reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

Zgadzam się z Wami... ciężko lodom się oprzeć...;-) Mi ostatnio zasmakowały Grycana o smaku likieru pomarańczowego :-D Do tego maliny i już nic więcej do szczęscia nie potrzeba:-D

reklama
a ja się cieszę, bo u mnie od 3 tygodni waga stoi w miejscu! super! ginka będzie zadowolona :-) ja też jestem, bo startowałam ze sporą nadwagą, więc im mniej przytyję, tym lepiej! ja chyba w=zaliczam się do tych babek, które tyłe na początku ciąży (od 14 tc co miesiąc +3 kg), a teraz mam nadzieje, że będzie mniej tych kg :-)
jednak może moje ograniczenia coś pomogły ? jem 5 małych posiłków, ostatni koło 18-19. chleb tylko razowy ziarnisty, a nie jak wcześniej biały :-) oczywiście czasem pozwalam sobie na, np. pizze :-) , ale nie jak wcześniej połowę dużej, tylko 2 kawałki :-) mąż się cieszy, bo jemu wtedy w udziale przypada więcej :-)

Zgadzam się z Wami... ciężko lodom się oprzeć...;-) Mi ostatnio zasmakowały Grycana o smaku likieru pomarańczowego :-D Do tego maliny i już nic więcej do szczęscia nie potrzeba:-D

Ja pochłaniam lody z Zielonej Budki. Dobre są pistacjowe, waniliowe, ajerkoniakowe i orzech włoski. Dzisiaj czekaja na mnie truskawkowe i pozostałości ajerkoniakowego. Na szczęście mąż mi wydziela, bo gdybym się dorwała to cały litr sama bym zjadła!

Ale zauważyłam że żołądek mi się zmniejszył. Wcześniej jadłam więcej, teraz - o połowę mniej, ale szybko jestem głodna. No i to częste sikanie...

kurcze nie wiem co mam myslec staje dzisiaj na wadze a tam 83 mysle jak jak mialam 80 wczoraj to wchodze znow 75:szok: i co wchodzilam znowu na wage to inaczej pokazywala od 73 do 85 zalezy jak ustawilam nogi na wadze:confused: to juz sama nie wiem moze mam wage popsuta? fajnie by bylo dowiedziec sie ze wcale nie przytylam juz 13 kilo:-p

kurcze nie wiem co mam myslec staje dzisiaj na wadze a tam 83 mysle jak jak mialam 80 wczoraj to wchodze znow 75:szok: i co wchodzilam znowu na wage to inaczej pokazywala od 73 do 85 zalezy jak ustawilam nogi na wadze:confused: to juz sama nie wiem moze mam wage popsuta? fajnie by bylo dowiedziec sie ze wcale nie przytylam juz 13 kilo:-p

Weri - dlatego ja ufam tylko ważeniu u lekarza (bo sprzęt bardziej profesjonalny).
Dziś na wizycie było 59 kg czyli od początku ciąży +6. W ciągu 3 tygodni przybrałam 1,8 kg, to jak narazie największy skok ( z tego maluch przybrał ok 400 gram).

Weri - dlatego ja ufam tylko ważeniu u lekarza (bo sprzęt bardziej profesjonalny).
Dziś na wizycie było 59 kg czyli od początku ciąży +6. W ciągu 3 tygodni przybrałam 1,8 kg, to jak narazie największy skok ( z tego maluch przybrał ok 400 gram).

sylaba no to pieknie trzymasz forme! ja sie jakos pogubilam w tej ciazy troche samo bycie w ciazy chyba mi nie sluzy nie moge sie doczekac kiedy juz urodze i bedzie po brzmi to okropnie ale jedyna fajna rzecz w ciazy to jak dzidzia kopie reszta mi sie nie podoba

zastanawiam sie nad kupnem elektrycznej wagi teraz mam ta taka zwykla z wahadelkiem:sorry: moze wkocu sie dowiem ile na prawdde waze:blink:

Ostatnia edycja:
weri ja też planuje zakup elektronicznej wagi;-) Moja ostatnia taka zwykła mnie zawiodła. Ale to był najtańszy model z tesco - gdy na nią weszłam to się wygięła;-)

ja miałam taką zwykła wagę i ta "franca" mnie oszukiwała! pokazywała, że przytyłam 1 kg, a ja już miałam 3 kg!!! więc na allegro kupiłam taką elektroniczną! i przed wizytą u ginki zważyłam się na niej, żeby porównać i pokazała tyle samo co ta w gabinecie lekarskim :-) razem z przesyłką ta waga kosztowała mnie 50 zł, więc nie majątek, a mogę jakoś tą swoją wagę kontrolować :D

reklama
natalunia ja ostatnio jem oc godzinę coś drobnego. nie mogę tak jak ty zjeśc dużo, bo sie nie mieści i mam potem potworną zgagę. więc praktycznie non stop burczy mi w brzuszku.
na wagę ostatnio nie wchodziłam - boję się że dobiłam 90-tki ...

co do lodów ..mniammm... wczoraj na raz zjadłam cztery waniliowe z polewą czekoladową. musze wybrać się do sklepu bo na reklamie widziałam nowy smak cartedor - wafelkowo-karmelowo-jakis tam i wyglądał apetycznie :)

Do góry