reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W*Y*P*R*A*W*K*A czyli wszystko dla naszych dzieciaczków!!!

dzieki misia. podpytam jutro jeszcze tych kobiet i zobaczymy:tak:
hehe zastanawiasz sie czego ci brakuje, ojjjj ja to w lesie jestem:zawstydzona/y: bo z kasa krucho ale chyba czas zaczac kupowac najpotrzebniejsze rzeczy. Zastanawiam sie jaki rozek kupic do szpitala-bo musimy miec swoj i nie wiem czy nie lepszy bedzie usztywniany na poczatek-dopuki sie nie wprawie w trzymaniu malenstwa:zawstydzona/y::-p

reklama
Kochane powiedzcie co powinno sie znaleźć w torbie do szpitala?Bo musze powoli jechac i zaopatrzyć sie we wszytsko.
Monia...niewiem jak w Bizielu, ale w dwójce napewno muszą być:
*koszula nocna,najlepiej dwie(mając doświadczenie z pierwszego porodu..ta pierwsza "po" była do wyrzucenia)
*podpaski długie,te na noc(u mnie sie sprawdziły)
*skarpetki na nogi
*stanik do karmienia
*dokumenty(dowód osobisty,karta ciąży)
*kosmatyczka

chyba tyle
aaaa no i ciuszki dla dzidzi

Czasem przydaje się szlafrok :tak:;-)
A co ubranek dla dzidzi to warto się dowiedzieć w szpitalu, czy trzeba mieć swoje, bo ja np. nie pomyślałam, nie zapytałam, wzięłam ciuszki a okazało się że niepotrzebnie.Potrzebne były pampersy i chusteczki dla dziecka.
Komórka i ładowarka też bywają potrzebne.Warto mieć jakieś gazety i kogoś co będzie co jakiś czas świeży zapas donosił.I książkę jakąś.Albo odtwrzacz mp3 lub discmana, żeby się zrelaksować ;-).
U nas np. były też wymagane własne sztućce i kubek i jeszcze termometr do mierzenia temperatury

ja do samego porodu mialam dwie zwykle koszulki ale takie dlugie
zwykle luzne tiszerty

a potem koszule juz po
majtki jednorazowe- super wynalazek
jakies swoje kosmetyki of kors
wode!!! ja pilam jak szalona

no i dla dziecka
ale bez szalenstw ;-)

U nas do szpitala trzeba mieć tylko koszulę nocną, podpaski, majtki, kosmetyki, klapki pod prysznic, klapki do chodzenia, dokumenty.
Dla dziecka tylko pampersy i chusteczki. Ubranka i kosmetyki zapewnia szpital.

reklama
Do góry