reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

no a ja zaczelam sie martwic. misi waga ur. to 3800, przy wypisie 3560, w 3 tyg. 3660 a dzis 4100. czyli ostatnie 3 tyg. przytyla 440 g...cos malo:-( choc z drugiej strony w pierwszych 3 tyg. zycia tylko 100 g wiec jakas poprawa jest. nie dokarmiam. co myslicie/

reklama
chyba troszkę mało:-( na tydzień jest minimum 120, a u ciebie wychodzi 90, tylko czy te 3560 to waga minimalna?

Fantazja przez ostatnie trzy tygodnie Misia przybierała średnio 120g na tydzień- na którymś z wątków dziewczyny pisały że min. to 125 g tygodniowo, min.500g na miesiąc, więc te ostatnie tygodnie pokazują że jest całkiem nieźle. Jeśli się martwisz, to możesz kontrolować co tydzień np. w przychodni ile przybiera (tylko warto zawsze na tej samej wadze) bo może się dopiero rozkręca - dzieci mają różne tempa wzrostów.:-) A pediatra co powiedział na ten temat?

Sprawdzilam dokladniej i te 440g to misia przytyla w 4 a nie 3 tygodnie...to dupa..wychodzi jakies 100g na tydzien....dziwne bo mala nie placze z glodu...choc jakies 2 tyg temu jeszcze to caly czas memlala cycka i mialam wrazenie, ze pokarmu tam malo, bo taki flaczek byl...ale teraz wszystko ok, jak karmie jedna piersia to z drugiej leci fontanna...wiec nie wiem co grane...czyzby sie nienajadala?

A pediatra jakas w zastepstwie byla i taka nie do konca kumata...ja pytam czy misia za malo nie przybrala a ona, ze pewnie drobne dziecko (ja mam 152 cm...) a po chwili - o wcale nie taka drobna...3800 przy porodzie...mam czeka do nastepnej wizyty....no ja na pewno nie bede czekac 6 tygodni...poczekam tydzien i znow podejde na zwazenie

A to mnie pocieszylas kachasku;) Moze misia rzeczywiscie teraz dopiero nadrabia...staram sie nie stresowac za bardzo

Fantazja nie martw się mój Maksio przez pierwsze dwa tygodnie życia chudł, następne dwa tygodnie nie przybrał nawet 10g, a przez ostatni miesiąc przybrał 750g :-) twoja Michasia też się rozkręci :tak:

Fantazja-nie martw sie, ja mialam podobnie. Moja niunia urodzila sie majac 4095 i w pierwszym tygodniu zleciala do 3600...sporo, potem slabo przybierala a teraz tak sie rozkrecila ze przybiera 300-400 tygodniowo !!! Az jej brzuszek sterczy-dzis zauwazylam ze mala ma taki duzy brzunio az sie wylewa na boki, heheh czy wasze dzieci tez takie maja???

reklama
Do góry