reklama
malinois
Fanka BB :)
Cześć Mamuśki!
Mam pytanko odnośnie gotowania laktatora. Dostałam w spadku po siostrze Aventa używany przez nią był parę razy, służył jej tylko do odciągania. W instrukcji jest napisane, że można wygotować wszystkie części oprócz pompki i tej rurki, na której widać ślady użytkowania (tzn są jakieś chyba pozostałości po mleczku). Czy taki laktator nadaje sie dla mnie, żeby ewentualnie móc karmić w razie potrzeby moim mlekiem mojego maluszka? Planuję karmić piersią, ale biorę pod uwagę wszystkie możliwości, więc jeśli to głupie pytanie to przepraszam, ale jestem zielona. ;-)
Mam pytanko odnośnie gotowania laktatora. Dostałam w spadku po siostrze Aventa używany przez nią był parę razy, służył jej tylko do odciągania. W instrukcji jest napisane, że można wygotować wszystkie części oprócz pompki i tej rurki, na której widać ślady użytkowania (tzn są jakieś chyba pozostałości po mleczku). Czy taki laktator nadaje sie dla mnie, żeby ewentualnie móc karmić w razie potrzeby moim mlekiem mojego maluszka? Planuję karmić piersią, ale biorę pod uwagę wszystkie możliwości, więc jeśli to głupie pytanie to przepraszam, ale jestem zielona. ;-)
Cześć Mamuśki!
Malinois myślę że spokojnie wygotuj te części które można, a resztę porządnie umyj w bardzo gorącej wodzie i porządnie wypłucz. Nic się nie stanie!
Women ja wiedziałam że laktator będzie mi potrzebny gdy pójdę na uczelnię i trzeba będzie Wika karmić mleczkiem ściągniętym. U mnie był to strzał w 10. Teraz kiedy będę gdzieś wychodzić bez Igora to żeby miał co jeść również będę korzystać z laktatora.
Misiu dziekuje za odpowiedz,wiec jesli ja nie planuje narazie opuszczać mojego szkraba to nie bedzie mi potrzebny,no chyba ze sciągać na noc i miec przygotowane w butelce?Ja sie nie znam,czy w nocy podawać z piersi cyhyba to prostrze bedzie?Poza tym nie wiadomo czy bede miała pokarm hehe?
anineczka
królowa mrówek :P
Women nie zabardzo sciagac na noc. Mleczko takie musialabys trzymac w lodowce i to nie dluzej jak chyba 12 godzin.A wtedy musialabys podgrzewac w kapieli wodnej co zajmuje kilka minut.Misiu dziekuje za odpowiedz,wiec jesli ja nie planuje narazie opuszczać mojego szkraba to nie bedzie mi potrzebny,no chyba ze sciągać na noc i miec przygotowane w butelce?Ja sie nie znam,czy w nocy podawać z piersi cyhyba to prostrze bedzie?Poza tym nie wiadomo czy bede miała pokarm hehe?
Juz lepiej wyciagnac cycka.;-)
sugarspunsister
matka polka superstar
women poczekaj
jak Ci bedzie potrzebny naprawde to wyslesz kogos i Ci kupi bez problemu w 5 sekund
nie ma co na zapas
moze wogule nie bedzie potzrebny a moze bedzie potrzebny dopiero za jakis czas
jak Ci bedzie potrzebny naprawde to wyslesz kogos i Ci kupi bez problemu w 5 sekund
nie ma co na zapas
moze wogule nie bedzie potzrebny a moze bedzie potrzebny dopiero za jakis czas
Dokładnie Women tak jak anineczka mówi, karmienie cyckiem jest mega wygodne! Wyciągasz i karmisz, a nie tłuczesz sie po nocy, podgrzewasz mleczko i potem jeszcze butlę trzeba myć
poza tym laktacja buja się porządnie dopóki karmisz właśnie w nocy!
poza tym laktacja buja się porządnie dopóki karmisz właśnie w nocy!
reklama
Pati26
Mama Marcela i Samuela
mnie na szczęście ominęły wszelkie niedogodności związane z karmieniem piersiąDokładnie kochane tak jak mówicie jak bedzie potrzebny to dopiero kupie.
A powiedzcie czy odczuwałyście ból przy karmieniu piersią?
zero bólu,młody od razu skumał o co chodzi i ssał książkowo
mam nadzieję że tym razem tez tak będzie
karmiłam Samiego prawie rok