reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Moja znajoma miała jakąś operację na jajniku, nie pamiętam dokładnie, co to było, czy jakas rekonstrukcja czy coś, ale niby teraz jest OK (ma 26 lat), ma normalnie owulacje, była raz na USG i akurat miała owulację, więc jej lekarz pokazał to na monitorze, a jakoś zajść nie może w ciażę już od października 2007. Ale mniejsza o to, do czego zmierzam; jej lekarz powiedział, że w jej przypadku branie kwasu foliowego w podwójnej dawce (2 tabletki dziennie o tej samej porze) ma rzekomo zwiększyć szansę na zafasolkowanie. Tylko, że jej to na razie nie pomaga. Ja braąłm przez 3 m-ce przed zajściem i przez cały 1 trymestr. A oprócz tego brałam elevit, ale od 2 trymestru, bo tak to miałam mdłości i nie brałam.
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Witam serdecznie!!!
widzę,że i tutaj pisują dziewczyny oczekujące na sukces II kreseczek, więc witam się z Wami serdecznie!!!
ja w chwilio becnej jestem,że się tak wyraże w fazie przygotowawczej tzn. przygotowuję się do staranek - start na wiosnę, na chwilę obecną stomatolog, już powoli kwas foliowy, a staranka na wiosnę, aby maleństwo było dopiero w 2009 r ( podyktowane jest to sytuacją zawodową) :-)
a w dniu dzisiejszym życzę WAM SMACZNEGO I TŁUSTEGO w końcu dzisiaj mamy Tłusty Czwartek
a witaminki to chyb dopiero jak już jest ciąża? wcześniej tylko kwas foliowy?
widzę,że i tutaj pisują dziewczyny oczekujące na sukces II kreseczek, więc witam się z Wami serdecznie!!!
ja w chwilio becnej jestem,że się tak wyraże w fazie przygotowawczej tzn. przygotowuję się do staranek - start na wiosnę, na chwilę obecną stomatolog, już powoli kwas foliowy, a staranka na wiosnę, aby maleństwo było dopiero w 2009 r ( podyktowane jest to sytuacją zawodową) :-)
a w dniu dzisiejszym życzę WAM SMACZNEGO I TŁUSTEGO w końcu dzisiaj mamy Tłusty Czwartek
a witaminki to chyb dopiero jak już jest ciąża? wcześniej tylko kwas foliowy?
sylwia1980
Aktywna w BB
hej dziewczyny,
mam do Was pytanie,czy słyszałyscie kiedykolwiek o takiej opini,że starając się o dziecko nie powinno się pić zielonej herbatyjestem straszną herbaciarą właśnie green tea.Zapytam też gina może mnie nie wyśmieje....hehe
pozdrawiam
mam do Was pytanie,czy słyszałyscie kiedykolwiek o takiej opini,że starając się o dziecko nie powinno się pić zielonej herbatyjestem straszną herbaciarą właśnie green tea.Zapytam też gina może mnie nie wyśmieje....hehe
pozdrawiam
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
jestem straszną herbaciarą właśnie green tea.Zapytam też gina może mnie nie wyśmieje....hehe
myślę,że nie wyśmieje, tylko rozwieje Twoje watpliwości, bo ja niestety w tej kwestii sie nie orientuję a nie wiem czy na forum nie ma gdzieś watku o odżywianiu wczasie ciąży, tam trzeba szukać odpowiedzi na Twoje pytanie ?
dobranoc, spokojnej ale owocnej nocki
sylwia1980
Aktywna w BB
nawet w nocy nie można odpocząć...hehe:-)
ja też życzę figlarnej nocki, skoczę sobie na dział o żywieniu chociaż trochę już za poźno na jedzonko hehe:-)
dzięki pozdrawiam
ja też życzę figlarnej nocki, skoczę sobie na dział o żywieniu chociaż trochę już za poźno na jedzonko hehe:-)
dzięki pozdrawiam
reklama
Kinia
sierpień 2009
...czy słyszałyscie kiedykolwiek o takiej opini,że starając się o dziecko nie powinno się pić zielonej herbaty...
Brzuszek a herbata / Ciąża / Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Zielona herbata
Witam serdecznie!
Wejdź na te linki. Tam właśnie piszą o zielonej herbacie i jej wpływie na ciążę. Mam nadzieję, że to rozwieje Twoje wątpliwości i pozwoli cieszyć się smakiem zielonej herbatki
Pozdrawiam