reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
Witam Was kochane.Czytalam ostatnie posty i wedlug ,mnie to jest tak:kobiety maja rozne objawy co do ciazy.Ja mialam wszystkie objawy ciazowe co najmniej 100 razy w zyciu(od momentu checi posiadania dziecka)a dzieci do dzis nie mam,Raz nawet nie mialam okresu 2 miesiace....objawy ciazowe nie sa regula!!!U kazdego wystepuje ciaza inaczej a nawet istnieje ciaza bezobjawowa(ktora ja-myslalam,ze przechodzilam!!!!)Takze....dajcie na luz:tak:

Justyna i ja też myślę podobnie.Wyszukiwanie w sobie objawów tylko je "przywołuje" a potem nadchodzi podwójne rozczarowanie dlatego myślę zże trzeba trochę z dystansem do tego podchodzić.A mi się @ spóźnia test w 35dc z 1krechą brzuch boli więc zobaczymy kiedy wielmożna @ przyjdzie.

ale to zawsze tak będzie, jak świat długi j szeroki,że nawet jak nie będziemy mocno tych objawów w sobie szukać, to zawsze gdzieś tam zaświta myśl, ze może to to .... w końcu czekamy na te objawy i na II kreseczki ..... :tak::-D:tak: mi też się wydaje,że podchodze do tego na razie spokojnie i z dystansem, ale nie wiem na ile cykli mi tego spokoju wystaczy, bo jednak w sobote @ zawitała i początek kolejnego cyklu.......:tak:na razie jest OK, wiadomo lekkie rozczarowanie było, ale jeszcze naprawde lekkie, ale zobaczymy jak będzie w kolejnym miesiącu..... :tak: napewno teraz skorzystam z testów owulacyjnych, bo coś mi się wydaje,że cykl mi sie troszke rozjechał i owylka się przesunęła, więc spróbuję ja skontrolować ..... :tak::-D:tak:

ale to zawsze tak będzie, jak świat długi j szeroki,że nawet jak nie będziemy mocno tych objawów w sobie szukać, to zawsze gdzieś tam zaświta myśl, ze może to to .... w końcu czekamy na te objawy i na II kreseczki ..... :tak::-D:tak: mi też się wydaje,że podchodze do tego na razie spokojnie i z dystansem, ale nie wiem na ile cykli mi tego spokoju wystaczy, bo jednak w sobote @ zawitała i początek kolejnego cyklu.......:tak:na razie jest OK, wiadomo lekkie rozczarowanie było, ale jeszcze naprawde lekkie, ale zobaczymy jak będzie w kolejnym miesiącu..... :tak: napewno teraz skorzystam z testów owulacyjnych, bo coś mi się wydaje,że cykl mi sie troszke rozjechał i owylka się przesunęła, więc spróbuję ja skontrolować ..... :tak::-D:tak:
Szkoda, że @ Ci się pojawiła, a właśnie tak się zastanawiam, co u Ciebie i że będę zazdrosna jak dostaniesz II kreseczki hehehe :-D A ja nadal nie mam @, to już... :dry:hmmm... 47. DC :confused: dzisiaj po południu spróbuje dostać się do lekarza, a jak nie to za kilka dni i mam nadzieję, że się wreszcie dowiem o co chodzi phi takich cyrków to jeszcze nie miałam. A na dodatek wczoraj chyba się poddźwignęłam, bo strasznie ciężką torbę z zakupów przytargałam i wczoraj zaczął mnie boleć brzuch, a dziś rano to nie mogłam się podnieść z łóżka, musiałam się stoczyć hahahah :-)

Angelika to pewnie gin da Ci luteinę na wywołanie.Ja też myślę o wizycie bo dzić 37dc i nic tylko brzuch boli od 2tygodni i jeśli pójdę do gina to jutro.Próba wyszła ujemna w niedzielę więc ciąża wykluczona.
Dziś idę do gina jednak bo wczoraj do niego dzwoniłam i powiedział zeby dobrze byłoby to sprawdzić czemu tej @ nie mam więc trzymajcie kciuki kobitki.

Ostatnia edycja:
Kurcze, ale jestem wkurzona, nie wiem już co mam robić.
We wtorek miałam iść do lekarza, ale mój M. musiał dłużej zostać w pracy i nie poszłam, bo musiałam odebrać młodego ze szkoły, a dzisiaj zobaczyłam na drzwiach kartkę, że przyjmuje tylko we wtorki :baffled::angry::wściekła/y::crazy: Kuuuurde!!! Nie mamy akurat kasy na prywatnego, a z tym państwowym to szału można dostać, a okresu jak nie było tak nie ma już 48 dni :confused:

Planujemy z mezem dzidzie.
Pierwsze proby mielismy rozpoczac w tym miesiacu ale maz niestety zarazil sie ospa wietrzna 2 tygodnie temu.

Pierwsza pani doktor powiedziala ze powinnismy poczekac z dzidzia miesiac.

Domyslilam sie ze tak bedzie wiec sie nie zalamywalam.

Ale przy drugiej wizycie - u innej pani doktor - dowiedzielismy sie ze musimy poczekac az 3 miesiace.

Zalamalam sie troche bo juz czekamy z rozpoczeciem sataran od stycznia 08 a tu kolejne 3 miesiace!!!!

Prosze o rade - czy rzeczywiscie ryzyko jest na tyle duze ze powinnismy czekac az tyle?

reklama
Do góry