reklama
basiekkk
Fanka BB :)
My już po drugim szczepieniu, szczepiliśmy się 6 w 1 i tyle było płaczu, więcej niż za pierwszym razem. Wtedy po chwili się uspokoiła, a dzisiaj tata nosił i przytulał, uspokoiła się dopiero po 10 minutach zawodzenia.
Ale do rzeczy:
Kluch waży 5880 g a mierzy 62 cm. Z tą wagą wydaję mi się, że jakoś mało:-(, niby pediatra mówi, że jest ok, bo młoda poliki pełne, dwa podbródki, a ja przyznam szczerze liczyłam na więcej. Klusek urodzony 22 maja urodzeniowa 3310 i 54 cm, na pierwszym szczepieniu 1 lipca ważyła 4610 g., potem 27 lipca u pediatry byłyśmy z oczkiem to przy okazji się ważyliśmy i było 5470 g. Wychodzi ponad 30 g dziennie. Kurcze wydaje mi się, że jakoś mało. Karmię tylko cycem. Błagam rozwiejcie moje wątpliwości .
Ale do rzeczy:
Kluch waży 5880 g a mierzy 62 cm. Z tą wagą wydaję mi się, że jakoś mało:-(, niby pediatra mówi, że jest ok, bo młoda poliki pełne, dwa podbródki, a ja przyznam szczerze liczyłam na więcej. Klusek urodzony 22 maja urodzeniowa 3310 i 54 cm, na pierwszym szczepieniu 1 lipca ważyła 4610 g., potem 27 lipca u pediatry byłyśmy z oczkiem to przy okazji się ważyliśmy i było 5470 g. Wychodzi ponad 30 g dziennie. Kurcze wydaje mi się, że jakoś mało. Karmię tylko cycem. Błagam rozwiejcie moje wątpliwości .
Hope
podwójna mama :-)
Basek rozwiewam :-) Bardzo ładna waga, środkowa ;-) Gdyby ci przyszło do głowy coś równie głupiego jak sztuczne dokarmianie, żeby podnieść wagę to wcześniej popatrz na tłuste dzieci które coraz częściej mijamy na ulicach. Wasza córcia będzie zgrabną panienką, bo mama jej nie przekarmia!
basiekkk
Dziękuje Hope od razu mi lepiej. Nie myślałam tutaj o sztucznym karmieniu bo jak bym zaczęła to wiadomka jeszcze bym pogorszyła sprawę bo wtedy osłabiłabym laktację a cycki są mądre "wczoraj chciałaś mniej to dzisiaj dostaniesz jeszcze mniej", ale niekiedy wieczorami jest u nas coś takiego, że pokarm niby mam, ale Żaba spija początkowe mleko , potem jej się nie chce pracować i pociągnąć trochę odwraca się od cyca z płaczem, denerwuje się, więc ja spokojnie podnoszę do pionu, odbekam znów przystawiam , possie kilka sekund znów zaczai, że jej mało leci i znów płacz i już za Chiny ludowe nie chce cycka jak tylko zobaczy, że zbliża się do jej buziaka odwraca się z jeszcze większym płaczem więc daję jej spokój uznając, że nie jest głodna <choć wewnętrznie nie mam takiej pewności>. Daję jej smoka, śpiewam coś tam głaszczę po główce i zasypia <a czasem nie zasypia płacze non stop więc przytulam , znów odkładam znów do cycka i je kilka minut do momentu kiedy ładnie leci i historia się powtarza , potem jest już zmęczona, że zasypia, a ja nadal nie mam pewności czy zasnęła najedzona czy ze zmęczenia>. Więc jak już pewnie zauważyłyście trafił mi się kochany leniuszek i jedyne o czym myślałam to , żeby mieć pewność, że córcia najedzona to ściągać jej mleczko i dawać z butli, ale nie wiem czy wtedy nie zapędzę się w kozi róg bo raz, ze będę musiała non stop ściągać bo jeżeli ona obczai, że z butli leci ładnie to ten problem będzie nie tylko wieczorem tylko przy każdym karmieniu a dwa, że laktator nie pobudza tak laktacji jak buzia dzidziola i po pewnym czasie takiego ściągania zacznie mi zanikać pokarm, a nie ukrywam, że chciałabym jeszcze trochę pokarmić:-(.
p.s. wybacz Kamcia, że pomieszałam trochę tematy wagi i wzrostu i karmienia
p.s. wybacz Kamcia, że pomieszałam trochę tematy wagi i wzrostu i karmienia
Hope
podwójna mama :-)
Odrywa się od piersi z krzykiem, bo nie jest głodna a mama wciska cyca ;-) Analogicznie tak samo za kilka miesięcy odwróci głowę od łyżeczki ale już bez wrzasku. Musimy nauczyć się czytać co nam przekazują dzieci, póki jeszcze jedzą gdy są głodne a nie dla przyjemności.
U nas jest identycznie jak u ciebie Basiek
U nas jest identycznie jak u ciebie Basiek
sylwia_
my mamy 6785kg i 65cm
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
basiekk ja myslę że to było bardziej rozwianie wątpliwości co do jedzenia w stosunku do wagi
dlatego nie przenosiłam ;-)
dlatego nie przenosiłam ;-)
reklama