reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W*Y*P*R*A*W*K*A czyli wszystko dla naszych dzieciaczków!!!

Sterylizatora nie kupuję. Odradziła nam położna w szkole rodzenia. Powiedziała, ze wystarczy przelać butelki wrzątkiem. W sumie moja mama też tak robiła i razem z bratem żyjemy. O tych kubłach na pieluchy myśleliśmy, tym bardziej, ze mamy dwie smakoszki w domu, ale na razie odpuszczamy. Zawsze można dokupić, jak okaże się potrzebny.
na moje to ten sterylizator to zbędny wydatek..
przyznaję racje położnej:tak:

reklama
Kathhe ten zestaw jest całkiem oki dla mamy studentki :tak: jesli długo Cię nie będzie to butelki będą szły w ruch, ja pamiętam że jakoś nie miałam ochoty myć co chwilę butelek i miałam ich w sumie 6, dopiero wieczorkiem wszystkie wrzucałam do gara i wyparzałam wrzątkiem :-p bo nie mam mikrofalówki ale jakbym miała to bym zakupiła taki sterylizator, bo by mi na pewno ułatwił życie.
Jak dla mnie 2 butelki to za mało... a pokarm mroziłam bezpośrednio w butelkach tylko że zamiast smoczkiem to nakrywalam je takimi aventowskimi zaslepkami - to jest w tym zestawie :tak:

No widzisz Kathe.JA mniej doswiadczona w karmieniu piersia i zostawiania maluszka w domku. ;-):tak::tak: Misia ma wiecej doswiadczenia w tym :tak:;-)

Sterylizator mam,bo kamien jaki sie czasem osadza na butelkach po gotowanej wodzie jest a fuuu:eek::-D

Sterylizatora nie kupuję. Odradziła nam położna w szkole rodzenia. Powiedziała, ze wystarczy przelać butelki wrzątkiem. W sumie moja mama też tak robiła i razem z bratem żyjemy. O tych kubłach na pieluchy myśleliśmy, tym bardziej, ze mamy dwie smakoszki w domu, ale na razie odpuszczamy. Zawsze można dokupić, jak okaże się potrzebny.

my własnie tak robilismy:tak:
od zawsze
do butelki wlewalismy wrzatek i chwile sie tak trzymało i sjo

teraz zwyczajnie myje Milenie butelke,czyli myje jak reszte naczyn

A ja zazdroszcze tym co mieszkaja w Szwajcarji bo tam jest chyba najczysciejsza woda jaka istnieje!!! Mineralka ze sklepu sie chowa!!! Zmierzam do tego ze tam pewnie nawet nie wiedza co to sterylizatory!! (oczywiscie zart)!!!

A ja zazdroszcze tym co mieszkaja w Szwajcarji bo tam jest chyba najczysciejsza woda jaka istnieje!!! Mineralka ze sklepu sie chowa!!! Zmierzam do tego ze tam pewnie nawet nie wiedza co to sterylizatory!! (oczywiscie zart)!!!

Kreciku
:-D:-D:-D woda faktycznie czysciutka;-) Ja nie kupuje bynajmniej mineralnej, ale
inni ludzie owszem;-) Sterylizator widzialam u mojej kolezanki, ale to tez polka;-);-) Ja mylam butelki w zmywarce, jak Viki byla mniejsza to wrzatkiem przelewalam ;-)

NORWEGIA rowniez!!!!!!!! :-):-):tak::-):-)

w Wolsztynie rowneiz mielismy dobra wode, czajnik odkamieniałam raz na 3 tygodnie

ale tu?? tu czajnika nie trzeba odkamieniac :-):-) odkad tu jestem ani grama kamienia nie mam w czajniku
no i pytałam sie ludzi co po pare lat tu meiszkaja to oni nie wiedza wogole co to znaczy odkamieniac czajnik
a Norwedzy wode pija z kranu :tak::tak:
dlatego my tez pijemy,choc z przyzwyczajenia kupujemy mineralke :-p

a w temacie to dzis przyjechał nasz kolega i przywiózł nam łóżeczko z materacem (nowe,wczesniej bedac w PL we wrzesniu w sklepie wybrałam i zapłaciłam)
takze mam juz wszystko!!!!!!!

co mi dla dzidzi brakuje to tego regału przewijak z wanienka
ale zamierzam tutaj juz poszukac
ewentualnie wanienke mamy od zanjomych

jeszcze butelka mi brakuje,pampersy i chusteczki
i chyba wszystko...:confused:

co do mojego szwagra to wczoraj przyjechał i oprócz adapteru to ''wcieło'' mu przescieradło do lozeczka,recznik kapielowy i proszek JELP :baffled:
oby sie znalazło.....bo chcialam juz prac!!

Kochana musze sie pochwalić co wczoraj kupiłam.
Butelkę aventu antykolkową+smoczki 1+,smoczki do buzki,łyżeczke do lekarstw,szczotke do mycia butelek i smoczków aventu,cążki do pazurków,termometr do wanny,kocyk welurowy i ten grubszy,reczniczki do kąpieli z kapturkiem,przescieradło na gumce,posciel do łozeczka oraz do wózka(potrzebuje tylko ubranie do tych poscieli)oliwkę,mydło,krem i płyn do kąpieli,szampon nivea,podkłady bella,peiluch tetrowe i flanelowe,czapeczke+rękawiczki+szaliczek w komplecie nie moglam sie oprzeć ihih,herbatke dla kobiet karmiących,skarpetki,szczoteczke do włosów,wciki,mleko nan na wszelki wypadek.To chyba wszytsko,bo duzo mialam juz w domku od koleżanek wiec teraz mam juz kompletnie wszytsko.

reklama
Do góry