reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

Anulka troszke wiecej wiary!!! wazne ze sie to ba zajmuje lekarz i stara pomoc!glowa do gory!!! trzymamy tu wszystkie kciuki za ciebie!!!
Sylwia dobre nastawienie!
My jak przerwalismy tak jakby staranka , mamy teraz czas dla siebie by sie nim nacieszyc!
testu owul.dzis ani wczoraj nie robilam...a tu bach dzis juz takie bole ze sie poprzytulac nie szlo:(az tak mnie jeszcze nie bolalo...i to jeden jajnik i drugi...ale nic nie bedzie z tego i tak bo sluzik do niczego:(

reklama
Witam Was dziewczynki,ale mamy ładna pogodę:-):tak::-D:-) pojechalabym do Zakopca,hmm....
Lilith,Agniesiak łapki zaciśniete :tak::rofl2: fajnie by tak sobie chodzić z brzuszkiem w takie lato,hehe
pozdro

Sylwia to dobrze że nie myślisz o tym ze "działasz" pod kątem ciąży.To podobno jeden z elementów który pomaga zajść w ciązę.Ja też pojechałabym gdzieś.Trzymam kciuki by u Ciebie wszystko było OK.
LIlith mnie też czasem pobolewają oba jajniki ale może akurat coś z tego odpuszczenia testów wyjdzie?Ja jakoś do nich nie mogę się przekonać -zresztą biorąc pregnyl nie ma sensu ich robić bo one wykrywają LH czyli gonadotropinę a pregnyl do nich należy.Masz rację mam gina w rekach którego mam wspaniałą opiekę(który gin przyjeżdża do gabinetu w sobotę(dzisiaj właśnie) i niedzielę(tydziń temu) tylko po to by mi zrobić USG ) i chce mi pomóc a nie tylko zarobić.Po dzisiejszym USG wiem że na lewym jajniku niestety został przetrwały pęcherzyk-oby się wchłonął do @.Śluzówka troszkę za mała ale prawy jajnik taki jak po owu z ciałkiem żółtym więc zobaczymy.Do 30dc mam brać duphaston zrobić test przy wątpliwym zrobić betę a przy ujemnym odstawić lek i czekać na @.

Anulka to lekarza naprawde pozazdroscic!!!! z czasem wszystko sie ulozy!zobaczysz!szczegolnie ze masz juz wspanialego synka! i jak pisalam czekam na rezultaty! u mnie raczej cykl bez owulacyjny:( choc dzis dostalam przejrzystego sluzu ale juz sie nawet nie ciagnie....a te bole...heh od zawsze je mam a rezultatow brak.

Heelloo dziołchy:-)
Anulka,aby się cieszyć z takiego lekarza,to połowa sukcesu do upragnionej fasolinki.Ja niestety ale nie znalazłam pomocy u swojego,3 cykle stracone o on nadal umywa ręce i karze czekać do czerwca na laparo,czyli dodatkowe 2 cykle.
Lilith ja też czekam na owulkę (jesli będzie) ,jestem w 13 dc ale jak pisalam wczesniej , moje jajniki nie wiem czy będą chciały pracować bo zakumplowały się z torbielami (mam nadzieje że na krotko).
Lilith czy oprócz śluzu mierzysz tempkę?badasz szyjkę ? wiem że obserwacja byłaby dokładniejsza i bardziej wiarygodna.

http://28dni.pl/sylwia1980/cykl

LILITHtak gina to nie jedna mogłaby mi pozazdrościć z tego co czytam na forach to dziewczyny nie mają takiego szcząścia z ginami jak ja mam przy moim ginie.Gdy tylko do niego trafiłam potraktował mnie -jak on to nazywa-całościowo więc zaraz na początku dzięki niemu(to było 5lat temu)dowiedziałam się ze będą problemy z zajściem w ciążę a po 2latach badań i leków byłam w ciąży a teraz zobaczymy co życie pokaże.Mam do niego zaufanie a to chyba dużo też znaczy.Trzymam kciuki za Twoje staranka.Co do testów owu to jakoś nie mam do nich przekonania a zresztą przy leczeniu gonadotropinami odpadają a ja brałam pregnyl więc on mi ich wynik będzie zaburzał-wolę USG.

sylwia1980 ja mierzę tylko tempkę jakoś tak się nie potrafię zmobilizować do głebszej obserwacji-śluz jak mam płodny to zawsze go zauważę bo jest go doęć dużo a szyjkę to różnie czasem sobie zbadam więc tak do końca to nie mogę powiedzieć zebym się nie obserwowała.

reklama
Sylwia badam wszystko , zreszta zobacz wykres.u mnie z nim tragedia ale zaniose go do lekarza i zobaczymy co powie bo jakos w dwoch ostatnich syklach mialam owulacje (badanie ) a co teraz nie?no i ten sluzik.
Ale dziewczyny trzeba byc dobrych mysli!!kiedys napewnos ie uda inaczej byc nie moze!!

Do góry