reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

mamulica zazdroszcze Ci ze juz mozesz zrzucac te okropne kg...

dalabys przynajmniej jakies rady na przyszlosc. Co jesz i wogole? Zaczynam sie martwic ze u mnie bedzie o wiele gorzej... i powiem Ci ze juz mi nie jest tak wesolo jak ostatnio :-:)-:)-(
KLAUDIA nie przejmuj się zrzucimy wszystko w 100% trzeba optymistycznie myśleć, zresztą pomoże nam w tym karmienie piersią no i spacery z maluszkami:-):-):-):-)

reklama
No ja jestem zadowolona ogolnie z tego ile przytylam w ciazy,tzn balam sie ze to bedzie wiecej,bo przybralam "tylko" 14 kg. A tendencje do tycia mam w genach juz i dodatkowo przeciez rzucilam palenie jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy,tak wiec sadzilam ze 20 kg to jak na zawolanie przytyje,a tu mila niespodzianka-no chyba ze sie rozczaruje po porodzie i wtedy przytyje :sorry:

Klaudzia, ja jem przede wszystkim nabiał i owoce oraz soki. Tak jak pisałam: Kubusie i jabłkowe 100%. Pytałam położnej czy to wystarczy , a ona mi powiedziała że dla organizmu priorytetem jest laktacja i jeśli czegoś brakuje , to zostanie zużyte z "zapasów". Ja zapasy mam, wiec się nie martwię...;-)

mi po pieciu dniach waga pokazuje 8 kg mniej wynik taki sobie ale na pewno jeszcze troche spadnie wlasciwie jezeli chodzi o rozmiar to mieszcze sie we wszystko z przed ciazy oczywiscie z wyjatkiem stanika ale same moje piersi waza chyba z 3 kg wiecej bo jeszcze nie calkiem skonczyl mi sie nawal pokarmu w ciazy przytylam 12 kg czyli tyle ile sobie zalozylam na poczatku ;-)

Klaudzia, ja jem przede wszystkim nabiał i owoce oraz soki. Tak jak pisałam: Kubusie i jabłkowe 100%. Pytałam położnej czy to wystarczy , a ona mi powiedziała że dla organizmu priorytetem jest laktacja i jeśli czegoś brakuje , to zostanie zużyte z "zapasów". Ja zapasy mam, wiec się nie martwię...;-)
mamulica a co z mięskiem? jakieś słodycze?;-) nie męczysz się na tej diecie? ja mam sporo zapasów więc pasowałoby mi żeby z nich się spalało :tak:

mamulica a co z mięskiem? jakieś słodycze?;-) nie męczysz się na tej diecie? ja mam sporo zapasów więc pasowałoby mi żeby z nich się spalało :tak:

no wlasnie... co z miesem i pieczywem???? bo wiesz wszystko fajnie kubusie soki i nabial... no ale ile mozna????

balabym sie ze jak zostosuje tak drastyczna diete to szybko schudne ale szybko tez wroca te kg... taki efekt jojo?

No jak do tej pory nie zjadłam ani grama mięsa, a z pieczywa to jem tylko rano rogalik do tego maślanka lub jogurt. Słodyczy też jak dotąd nie tknęłam ani razu.
A efektu jojo się nie boję, bo raz już schudłam w ten sposób 30 kg;-)

reklama
No jak do tej pory nie zjadłam ani grama mięsa, a z pieczywa to jem tylko rano rogalik do tego maślanka lub jogurt. Słodyczy też jak dotąd nie tknęłam ani razu.
A efektu jojo się nie boję, bo raz już schudłam w ten sposób 30 kg;-)

ale mysle ze jednak mieso jest bardzo wazne jak sie karmi :sorry:

Do góry