reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
No wlasnie,ponawiam swoje pytanie JAK PRZESTAC MYSLEC O DZIECKU I SIE WYLUZOWAC?????PROSZE O PRZESPIS:)

Dreams przesyłam Ci tyle słoneczka ile Ci poterzeba do szczęścia-u nas gości od ranka :D
Co do przepisu...hmmm, no nie wiem. Ja cały czas myślę o dzidzi intensywnie hihi, ale może sprzątanie albo książka, tylko nie o macieżyństwie,ale szczerze-ja wcale nie chcę przestać myśleć o dzidzi.
pozdrawiam

bogda pisze:
temperaturka byla u mnie 36.7-czyli co?

Bogda

"Zwyżka temperatury o pół stopnia (dlatego warto mierzyć temperaturę przez cały cykl - gdyż u niektórych kobiet temp. w I fazie cyklu waha się w granicach 36,1-36,3, a podczas owulacji rośnie do ok.36,6-36,8, u innych przed owulacją jest 36.6 kresek a podczas owulacji 37.1) w drugiej połowie cyklu znaczy, że wystąpiło jajeczkowanie, a brak wzrostu temperatury świadczy o braku owulacji. Jeśli zaszłaś w ciążę, temperatura pozostanie podwyższona, jeśli nie - spadnie do poprzedniej wartości na początku krwawienia miesiączkowego".

Najlepiej mierzyć temperaturę codziennie rano zaraz po wstaniu z łóżka :)

Do tego co na pisala Nowa moge dopisac ze przy impalntacji zarodka moze dojsc do chwilowego spadku tem.

Hmmm... tak sobie siedzę i myślę że chyba nic nie jest w stanie sprawić abym przestała myśleć o baby :-[ A chciała bym w pewnym sensie tak inetensywnie o tym nie myśleć, niech poprostu "będzie wtedy kiedy Bóg zachce" - z tą myślą chciałabym się pogodzić... bo ciągle tylko myślę kiedy... kiedy?? Może teraz... a może za miesiąc?? I chociaż nie narzekam na brak zajęć... cokolwiek robię myślę o dzidziusiu... :) Jeeejku, mam takiej chorej obsesji DOŚĆ!! Pomóżcie dziewczyny!!
PS Dzisiaj i jutro nasz komputerek będzie formatowany więc strasznie się za Wami stęsknie :( Obym wracając tutaj pojutrze została mile zaskoczona wiadomością że któraś z Was zafasolkowała :) Czego strasznie mocno Wam życzę dziewczyny :-* 3 majcie się cieplutko :) Całuski, pa :)

Agi jak dlugo trwa ta nizsza temperatura?bo wczoraj mialam 36.7 a dzisiaj 36.2 czyli co szansa jest?
Vitall-Doda moze podczas formatowania zrobicie sobie pzrerwe na szalenstwa?
Nowa dzieki za objasnienia:)
Izabelka,tylko,ze ja ciagle mysle a i tak mam duuuuuuuuuzo zajec-a chcialabym przestac moze wtedy niewiadomo kiedy i jak......i bedzie Szymek:)
Pozdrowionka

Hej dziewczyny! Posiadającym zazdroszczę objawów! ;) Mam nadzieję, że wkrótce będziemy Wam gratulować fasolek, czego Wam szczerze życzę! Ja w sobotę jadę zrobić sobie betahcg, choć szanse na fasolkę są niezbyt duże. Wszystko przez Luteinę! Mimo jednak tego, żę zdaję sobie sprawę jak małe są szanse nie mogę przestać o tym myśleć, że może akurat? Objawów na razie jednak nie mam żadnych, no poza tym że jestem zmęczona i mam wszystkiego dość a pracy w szczególności... oby jednak się udało.... :)

Hej Dorka! dalej sie zle czujesz? Moge cie jeszcze pocieszyc w jeden sposob.Nawet jezelidopiero co ci sie cykl zaczal to nie jest wykluczone ze jestes w ciazy. Moja kolezanka miala okres przez trzy miesiace ciazy.No nie taki normalny ale plamila w te dni i nawet nie przypuszczala ze moze fasolkowac :laugh:.Okazalo sie potem ze miala bardzo przekrwiona szyjke i dlatego plamila.Dowiedziala sie oficjalnie w 13 tyg o swoim blogim stanie ;D, a z kolei jej siostra wpadla podczas okresu wic z tym to nigdy nie wiadomo.Zycze zeby moje przeczucia sie spelnily i powitamy cie niedlugo w poscie Przyszle mamusie. Papa i powodzenia. :-*

reklama
Do góry