reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W*Y*P*R*A*W*K*A czyli wszystko dla naszych dzieciaczków!!!

Lilka
to masz mala pomocnice;-) Ja tez pralam tylko w dzieciowym dopoki mi sie jedno opakowanie nie skonczylo , pozniej w normalnym i tez naszczescie nie mielismy problemow:-) Teraz tez tak zrobie;-)

reklama
dziewczyny-zwlaszcza te ktore karmily piersia i musialy przechowywac pokarm-czy warto kupic taki zestaw?AVENT ZESTAW NA DOBRY POCZĄTEK + MEGA GRATISY !!! (245422836) - Aukcje internetowe Allegro
Kathe napisalam sie,a dopiero pozniej zajarzylam,ze wracasz na studia.
Hmmm szczerze to niewiem.
Mysle,ze bedzie Ci najbardziej potrzebne:
Laktator,2 butelki i sporo woreczkow do zamrazania pokarmu.
A sterylizator...opinie sa podzielone,rownie dobrze mozna wyparzac butelki wrzatkiem.

O tutaj sa woreczki:
http://www.allegro.pl/item245763154_woreczki_torebki_pokarm_tania_wysylka_but_avent.html
Oczywiscie to tylko moje zdanie.;-)

anineczka takie worki na pewno mi sie przydadza:tak:
a co do sterylizatora to wlasnie nie wiem jak sadzicie potrzebny czy mozna wyparzac wrzatkiem?misia twoja rada sie przyda:tak:

anineczka takie worki na pewno mi sie przydadza:tak:
a co do sterylizatora to wlasnie nie wiem jak sadzicie potrzebny czy mozna wyparzac wrzatkiem?misia twoja rada sie przyda:tak:

Kathhe ten zestaw jest całkiem oki dla mamy studentki :tak: jesli długo Cię nie będzie to butelki będą szły w ruch, ja pamiętam że jakoś nie miałam ochoty myć co chwilę butelek i miałam ich w sumie 6, dopiero wieczorkiem wszystkie wrzucałam do gara i wyparzałam wrzątkiem :-p bo nie mam mikrofalówki ale jakbym miała to bym zakupiła taki sterylizator, bo by mi na pewno ułatwił życie.
Jak dla mnie 2 butelki to za mało... a pokarm mroziłam bezpośrednio w butelkach tylko że zamiast smoczkiem to nakrywalam je takimi aventowskimi zaslepkami - to jest w tym zestawie :tak:

Ktoras z was pytala o pojemnik na pieluszki.... ja mialam 2 rozne- dziala! Najlepiej kupic taki na normalne worki bo taniej wychodzi...... tutaj to sie nazywa diaper ginie czy jakos tak. polecam...a jak nie to wiaderko na balkonie.... z przykrywka :)

Jeśli chodzi o pielęgnację noska, to nie mam doświadczenia, ale położna ze SR mówiła, że gruszka się nie przyda, jeśli już to poleca fridę w koniecznych, ale najlepiej nie używać niczego, bo nosek ulega samooczyszczeniu i nie wymaga specjalnych zabiegów.A jak pojawi się katarek to sól fizjologiczna lub woda morska.

A ja słyszałam jeszcze o takim specyfiku jak Tetrisal S o proszę
Apteka internetowa Cito Pharm, tanie leki, pr�bki GRATIS !

Słyszałam, że się sprawdza doskonale, wiecie coś na ten temat?

reklama
Sterylizatora nie kupuję. Odradziła nam położna w szkole rodzenia. Powiedziała, ze wystarczy przelać butelki wrzątkiem. W sumie moja mama też tak robiła i razem z bratem żyjemy. O tych kubłach na pieluchy myśleliśmy, tym bardziej, ze mamy dwie smakoszki w domu, ale na razie odpuszczamy. Zawsze można dokupić, jak okaże się potrzebny.

Do góry