reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W*Y*P*R*A*W*K*A czyli wszystko dla naszych dzieciaczków!!!

mirka
ja mialam gruszke do nosa i u mnie sie sprawdzala:tak: Wiem , ze kobiety chwala sobie Fride, ja tego nie probowalam , ale tez podobno jest dobra.Jesli bedziesz kupowac gruszke to zwroc uwage, czy ten ¨dzubek¨nie jest za gruby, bo widzialam takie cuda co dziecku nie da sie do nosa wsadzic;-)
Jesli chodzi o nosidelko to ja takie posiadam, bo nie jestem milosniczka chusty;-) Ogolnie ok, glowka to nie problem, bo sa takie specjalne wkladki dla dzieci ktore jeszcze same nie trzymaja glowki i wtedy nosi sie dziecko twarza do piersi. Pozniej jak dziecko jest wieksze nosi sie odwrotnie. Mnie najbardziej zawsze stresowalo to w nosidelku, ze moga mu sie nozki obcierac;-)
super dzieki za info .......... ma znajomych ktorzy chca nam cos kupic
wiec pomyslalam ze to bylby dobry pomysl
bo sama nie wiem czy wydalabym pieniadze

reklama
czy ktoras z was miala nosidelko ( tzn nie chuste) do noszenia dziecka na piersiach
chodzi mi o takie ktore mozna uzywac kiedy dziecko jeszcze nie trzyma glowki
( wiem opinie sa podzielone na tem noszenia , ale chce wiedziec czy ktoras zwas miala cos takiego)

ja miałam takie coś, Wika nosiłam w tym od 6 tyg i właśnie wtedy już ładnie trzymał główkę, nie za bardzo polecam wkladać dziecko w pionie kiedy główka mu jeszcze leci...
noside%c5%82ko.jpg

cos w temacie wyprawki :-p:-p:-p
ciuszki dla Hani mam jeszcze w torbie bo czekam na moj proszek Jelp z PL
a zdjecia rozmazane bo z tego wszystkiego zapomnialam lampe wlaczyc :dull::cool:

tak Milenka lubi sie bawic wyprawka siostrzyczki :-D

gruszki do noska nie używałam
szczerze mówiąc dla mnie to siedlisko bakterii:happy2:
podobnie jak anineczka używałam wode morską
sprawdzała się idealnie:-)

nosidełko...było użyte zaledwie kilka razy,
dostałam w spadku po kumpelce ale sie nie przydało

sterylizatora..nie miałam i teraz też nie kupuje
wyparzałam butelki i smoczki wrzątkiem(tak mi położna doradziła):rofl2:

specjalnego wiadra na pampersy...nie miałam i nie planuje zakupu
paklanki i systematyczne wyniesienie śmieci moim zdaniem w zupełności wystarczy:cool:

Lilka no to Milenka ma zabawe.
A powiedz mi,dlaczego czekasz specjalnie na prosze z Pl?
I czy za kazdym razem bedziesz tachala wory proszku z Pl?
Sprawdz,na bank w Norwegii sa specjalne proszki dla maluszkow.
U nas np.jest Fairy specjalny proszek dla bobasow.

Anineczka ten proszek mam wyprobowany i dlatego go chce
a ze mam tu rodzine w Norwegii,albo co chwila znajomi Karola sa w Pl to nie ma problemu zeby ktos mi przywiozł cokolwiek :-)
zreszta...jak ktos jedzie to sie nas zawsze pyta czy cos przywiezc

własnie jutro kolega przyjezdza z PL z łózeczkiem dla Hani :-)

a co do proszku to nawet neiw iem czy tu sa bo sie nie interesowałam....
a zamierzam tylko to jedno opakowanie Jelpu zuzyc, a potem ubranka prac normalnie z naszymi ubraniami w normalnym proszku
z Milą tak zrobiłam i zadne uczulenie niew yszło

Anineczka ten proszek mam wyprobowany i dlatego go chce
a ze mam tu rodzine w Norwegii,albo co chwila znajomi Karola sa w Pl to nie ma problemu zeby ktos mi przywiozł cokolwiek :-)
zreszta...jak ktos jedzie to sie nas zawsze pyta czy cos przywiezc

własnie jutro kolega przyjezdza z PL z łózeczkiem dla Hani :-)

a co do proszku to nawet neiw iem czy tu sa bo sie nie interesowałam....
a zamierzam tylko to jedno opakowanie Jelpu zuzyc, a potem ubranka prac normalnie z naszymi ubraniami w normalnym proszku
z Milą tak zrobiłam i zadne uczulenie niew yszło
Ahaaa bo moj mlody ma do tej pory uczulenie na inne proszki :wściekła/y:
Tak wiec wszyscy sie pierzemy w dzieciowym proszku :-D

reklama
przynajmniej ubrania wam pachną tak...dzieciowo :-D:-D:-D

a swoją drogą to wspolczuje uczulenia :-(
jak sobie w sumie pomysle to z Milenką wiele rzeczy robiłam ''odwaznie'', jestem ciekawa jak teraz to bedzie.....

Do góry