duzo tu sie dziewczyny wypowiadacie o oplatach z tego co pisze o szpitalu w ktorym ja chce rodzic to chyba nie ma oplat nawet za znieczulenie, albo ja cos zle rozumiem:
"Do porodu:4 stanowiska na trakcie porodowym, podzielonym na boksy, worek sako, piłka, materac.W trakcie porodu można pić, chodzić, brać prysznic lub kąpiel.Niefarmakologiczne sposoby łagodzenia bólu: masaż, wanna porodowa.Znieczulenie zewnątrzoponowe nieodpłatne dla wszystkich kobiet.II okres porodu w pozycji leżącej, klęczącej, stojącej lub kucznej.
Poród rodzinny – bez warunków (bez opłat)Osoba towarzysząca może zostać po porodzie ile chce.Poród w wodzie – bez warunków (bez opłat)Przy porodzie nigdy nie asystują studenci.C.c. w znieczuleniu ogólnym i dolędźwiowym, z bliską osobą.
Kontakt z dzieckiem po porodzieNieprzerwany kontakt matki ze zdrowym dzieckiem powyżej 30 min po porodzie.Pierwsze karmienie jeszcze na sali porodowej.Ważenie i mierzenie dziecka w innym pomieszczeniu, z osobą towarzyszącą, od 30 min do 2 godzin po porodzie.
Po porodzie4 sale dla mam z dziećmi, 2 sale dla samych mam, maks po 12 łóżek.1 w.c. i 1 prysznic na 3-4 łóżka.Mamy przebywają z dziećmi przez całą dobę. Jeśli dziecko przebywa na oddziale noworodkowym, to matka może być z nim bez ograniczeń.Pierwsza kąpiel w 1 dobie.Zabiegi pielęgnacyjne wykonywane w obecności matki.Przy badaniach i zabiegach lekarskich dziecka matka lub ojciec mogą być zawsze obecni.
Szpital propaguje naturalne karmienie. Przy oddziale jest punkt laktacyjny.Pobyt matki z dzieckiem po porodzie – przeciętnie 3 doby.Odwiedziny bez ograniczeń, w sali w której leży matka. Odwiedzający może zobaczyć dziecko dowolnie długo.Szpital nie pobiera opłat."