reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Wskazanie wagi u pediatry prawie jak domowej - 5080g, 3280g najniższa waga, średnio tygodniowo Cezary przybiera 300g, karmiony tylko piersią. :happy:

reklama
Cześć dziewczyny.
Na początek przypomnę, że moje maleństwo ważyło przy urodzeniu chyba najwięcej z naszych dzieciaczków - 4360g :szok: to było 28 czerwca. Pierwsze ważenie kontrolne było 18 lipca i jak się okazało Wojtuś za mało przybierał na wadze, bo wtedy nie wiedziałam i karmiłam go tylko piersią, a ważył 4280g. Po tygodniu jak zaczęłam go dokarmiać butelką, ważył 4580 i po następnym tyg 4735g. Ja daję małemu Bebilon1, ale zaczęłam od 100 i wszystko wypijał. Karmię go tez tak jak Pycia co 3, 3,5 godziny, w nocy tez 5, 6 godzin prześpi, tylko że nawet 150 teraz wypija!!!
I jakoś nie widać u niego żadnych fałdek:-( już sama nie wiem co o tym mysleć, czyżby cały czas dostawał za mało????

agik
zawsze możesz przecież pójść skontrolować wagę do przychodni. Może szybko spala? :-D Ja mimo tego że zarzekałam się, że tego nie zrobię, kupiłam sobie wagę z chicco (na allegro - całe 70 zł - mam zamiar odsprzedać po tyle samo :laugh2:). Przynajmniej nie będę schizować.

efilo j mam wage tefala i jestem super zadowolona, po wazeniu pokazuje ile przybyło małemu. tez juz nie schizuje bo tak mi sie zdawalo ze mam malo pokarmu a on nie placze bo to spokojne dziecie. tak, wiem ze przez 4 dni gdy bylam u rodzicow przybral 160 g!!!

dziewczyny moja córcia urodziła się 1-wszego czerwca z waga 3 800 i w 8 tygodniu ważyła 6 850... to chyba nie jest nadwaga...

aha... karmię piersią

Paollka ponoć wśród dzieci karmionych wyłącznie piersią nie występuje pojęcie nadwagi - poza rzadkimi chorobami. Więc nie ma się co martwić - chyba że lekarz powie coś innego :tak:

Esia ja się tylko obawiam, że moja Jasminka,będzie dużym niemowlakiem po swoim ojcu;-)
Bo mój mąż już w 4 miesiącu ważył prawie 11kg...ale jak zaczął chodzi to waga mu spadła..:-)

reklama
Do góry