to potem zeszło i wróciło do normy.Dobrze by było przytyć mało w 3 trymestrze.
Lurinea
Do 24 tc przytyłam jakieś 8kg, w sumie przytyłam 21 kg i w dniu cięcia było 105,5 kg na wadze Wyniki cukrzycowe, morfologia wszystko miałam książkowo do końca, więc sobie pozwalałam na zachcianki codziennie jak oszalała
Jak mnie wypisywali ze szpitala ważyłam 99 kg i byłam trochę podłamana, że mało zeszło. Ale już miesiąc po porodzie było 90 kg na wadze (długo mnie trzymały obrzęki nóg i brzucha po cc, więc sporo kg to była woda). Te 6 kg które faktycznie przybrałam powoli zrzucam, jeszcze 2 kg i będzie z powrotem 84 kg Oczywiście w planach jest zejść niżej ale dobre i to
Jak mnie wypisywali ze szpitala ważyłam 99 kg i byłam trochę podłamana, że mało zeszło. Ale już miesiąc po porodzie było 90 kg na wadze (długo mnie trzymały obrzęki nóg i brzucha po cc, więc sporo kg to była woda). Te 6 kg które faktycznie przybrałam powoli zrzucam, jeszcze 2 kg i będzie z powrotem 84 kg Oczywiście w planach jest zejść niżej ale dobre i to
blanny
Ja ważyłam dużo więcej niż Ty na start, Autorko. Na początku ciąży waga mi spadła (nie miałam wymiotów), potem długo stała. Jestem 24+2, w ostatnie 6 tygodni przytyłam 1.5 kg, ale jeszcze nie odrobilam wagi sprzed ciąży, więc ogólnie jestem na minusie. Natomiast nie sugeruj się tym. No każda kobieta ma jednak inną tendencję i dużo daje fakt, z jakiej wagi się startuje i jaki prowadzi tryb życia w ciąży - jedna jest cały czas aktywna i robi po 10 czy 15 tysięcy kroków dziennie, biega za dziećmi itd, a druga leży w wygodnym fotelu przed netflixem.
reklama
Staram się nie sugerować, też widzę, że sporo osób przytyło w miarę podobnie. Ja niestety też mam tendencje do zatrzymywania wody tak ogólnie, jak czytam to nie wiem co to będzie przed i po porodzie. Mam nadzieję, że jednak jakieś ogromnej tendencji do tycia nie mam i jeszcze maksymalnie 7 kg przytyję. Te 12 kg było by ok w całości.Ja ważyłam dużo więcej niż Ty na start, Autorko. Na początku ciąży waga mi spadła (nie miałam wymiotów), potem długo stała. Jestem 24+2, w ostatnie 6 tygodni przytyłam 1.5 kg, ale jeszcze nie odrobilam wagi sprzed ciąży, więc ogólnie jestem na minusie. Natomiast nie sugeruj się tym. No każda kobieta ma jednak inną tendencję i dużo daje fakt, z jakiej wagi się startuje i jaki prowadzi tryb życia w ciąży - jedna jest cały czas aktywna i robi po 10 czy 15 tysięcy kroków dziennie, biega za dziećmi itd, a druga leży w wygodnym fotelu przed netflixem.
Podziel się: