reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

lenna u mnie się sprawdziło powiedzenie "cicha woda brzegi rwie" z tym Moim
d015.gif

reklama
lenna to tak jak ja... też to baaardzo lubię... czasami mi wypomina, że jestem sama sobie winna bo "tak przed nim chodzę i on nie może się na niczym skupić"...
d010.gif

hausfrau przyznaj, ale lubisz byc winna co?...hihi:-D ja tez lubie byc winna...i lubie jak sie skupic nie moze;-)

hihihi
ja tez tak lubie dziewczyny, podraznic meza:-)

co tam u was kobitki
ja juz klikam z pracy, i potem szkola ,o matko jak mi len w du...e wlazl po tym wolnym
ale jakos sie pozbieram
do potem

Witam z rana w środę!
a010.gif

Oj dziewczyny nie ma lekko... wczoraj ZNÓW skusiłam Męża
d025.gif
g025.gif
c085.gif

Dzisiaj za to nadal dokucza mi ósemka po lewej stronie. Chyba będę musiała iśc do dentysty.
W ogóle jutro urodziny Męża a tutaj mi cos zamówiony prezent nie przychodzi...
c045.gif

Właściwie to powinnam robić torta ale do kawusi pasują lepiej posty na BB
d025.gif

Melduje sie w środowy poranek przy porannej kawce w pracy:-) we wrocku pogoda niestety listopadowa :/ Byłam wczoraj u mojego angiologa i pocieszył , że "razem damy rade przejść i zajść w ciąże". W maju mam dostac umowe na czas nieokreslony, do tego czasu wykonam wszystkie niezbędne badania:)
Przed chwilą odezwała sie do mnie koleżanka, w szoku, że podobno włączył mi się instynkt. Nie mogła w to uwierzyc bo jeszcze pół roku temu zarzekałam sie, że na pewno w przez najbliższe lata żadnych dzieciaków. Najpierw uprawnienia, stabilizacja finansowa i zawodowa etc...Jaka ja głupiutka byłam! Buhahahah! Poprostu raz we mnie jakis zabłąkany piorun grzmotnął i przewrócił system wartosci! ja chce byc mamusia! (póki co wyzywam sie na kocie, jemu to pasuje;-) miłego dnia!

goocia przed slubem też mówiłam wszystkim że nie chcę mieć dzieci, że ich nie lubię i tym podobne teorie :tak: :eek: :-)
ale odkąd pamiętam wszystkie dzieciaki w rodzinie latały za mna jak szalone bo zawsze znajdowałam dla nich czas i jakieś ciekawe zajęcie :-) tak jest do dzisiaj... widocznie mam w sobie to "coś" co lubią dziciaki :happy:

teraz zmieniłam zdanie z wielu powodów... :-) :tak: i co bedzie to będzie

buźki wpisuję sama to je w końcu widać :laugh2: :laugh2:

ja też uwielbiam zajęcia z dzieciakami (czyimiś!) mam 3letniego sąsiada który zawsze ze mną gotuje piecze ciacha i bawi się ze mną w supermana (mam prawdziwy płaszcz). uwielbiam dziecięcą naiwność (uroczą, niewinną) i wiare że w drewnianym pudełku leży skarb piratów a w szafie mieszkaja tajemnicze ldki. Najlepsze że po chwili zabaw z sąsiadem sama ulegam czarowi i wkręcam się fantastycznie!heheheh dzieci są naprawde rewelacyjne, szczególnie do czasu gdy wierzą w czary, magie i baśnie!

reklama
Z drugiej strony dzieci rozumieją czasami więcej niż nam się wydaje. Np. znajoma nauczyła swoje dzieci tylko po niemiecku ale czasami zdarza jej się mówić z nami po polsku jakie to głupoty dzieciaki znów wymysliły... zastanawiam się czy tego choć troche nie rozumieją... ;-)

Do góry