reklama
Bogda ja własnie w tym miesiącu po raz pierwszy brałam cos z "tych" leków własnie CLO o d5 do 9 dnia cyklu
i zastanawiam sie jak po tym występuje owulacja ? czy czasem nie szybciej? bo z tego co wiem co CLO jest na
wywołanie jajeczkowania.
osobiście muszę stwierdzić że nie wpłynęły one ne mnie zbyt dobrze
po 3 dniach czułam się jakbym była w ciąży, obrzmiałe piersi (po bokach) mdłości i zmienne nastroje
ale jeśli ma to pomóc to mogę siępomęczyć tak dłużej.
na początku sierpnia idę na szczególowe badania ( hormony i monitoring cyklu) ale mam nadzieję że
już nie będą potrzebne bo teraz naprawdę intensywnie sie przytulamy
i zastanawiam sie jak po tym występuje owulacja ? czy czasem nie szybciej? bo z tego co wiem co CLO jest na
wywołanie jajeczkowania.
osobiście muszę stwierdzić że nie wpłynęły one ne mnie zbyt dobrze
po 3 dniach czułam się jakbym była w ciąży, obrzmiałe piersi (po bokach) mdłości i zmienne nastroje
ale jeśli ma to pomóc to mogę siępomęczyć tak dłużej.
na początku sierpnia idę na szczególowe badania ( hormony i monitoring cyklu) ale mam nadzieję że
już nie będą potrzebne bo teraz naprawdę intensywnie sie przytulamy
bogda
Mamusia Lutowo-Marcowa
KA milka, tak to prawda ze CLO ma wywolac jajeczkowanie, zaraz po CLO mamy se przytulac i moze akurat wtedy zajdziemy, a potem duphaston na ewentualne podtrzymanie ciazy!Moze sie uda a jak nie to nastepny cykl tez to samo.Ja mam zespol policystycznych jajnikow i moje jajeczka maja problem z wydostaniem sie z torebeczki-dlatego Szymalek nie moze sie poczac!Dzisiaj wzielam luteine na miesiaczke bo cos mi zanikla-juz sie cieszylam,ze jestem w ciazya tu nic!
Dlaczego tak sie dzieje,zer jak sie nie chce to zachodzi sie w ciaze i to bez problemow a jak sie chce to nie mozna????
Dlaczego tak sie dzieje,zer jak sie nie chce to zachodzi sie w ciaze i to bez problemow a jak sie chce to nie mozna????
a od którego dnia masz brać CLO? i powiedz mi jeszcze proszę czy od razu po pierwszej tabletce
zaleca sie przytulanko? ;D ;D ;D
mnie lekarz polecił brac CLO bo jestem po dwóch operacjach jajników , jednego mam tylko pół
bo lekarze pierwszą operacje spartaczyli i musieli poprawiać, więc właśnie dlatego mogę mieć problemy
zaleca sie przytulanko? ;D ;D ;D
mnie lekarz polecił brac CLO bo jestem po dwóch operacjach jajników , jednego mam tylko pół
bo lekarze pierwszą operacje spartaczyli i musieli poprawiać, więc właśnie dlatego mogę mieć problemy
a co się jeszcze tyczy zafasolkowania to własnie wczoraj jestem u kumpelki a ona mi mówi że
właśnie dzisiaj zrobiła test i na szczęście negatywny bo okres spóźnia jej się już trzy tygodnie i bała sie że może być w ciąży
okrzyczałam ją trochę że jest nierozsądna bo trzy tygodnie i gdyby tak faktycznie miała fasolinkę to powinna zacząć o siebie dbać.
powiedziałam jej że ja marzę o dwóch kreseczkach i to jest niesprawiedliwe
właśnie dzisiaj zrobiła test i na szczęście negatywny bo okres spóźnia jej się już trzy tygodnie i bała sie że może być w ciąży
okrzyczałam ją trochę że jest nierozsądna bo trzy tygodnie i gdyby tak faktycznie miała fasolinkę to powinna zacząć o siebie dbać.
powiedziałam jej że ja marzę o dwóch kreseczkach i to jest niesprawiedliwe
bogda
Mamusia Lutowo-Marcowa
KA milka, CLO mam brac od 5 dnia cyklu przez 5 dni potem przez kolejne 5 czy 6 dnie przytulanko i potem przez chyba 10 dni duphaston.
