reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
Tu nie chodzi o nie myślenie o bobo, tylko o przestanie tego wnikliwego obserwowania siebie i każda zmiana w naszym organizmie to zaraz jest - o boli mnie to, o boli mnie tamto i zaraz jest wmawaianie sobie, ze to ciąża itp. Chodzi o to, żeby właśnie przestać siebie tak ciągle obserwować i doszukiwać sie symptomów. ;)

No i jeszcze jedna sprawa - nie myślcie podczas przytulania, wtedy się kocha, a nie myśli ;D

Agutek , bardzo dobre spostrzeżenie!!!!!!
ja powoli przestaje sie obserwowac, przestaje mierzyc temp i ogólnie postarm sie mniej wpatrywac w objawy czy tez ich brak. zauważyłam ze bardzo mnie stresuje jak tem jest inna niz powinna byc moim zdaniem. wiec po co mam sie stresowac dodatkowo?? bede sie cieszyc tym, ze mamy z meżem czas dla siebie, a jak sie pojawi fasolka-bedziemy sie cieszyc sobą i fasolką!!
ale starac sie bedziemy :laugh: :laugh: :laugh:

Ja gdy pierwszy raz sie staralam to trwalo to 6 miesiecy!I ciagle wszystko prezywalam!Az tego 6 miesiaca ze wzgledu na klopoty zapomnielismy o dzidzi a potem nawet postanowilismy odlozyc starania!No i co sie okazalo!ze jestem w ciazy!Zaciazylam wlasnie wtedy gdy sie uspokoilam i wyluzowalam!!

wiem Lilith i przykro mi :( Wiem że to nie jest łatwe pozbierać się po stracie fasolki, moja przyjaciółka juz 3 razy poroniła i wiem jak jej ciężko.
Ale tobi e Lilith uda się, trzymam mocno kciuku za Twoją fasolkę :)

Witam wszystkie przyszłe mamy
Jestem u Was po raz pierwszy, ale bardzo mi się to forum podoba. No cóż pewnie dlatego, że sama mam ten sam problem. Od około roku staramy się z meżem o dzidzię i nic:( Tak naprawdę nie pomaga pół godzinne leżenie pod pupą z podusią, bzykanko tylko w te ściśle określone dni. Chyba za bardzo chcemy mieć dzidzię i dlatego nam nie wychodzi.W poniedziałek wybieram się do lekarza gina oczywiście. Coś się ze mna dzieje, tylko tak naprawdę nie wiem co :( Okres dostałam tydzień przed jak powinnam dostać, choć zawsze miałam punktualnie jak w kalendarzu, równe 30 dni,. Trwał tylko 3 dni i był bardzo skąpy. W dzień terminowego okresu niewielkie brązowe krwawienie, No i ostatnio jestem śpiąca, zmęczona i wiecznie źle się czuję. Na początku myślałam, że już się udało, no ale raczej nie.......... Piersi mnie nie bolą, więc to nie upragniona fasolka. na dodatek często boli mnie brzuch tak jak na okres, czy któraś z Was miała kiedykolwiek coś takiego. Boję sie, że coś niedobrego się ze mną dzieje. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

reklama
Dodeczko, witaj wśród nas. Powiedz kochana, a robiłaś test? Bo przecież objawy możesz mieć przeróżne, a nie zawsze identyczne jak pozostałe kobiety, więc lepiej sprawdź czy przypadkiem to jednak nie ciąża:)

Do góry