reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

reklama
ja to nawet nie sprawdzam tego kalkulatora:-pprzy moim krasnoludkowatym wzroscie i 14 kilo wiecej...oj bedzie mialo sie z czego odchudzac:sorry2:ale wierze i wiem z doswiadczenia ze dziecko mi da popalic..te nocne wstawanie..obowiazki...do tego moj M i moj mati..takze daje sobie 4 miechy po porodzie i bede szczuplejsza niz bylam teraz przed ciaza:-p:rolleyes2::rofl:takze nie zamartwiajcie sie dziewczeta na zapas..zobaczycie jak szybko z wagi bedziecie leciec....jeszcze bedziemy musialy uwazac zima..by wiatr nas nie porwal...:-Ddobrze ze bedziemy chodzic z wozeczkami to bedzie sie czego przytrzymac:-D

No, sprawdziłam wagę po powrocie do Irlandii no i kilka kg mniej odnotowałam - znaczy zeszła mi opuchlizna z Pl i z wagi 102kg zeszłam do 99kg
Niby niewiele ale zawsze coś - tak więc pod koniec 30tyg mamy 14kg na plusie
Ehhh, czuję się jak czołg a co dopiero będzie potem...
Trafiłam z tym swoim opisem - ciężarówka jak nic :sorry2:

ja nie zaglądam, i bez kalkulatora wiem, że przybieram za mało :baffled: nie wiecie może gdzie są jelita, jak dziecko zajmuje cały brzuch? czy one może przesuwają się do góry i są tam gdzie był żołądek?

Nie wiem jak to jest z tymi naszymi narządami wewnętrznymi, ale to wszystko musi być moocno stłoczone.. Jak muszę do łazienki to tylko biegiem:-) Jelita nie chcą czekać, muszą się bardzo szybko balastu pozbyć;-)

reklama
Sprawdziłam na tym kalkulatorze i całkiem mi się to podoba bo waga idealna:) od razu lepiej się czuję bo już myślałam, że moje +11kg. to troche za dużo:)

Do góry