A Ty jak bralas CLO?Tak zle sie czuje czlowiek po CLO?Kurcze to troche lipa,ma byc taka piekna pogoda a ja mam sie tak czuc kiepsko?
chorobka(
A Ty jak bralas CLO?Tak zle sie czuje czlowiek po CLO?Kurcze to troche lipa,ma byc taka piekna pogoda a ja mam sie tak czuc kiepsko?
chorobka(
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
bogda pisze:Dlaczego tak sie dzieje,zer jak sie nie chce to zachodzi sie w ciaze i to bez problemow a jak sie chce to nie mozna????
bogda tak jest.
O to maly tekst na ten temat, ktory przeczytalam w ksiazce:
"Paradoksalnie tak sie sklada, ze najbardziej niekorzystny wplyw na plodnosc ma swiadome dazenie do zajscia w ciaze! Im bardziej intensywne beda starania podporzadkowania wlasnej seksualnosci splodzenia dziecka, a wiec gdy np. kobieta bezustannie obserwuje zmiany zachodzace w pochwie, najrozniejszymi metodami probuje ustalic moment owulacji, a potem w napieciu czeka na wystapienie miesiaczki, ktora wowczas ma coraz bolesniejszy przebieg z towarzyszeniem stanow depresyjnych, ponadto istnieje niebezpieczenstwo zagubienia gdzies po drodze milosci i harmonii zwiazku.
Jak bowiem najczesciej powstaja "normalne" ciaze?
Mezczyzna i kobieta poznaja sie, zakochuja sie w sobie, uczucie wzmaga wzajemne cielesne pozadanie, ktore staje sie czyms najwazniejszym, tak ze w ogole nie ma na tym etapie mowy o planowaniu dziecka. jesli partnerzy nie zadbaja o skuteczna antykoncepcje, w pewnym momencie nastepuje zatrzymanie miesiaczki i kobieta ku swemu zaskoczeniu stwierdza, ze zaszla w ciaze. A wiec najczesciej wcale nie jest to swiadome pragnienie potomstwa."
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
Tak wlasnie jest. Dlatego postanowilam, ze nie moge tak intensywnie chciec i ciagle o tym myslec.
Zauwazylam tez, ze jak mysle o tym i czekam co miesiac czy dostane @ czy nie, to tak jak napisalam o @, zaczynam odczuwac bole pierwszego dnia, a jak o tym nie myslalam, ze chce fasolke to tak nie bylo, wiec cos w tym musi byc. Wychodzi na to, ze blokujemy sie psychicznie, oczywiscie sa wyjatki hihi
Mam nadzieje, ze do takich nalezymy. A tak powaznie to ja sprobuje nie myslec o tem, owulacji tylko przytulac sie dla przyjemnosci. Moze w ten sposob sie uda. :laugh:
Zauwazylam tez, ze jak mysle o tym i czekam co miesiac czy dostane @ czy nie, to tak jak napisalam o @, zaczynam odczuwac bole pierwszego dnia, a jak o tym nie myslalam, ze chce fasolke to tak nie bylo, wiec cos w tym musi byc. Wychodzi na to, ze blokujemy sie psychicznie, oczywiscie sa wyjatki hihi
Mam nadzieje, ze do takich nalezymy. A tak powaznie to ja sprobuje nie myslec o tem, owulacji tylko przytulac sie dla przyjemnosci. Moze w ten sposob sie uda. :laugh:
A
Agnezzz
Gość
No właśnie tak jest....
Ja w ogóle nie prowadzę jakiś obserwacji, tylko widzę - acha płodne dni, acha okres, ale poza tym to nie przejumuję sie tym. A jak tylko będzie można już zajść w ciążę to robimy to samo co teraz tylko odkłądamy zabezepiecznie hihi. Mam nadzieję, że się uda.
Ja w ogóle nie prowadzę jakiś obserwacji, tylko widzę - acha płodne dni, acha okres, ale poza tym to nie przejumuję sie tym. A jak tylko będzie można już zajść w ciążę to robimy to samo co teraz tylko odkłądamy zabezepiecznie hihi. Mam nadzieję, że się uda.
reklama