reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W*Y*P*R*A*W*K*A czyli wszystko dla naszych dzieciaczków!!!

wiecie co, brakuje mi tylko butelek, ale tak się zastanawiam ile tego kupić, z Wiktorem miałam całą baterię bo ściągalam mleczko i szłam na zajęcia, ale teraz sobie myślę że jak siedzę w domku to będę dawać prosto z cyca mleczko więc chyba dwie kupię żeby były na zaś a potem się zobaczy, dobrze myślę? Ile Wy macie butelek?

reklama
Misia ja mialam jedna butelke
Mila urodziła sie pod koniec lipca a ja od wrzesnia do szkoły chodziłam i jedna butelka nam starczyła i to ta 125ml :tak:

mi tez jeszcze butelka brakuje :happy:

wiecie co, brakuje mi tylko butelek, ale tak się zastanawiam ile tego kupić, z Wiktorem miałam całą baterię bo ściągalam mleczko i szłam na zajęcia, ale teraz sobie myślę że jak siedzę w domku to będę dawać prosto z cyca mleczko więc chyba dwie kupię żeby były na zaś a potem się zobaczy, dobrze myślę? Ile Wy macie butelek?
oj ja tez bede musiala kupic buteleczki bo musze wrocic na zajecia:-(
Misia jak sobie radzilas z Wiktorem?tzn sciagalas mleko i dlugo cie nie bylo w domu? nie wiem ile razy dziecko moze byc karmione z takiego sciagnietego mleka?:zawstydzona/y:

oj ja tez bede musiala kupic buteleczki bo musze wrocic na zajecia:-(
Misia jak sobie radzilas z Wiktorem?tzn sciagalas mleko i dlugo cie nie bylo w domu? nie wiem ile razy dziecko moze byc karmione z takiego sciagnietego mleka?:zawstydzona/y:

To było tak:
ściągałam wieczorkiem porcję około 100 ml mleka i dawalam do lodówki, szłam na zajęcia na 8:00, a Wika karmiłam o 6:30 z cycka i starczało mu do 9:30 i wtedy mu moja mama albo teściowa dawały moje mleczko z butelki, a ja wracałam około 12:00 do domku z pełnymi piersiami i karmiłam Wika znowu prosto z piersi.

Kathhe takie mleczko ściągnięte może sobie stać w lodówce okolo 2 dni. Jak chcesz dłużej to już musisz zamrozić - starcza na około 3 tyg. Ja miałam właśnie pomrożone na zapas gdybym nie mogła dojechać na 12:00 do domku, ściągałam do butelek i bezpośrednio w nich juz mrozilam.
Także w sumie chyba na razie jedna mała butla mi starczy ;-)

no ja miałam tylko aventu i tez uważam że są najlepsze :laugh2:,
a miała któraś i dr brownsa i aventu i może sie wypowiedzieć które lepsze? :confused:

reklama
Do góry