reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

czesc dziwczyny witam Was serdecznie .przygladam sie temu forum od miesiaca i przeczytalam juz prawie wszystko ,wiec teraz postanowilam napisac cos do Was bardzo mi sie spodobalo tutaj i chcialabym sie wprosic do waszego towarzystwa jesli mozna oczywiscie:zawstydzona/y:.napisze dwa slowa o mnie wiec ja z mezem staramy sie od trzech miesiecy (tzn od czsu naszego slubu),lecz przytulamy sie bez zabezpieczenia od dobrych 3 lat ,bo zawsze mowilismy sobiw ze jezeli sie przytrafi fasolka to slub bedzie szybciej,i nic sie nie przytrafilo...............:-(Widze ze macie duzo doswiadczenia chcialabym zebyscie mi pomogly,wiec mam cykle 28 d.
dzisiaj mam 16dc.od 12 zaczelam lekkie bole owulacyjne i lekko nabrzmialy brzusio ,tak jak co miesiac ,lecz martwi mnie co innego aczkolwiek nie zuwazam u mnie sluzu plodnego ktory jest potrzebny do zaplodnienia (pomaga chlopakom doleciec szbko do miejsca)i wystepuje w formie podobnej do surowego bialka.pomozcie mi Dziewczyny prosze z calego serca o odp.

reklama
czesc Dziewczyny witam Was bardzo goraco.jestem tutaj nowa i chce sie przedstawic mam na imie edyta i mam 26 lat .przygladam sie waszemu oczekiwaniu od jakiegos miesiaca i bardzo mi sie tutaj spodobalo ,jest tutaj duzo ciepla wiary i wyrozumialosci.chcialabym wam przedstawic moj problem wiec staramy sie z mezem od trzech miesiecy o fasolke (tzn odkad jestesmy malzenstwem),wczesniej przez 3 lata przytulalismy sie bez zadnych zabezpieczen bo bylismy zdania jek sie przytrafi fasolak to fajnie ,i sie nie przytrafila.natomiast od 3 miesiecy zaczelam sie bardzo uwaznie przygladac mojemu organizmowi i jest jedna zecz ktora mnie martwi.mam cykle 28 dniowe.dzisiaj mam 16dc ,od 12d zaczelam odczuwac bole owulacyjne tak jak zawsze (a mam cykl bardzo regularny),lecz jednego nie zauwazylam sluzu plodnego ktory ma wystepowac w formie podobnej do kurzego bialka i ma pomagac chlopakom w dostniu sie szybko do celu.pomuznie mi Dziewczyny prosze Was z calego serca odpiszcie .:-(

Witaj Edytko!
Dzisiaj taka cisza na forum bo pewnie przygotowania świąteczne pochłonęły do reszty wszystkie dziewczyny.
Tak naprawdę to dopiero zaczęliście starania i nie oddawałabym się złym myślom.
Co do śluzu to nie jestem specjalistą, zwłaszcza że u siebie w co drugi miesiąc zaobserwowałam podobną sytuację.
Myślę że przydałaby się nam wizyta u gina.
Zobaczysz - wszystko dobrze się skończy czyli upragnionym maleństwem.

Dziewczyny na innym forum jedna z dziewczyn napisała że wogóle nie ma sluzu a w ciażę zaszła.Ja mam go ale mniej niz przed poronieniem. Staram sie drugi miesiąc. Kupcie sobie testy owulacyjne sa super, można poznac dokładnie swój cykl, dowiedziałam sie tego tez na tym forum.

Witam wszystkich serdecznie:)
My też z Mężusiem postanowiliśmy się postarać o maleństwo, próby zaczęliśmy w grudniu 2007, w czwartek robiłam test (6 dzień "po" :) ) Test Bobo-test, pojawiła się jaśniutka druga kreseczka. Mam też chyba ciut obrzmiałe piersi, ale nie chce się nakręcać....
Jutro rano powtórzę jeszcze raz test...
Ale powiedźcie, myślicie że jest szansa?

Serdeczne i ciepłe pozdrowienia

Dorotko. Jeśli zobaczyłaś dwie kreseczki, nawet jeśli druga słaba to na 99% jesteś w ciąży. Te testy w dzisiejszych czasach są bardzo dobre, dokładne.
Gratulacje.
pozdrowienia_01.GIF

Możliwe. Ale poczekaj z tym testem do niedzieli, jeśli wytrzymasz. Kreseczki będą wyraźniejsze. Hormon Hcg dopiero zaczął się produkować i dlatego ta kreska taka blada. To początek

reklama
Do góry