reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

Pisze bo mam problem i mam nadzieje ze tu znajde pomocna dlon.
Zaczne od poczatku!
Pisalam kilka tygodni temu ze czekam na niepojawienie sie @.Oczywiscie pojawila sie! :(
Zaczelo mnie to juz bardzo martwic wiec pojechalam do mojej gin.i po dokladnym badaniu USG stwierdzila u mnie brak jajeczkowania!Wyobrazcie sobie jaki przezylam szok!
Przepisala mi Clostilbegyt i Luteine.Mialam zaczac brac od 5 dnia cyklu z tym ze do tej pory mialam cykle 28-29 dni a teraz jak nigdy 37.Wszystko byloby ok. tylko nie wiem kiedy bede miec dni plodne bo wg.jej obliczen przy cyklu 28 dniowym plodne bylyby 14-15 d.c.a teraz nie wiem!
PROSZE POMUSZCIE MI DOJSC Z TYM DO LADU!
Z GORY DZIEKUJE!

reklama
KLEOPATRA sprobuj mierzyc tempke i obserwowac sluz. W oststecznosci mozesz tez stosowac testy owulacyjne - mnie bardzo pomogly bo kiedys naprawde nigdy nie wiedzialam kiedy mam owulacje. teraz juz ja rozpaznaje bo przebiega dosyc ostro ale testy na wszelki wypadek tez stosuje...I nie martw sie za bardzo, ja tez bralam oba te leki i na poczatku moga narobic troche balaganu ale za 2-3 cyklem wszytsko wroci do normy...

podrawiam

te testy najtansze sa na allegro...ja ich nieuzywalam bo mam wyrazna owu zawsze boli mnie jajnik....ale wiem ze sa dobre od znajomej ktora uzuwala :)

Kleopatra miałam ten sam problem. cykle bezowulacyjne. mi gin przepisał kombinację leków na wywołanie jajeczkowania: dexamethason + bromergon + clostilbegyt. z tego co pamiętam na ulotce clo jest napisane, że owulacja może pojawić się między 10-15 dniem. ja nie chciałam przegapić momentu i posługiwałam się testami owulacyjnymi kupionymi na allegro (korzystałam też nich i wcześniej + monitorowałam temp i śluz stąd wiedziałam, że nie owuluję). te testy świetnie przewidziały owulację i otom jestem w ciąży :) mnie się udało zajść w pierwszym miesiącu kuracji clo.

Cześć wszystkim :)

Ja też jestem nowa. Od 2 dni obserwuję forum i bardzo podniosłyście mnie na duchu. O fasolkę staramu się od września. Najpierw trochę czekaliśmy na wpadkę ale mój @ się zawiesił i to 2-gi cykl kiedy chcemy się wstrzelić w odpowiedni moment.
Dziś testowałam i 1 krecha. Ale dzięki Wam myślę ,że może jeszcze się odwróci bo @ nie widać a temp trzyma się ok. 36,6 od połowy cyklu. Ostatnio spadła mi szygko mimo że gin kazała mi brać dufaston. Nie wiem tylko czy go dalej brać. W każydym dądź razie jak nie teraż to niedługo znowu przystępujemy do akcji ;D ;D ;D

reklama
Mihir Ogromniaste Gratulations Dla Ciebie :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Anniaa serdecznie witam na forum :) Z duphastonem ci nie pomogę, bo niegdy nie brałam. Kurcze ja też od września zaczęłam się starać, także liczyliśmy na wpadeczkę :) :) :) :) :)

Do góry