reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile przytyłyście do 24-25 tyg ciaży a ile do końca ciąży?

Staram się w miarę jeść zdrowo. Mam taką nadzieję, że źle nie będzie ale jak słyszę, że ktoś w 2 ostatnich miesiącach tył 15 kg to nie wiem jak to możliwe i jak to się w ogóle stało.
jeśli dotychczas idzie ci waga tak jak napisałaś to nie martwiłabym się :)

Mi między 24-28 przyszło 3 kg nagle, a między 28-32 znowu 1 kg. Ale nie ma co się opierać na czyiś wagach, bo każdy organizm reaguje inaczej. :)

Ale w dwa miesiące 15 kg to dla mnie jakaś abstrakcja trochę.

reklama
jeśli dotychczas idzie ci waga tak jak napisałaś to nie martwiłabym się :)

Mi między 24-28 przyszło 3 kg nagle, a między 28-32 znowu 1 kg. Ale nie ma co się opierać na czyiś wagach, bo każdy organizm reaguje inaczej. :)

Ale w dwa miesiące 15 kg to dla mnie jakaś abstrakcja trochę.
Może i racja.

No to ja raczej bez szans żebym wyrobiła się w 10 kg.
Nigdy nie przewidzisz jak będzie... Ja już bym wolała przytyć więcej, ale żeby mnie wymioty tak nie męczyły 🙃 Na początku ciąży schudłam 4 kg, później nadrobiłam do wagi wyjściowej, a potem w 16 tc wymioty wróciły i znowu schudłam 4 kg 🫣 Dopiero po 20 tc przestało mnie męczyć i waga zaczęła delikatnie rosnąć.

Nigdy nie przewidzisz jak będzie... Ja już bym wolała przytyć więcej, ale żeby mnie wymioty tak nie męczyły 🙃 Na początku ciąży schudłam 4 kg, później nadrobiłam do wagi wyjściowej, a potem w 16 tc wymioty wróciły i znowu schudłam 4 kg 🫣 Dopiero po 20 tc przestało mnie męczyć i waga zaczęła delikatnie rosnąć.
Wymioty ciężka sprawa. Ja na szczęście tylko do 13 tyg wymiotowałam ale to też bardzo rzadko.

Do góry